به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۱۵:۰۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۲۶ ساعت ۲۱:۰۳
کد مطلب : ۱۵۰۲۷۱
محمد هاشمی: بی‌اعتمادی و جدایی آثار منفی زیادی دارد

استعفای دولت بی معنی است

گروه سیاسی: عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در جبهه داخلی بیش از گذشته نیاز به وحدت و انسجام، همدلی و همراهی داریم. نباید در داخل خود را تضعیف کنیم؛ نباید افرادی را که در این جبهه مسئولیت دارند و می‌جنگند تضعیف و پشت جبهه را خالی کنیم.
استعفای دولت بی معنی است
محمد هاشمی، فعال سیاسی و عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره هجمه‌هایی که به دولت وارد می‌شود معتقد است که در شرایط کنونی نیاز کشور وحدت و همدلی بین مردم و دولت است. او همچینین با تاکید بر این موضوع که نباید مباحثی را طرح کرد که موجب نگرانی مردم شود، گفت که طرح مباحثی مانند استعفای رییس‌جمهوری موضوعی بی‌معنی است.در ادامه گفتگوی او با اعتماد آنلاین را می خوانید: 

*استراتژی نظام در قبال برجام باید چه باشد؟
بحثی که حول محور برجام به وجود آمده بحث تقابل ما با آمریکایی‌ها است. در حال حاضر آمریکا، اسرائیل، عربستان ... از اتفاق برجام اظهار خوشحالی می‌کنند و سعی دارند تا این را به کارزاری چه در منطقه و چه در صحنه داخلی تبدیل کنند. از طرف دیگر برخی کشورهای دیگر مانند کشورهای اروپایی، چین، روسیه و حتی ژاپن ... اعلام کرده‌اند سندی مانند برجام که بین‌المللی است باید اجرایی و محترم شمرده شود.در جبهه داخلی بیش از گذشته نیاز به وحدت و انسجام، همدلی و همراهی داریم. نباید در داخل خود را تضعیف کنیم؛ نباید افرادی را که در این جبهه مسئولیت دارند و می‌جنگند تضعیف و پشت جبهه را خالی کنیم.در حال حاضر صحنه، صحنه جدال لفظی است و تلاش برای تضعیف روحیه و ایجاد مشکل برای مردم است. بنابراین همیشه در جدال‌ها در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکایی‌ها و یا برخی از دولت‌ها، باید براساس استراتژی مشخص عمل کرد. ممکن است ایجاد تقابل و تضعیف روحیه مردم و سربازانی که در این جبهه با امریکا می‌جنگند، اهمیت داشته باشد اما باید در داخل خیلی مواظب بود که ناخوداگاه در آن جبهه قرار نگیریم.

*مخالفت‌هایی که در داخل کشور با برجام و دولت اتفاق می‌افتد چه تبعاتی می‌تواند برای کشور داشته ‌باشد؟
مردم یک نوع نگرانی دارند و منتظر هستند تا ببینند وضعیت چگونه خواهد شد. خواسته‌هایی دارند، چون به هر حال شرایطی که به وجود آمده تاثیر عملی آن روی مردم هم زیاد است. بحث ارز، مسائل اقتصادی و بیکاری و ... وجود دارد که مردم از این مسائل در رنج هستند و سوال دارند و همچنین می‌خواهند به نظام اعتماد داشته باشند و کارآمدی نظام را ببیند، بالاخره یک جبهه تبلیغاتی و جنگ لفظی است و هدف آن تضعیف روحیه و مخاطب آن هم مردم هستند.می‌خواهند مردم را از نظام جدا کنند و ما نباید در دام آنها بیفتیم و کارهایی را که می‌خواهند انجام دهیم. نباید سربازانی که در حال فعالیت در این جبهه هستند تضعیف کنیم و نگذاریم کارشان را انجام دهند و آنها را زیر سوال ببریم. نیاز امروز جامعه وحدت، همدلی و همراهی است و هر چیزی غیر از این باشد تاثیر منفی در جامعه دارد و در جهت خواست دشمن است.

*بزرگترین خطری که در حال حاضر کشور را تهدید می‌کند و باعث به چالش‌کشیده شدن کشور می‌شود از نظر شما چیست؟
بالاخره ما همیشه دشمن خارجی یا تقابل از خارج داشته‌ایم. آنچه که ما را پیروز میدان کرده است حضور گسترده مردم و مسئولین پشت سر هم و انسجام داخلی بوده است. ما از کسی کمک نگرفته‌ایم جنگ هشت ساله، تروریسم وحشتناکی که در سال‌های 59، 60 و 61 وجود داشت و تحریم را در نظر داشته باشید؛ بنابراین ما همیشه و به شکل‌های مختلف با دشمن در جدال و جنگ بوده‌ایم. منتها عