به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۱:۱۶
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب : ۱۰۵۸۲۹
مردم باید طعم پیروزی‌های دیپلماتیک را بچشند

بایسته‌های مجلس دهم

مردم باید طعم پیروزی‌های دیپلماتیک را بچشند و گشایش اقتصادی و سرمایه گذاری در امور زیر ساختی را ببینند. مجلس و دولت همزمان باید مواظبت کنند سود و منافع حاصل از برجام در سطح جامعه متوازن توزیع شود.
بایسته‌های مجلس دهم
دکتر محمد شهیدیان

گروه سياسي: نگاه دقیق و موشکافانه به رای ملت که میزان است و مهمتر از آن تجزیه و تحلیل فضایی که منجر به حماسه 7 اسفند و 10 ارديبهشت شد تنها راه فهم خواسته‌های مردم و چراغ راه مجلس آینده برای ایجاد رضایت عمومی خواهد بود. مجلس دهم قبل از هرچیز باید به نقش انتقالی خودش باور داشته باشد. نقش انتقالی با نقش عاریتی کاملا متفاوت است. این مجلس باید باور کند که مهمترین وظیفه اش نقطه عطف بودن است اما این به معنای اجاره نشینی منتخبان امروز نیست.

مجلس دهم باید دو دستور کار مهم را همزمان پیش ببرد. از طرفی باید در کنار دولت، با برنامه ریزی دقیق، بکارگیری خرد جمعی و محاسبات علمی بدنبال استفاده حداکثری از فضای پسابرجام باشد. مردم باید طعم پیروزی‌های دیپلماتیک را بچشند و گشایش اقتصادی و سرمایه گذاری در امور زیر ساختی را ببینند. مجلس و دولت همزمان باید مواظبت کنند سود و منافع حاصل از برجام در سطح جامعه متوازن توزیع شود.

قوه مقننه و مجریه باید دوشادوش یکدیگر مدلی علمی و منطقی از عدالت در دنیای امروز ارائه کنند و با نزدیک کردن زندگی مردم و مسئولین و امتیاز زدایی از پستهای دولتی هم به یکی از آرمانهای انقلاب جامه عمل بپوشانند و هم یکی از شاخصه‌های دولت مدرن و توسعه یافته را در کشور اجرایی سازند. این مسئله کارکرد مهمتری هم دارد و آن اینکه جلوی سوء استفاده‌های آتی فرصت طلبان سیاسی از مفاهیم والایی همچون عدالت را خواهد گرفت!

مهمتر از اقتصاد اما فرهنگ است. ما کشوری در حال توسعه هستیم. جهان امروز جهان فرصت‌های اندک و لحظه‌های حساس است. همه کشورها در تلاشند تا از کوچکترین فرصت‌ها حداکثر بهره را ببرند و از غفلت دیگران استفاده کنند و سهم آنها را در بازار جهانی تصاحب کنند. اگر میخواهیم چند سال دیگر حال امروز را نداشته باشیم و غصه فرصت‌های از دست رفته و پولهای بر باد رفته را نخوریم از امروز باید فکری کنیم.

مجلس دهم همانطور که باید پا به پای دولت در مسیر آبادانی اقتصادی و گشایش در تولید و معیشت قدم بردارد باید دست در دست عموم مردم داده و فرهنگ توسعه را همگانی کند. خسارت عظیم روی کار آمدن دولتها و مجالس ضد توسعه باید ملکه ذهن مردم باشد. جامعه باید درک کند که اگر توسعه، پیشرفت، فرصت‌های شغلی فراوان، آموزش و بهداشت و درمان با کیفیت و پولی برای پس‌انداز می‌خواهد تا برای دوران بازنشستگی یا برای آینده فرزندانش برنامه بریزد باید حضوری فعال و آگاهانه پای صندوق‌های رای داشته باشد.

باید معیارهای انتخابش را از پیوندهای فامیلی و منافع زودگذر شخصی تغییر دهد و کسانی را برگزیند که افق دید داشته باشند. باید متخصصان واقعی را انتخاب کند. جامعه‌ای که می‌خواهد در مسیر توسعه اقتصادی قدم بردارد همزمان باید در عرصه فرهنگ از خرافات و سنت‌های غلط اجتماعی دور شود. فقط و فقط جوامعی مدرن می‌شوند که فرهنگی مدرن داشته باشند. در فرهنگ مدرن جایی برای نخبگان ژنتیکی وجود ندارد. امروز متاسفانه در جامعه ما ژنتیک جای شایسته سالاری را گرفته است. پسران به جای پدران می‌نشینند و خانواده‌ها و پیوندهای فامیلی بر ایران حکومت میکنند.

اشتباه نشود؛ فاصله گرفتن از سنت‌های غلط اجتماعی و خرافه زدایی از فرهنگ هیچگاه به معنای دور شدن از ارزش‌های اصیل اخلاقی اسلام نیست. اتفاقا اسلام با محترم شمردن و سفارش کردن به کار و تولید و به کار بستن علم و روش علمی نشان می‌دهد که ذاتی طرفدار توسعه دارد.  اما سوال اینجاست که اولین قدم در مسیر ایجاد فرهنگ ملی- بومی توسعه چیست؟ شاید هیچ جوابی روشن‌تر، موجزتر و بلیغ‌تر از این جمله نتوان گفت که در عرصه اقتصاد، فرهنگ و سیاست باید برجام را به خط قرمز مردم و نخبگان فکری، سیاسی و اقتصادی تبدیل کرد!

پس ویژگی‌های برجام که باید توسط مجلس بعدی در میان مردم بسط پیدا کند و درونی شود را با هم مرور میکنیم؛
1- تصمیم گیری در سطح کلان حکومت بر اساس منافع ملی و نه‌ترجیحات سیاسی و منافع گروهی یا شخصی.
2- بسیج امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نظام در جهت دستیابی به هدفی روشن و قابل لمس که در زندگی روزمره مردم حس می‌شود نه اهدافی رویایی و موهوم که هیچگاه به روشنی قابل کمی‌سازی نیستند.
3- کنار هم قرار گرفتن گروههای سیاسی-اجتماعی مهم و تاثیرگذار در جهت رسیدن به هدفی ملی ضمن داشتن اختلاف دیدگاه و تاکتیک.
4- استفاده از علم و روش علمی در حل یک مشکل و سپردن مسئولیت کارها به شایستگان. یعنی نگاه علمی به مشکل و شایسته سالاری.
5- اعتماد به نفس در برابر قدرت‌های جهانی. یعنی هرچند که باور داریم طرفهای گفت و گو بدنبال منافع خودشان هستند نه چیز دیگر اما ما هم باید با شرکت در مجامع بین المللی بدنبال منافع خودمان باشیم و به کارگزاران کشور اعتماد داشته باشیم که افرادی ساده لوح نیستند و به سادگی فریب دیگران را نمی‌خورند.
6- باور به اینکه در دنیای امروز همه بدنبال حداکثری کردن منافع ملی شان هستند و به این اعتبار هیچ دوستی وجود ندارد و عرصه بین الملل صحنه رقابت کشورهای مختلف برای به چنگ آوردن منابع و مواد اولیه و کنترل بازارهاست. وقتی باور کنیم که هیچ دوستی وجود ندارد خود به خود باور خواهیم کرد که هیچ دشمنی هم وجود ندارد در عین حال که همه دشمن هستند و ما وظیفه داریم کلاه خودمان را سفت بچسبیم و بدنبال منافع خودمان باشیم.
7- دوری از افراط و تفریط. یعنی ابتدا فکر کنیم و به عواقب و هزینه حرفهایمان بیاندیشیم و سپس سخن بگوییم. هیچکس حق ندارد حرفی بزند که هزینه اش بر سفره مردم تحمیل شود و منافع ملی را بازیچه قرار دهد. در جامعه برجامیزه همه باید بدانند در برابر حرفی که می‌زنند مسئول اند!
8- درک موقعیت کشور در صحنه بین الملل و برگزیدن راههایی که بیشترین منافع و کمترین هزینه را برای کشور دارند و در این رقابت شدید ما را زودتر به سر منزل مقصود که همان توسعه یافتگی است می‌رسانند.
9- پاسداشت گفت و گو به عنوان تنها راه حل منطقی همه منازعات بین المللی.
10- عبور از خط قرمزهای موهوم و مصلحت اندیشی‌های غیر واقعی برای داشتن جامعه‌ای پویا در عین حفظ اصول حقیقی نظام اسلامی.
دولت و نمایندگان روشنفکر و آینده نگر مجلس دهم که ضرورت توسعه را درک کرده‌اند باید با حضور در میان مردم و شبکه‌های اجتماعی و استفاده از مشاوران جوان در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و هم چنین حضور بیش از پیش در میان دانشجویان و برگزاری کنگره‌ها و تاسیس فرهنگخانه‌ها و ارتباط گرفتن با محافل روشنفکری و اقشار تاثیرگذاری مانند نویسندگان، شعرا و سینماگران جامعه ایرانی را با ضرورت و الزامات توسعه آشنا کنند تا اصول دهگانه بالا به صورت میثاق نامه‌ای برای رد یا تایید صلاحیت ملی تبدیل شود.
هجوم باور نکردنی ایرانیان به استانبول و آنتالیا و دوبی علی رغم همه مسائل امنیتی و بدرفتاری‌های سیاسی‌ترک‌ها و اماراتی ها، خبر از مشکلی بزرگ در داخل می‌دهد و زنگ خطر را برای همه دلسوزان واقعی انقلاب به صدا درمیاورد.
بقا و پیشرفت نظام جمهوری اسلامی امروز در گرو پیشرفت و توسعه همه جانبه است و این مهم میسر نخواهد شد مگر با افزایش حضور آگاهانه مردم در انتخابات. مجلس دهم وظیفه مهم انتقال جامعه ایرانی از دوره انتخاب هیجانی به دوره انتخاب آگاهانه را بر عهده دارد و برای به انجام رساندن این وظیفه باید سطوح مختلف جامعه ایرانی را با نیازهای واقعی اش در حال و آینده آشنا سازد و ویژگی‌های افرادی که می‌توانند با حضور در حاکمیت به برآورده شدن این نیازها یاری رسانند به روشنی بیان کند تا رنگ عوض کردن‌ها و تغییر لحن و ادبیات نتواند مردم را فریب دهد.

امیرازقم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۱۱:۳۵
از فردا رسانه ی میلی شین شینی درکنار دولت مجلس هم نیز تخریب میکند
ولی خیلی جالبه ((با تدارکات چی هامون پیروز شدیم اونم در مقابل لشگر 3000 نفره به همراه پول و سلاح و رسانه )) (335353)
تازه مسلمان نروژی مقیم ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۲۳:۵۸
مجلس دهم باید دولت اعتدال را به زور دگنگ وادار کند اقتصادمقاومتی را در دستور کار قرار دهد (335456)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۱۴:۱۴
سایت تابناک جالبه می فرماید 120 اصولگرا و 120 اصلاح طلب
خنده دار تر از این میشه؟
120امید
80 اصولگرا
80مستقل
منتهی ظاهرا 40 نفر از مستقلین را برای خودشان اصولگرایان برداشته اند. (335379)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۱۵:۰۴
با تدوین قوانین بروز وکارامد مردم طعم شیرین مشارکتشان را خواهند چشید. (335393)
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۱۵:۲۹
همه رسانه ها دروغ میگن الا شما اصلاح طلبا راست میگن اصلا شما راست میگین با اون همه تبلیغ تو بی بی سی وغیره شخص رییس جمهور فعلی درپیامش شب انتخابات که از کلمه امید استفاده کرد و دو رییس جمهور قبلی که حمایت کردند وموسوی وکروبی که درخواست صندوق کردنده بودند تازه به قلم خودتون که توهم توش زیاد شما اینو پیروزی میدونید پیروزی ینی سال 88 با اون حمایت که از موسوی شد.احمدی نژاد نزدیک 70% به احمدی رای دادند تازه رسانه ملی چه حمایتی از لیست اصول گرایان کرد تمام برنامه هاش پیرو.حضور در انتخابات بوذ (335401)
کاظم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۲۰:۳۱
و احمدی بیچاره هم از جانب هیچ نهادی حمایت نشد!!! منتظریم ۹۶ بیاد تا ببینیم بدون حمایتهای خاص چه طور از ملت شکست میخوره. (335437)
شب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۱۸:۵۳
مجلس قوی و «عصاره فضایل ملت» زینت نظام است.اما متاسفانه رد صلاحیت های گسترده اجازه نداد نظام جمهوری اسلامی از حداکثر توانمندی های مردمی در تشکیل مجلس دهم بهره مند شود.با اینحال بازهم مردم سعی کردند با انتخاب نمایندگان قوی و اصلاح طلب به وظیفه خود در تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران عمل کنند.اگر می گوییم آمریکا دشمن ماست برای مقابله با آن مجلس قوی لازم داریم اما متاسفانه عده ای سعی کردند مجلس قوی شکل نگیرد!!! (335422)
شب و روزت بخیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۲/۱۱ ۲۰:۳۰
کدام پول هرچه باشه به پایین نمی رسه همون بالاها خرج میشه کم هم بیاد بالاخره کارمندی و کاسبی هستند مالیاتی میگیرن و اداره هارو به سانتافه تجهیز میکنند پراید ومردنم برای این دوتا قشر محترم (335436)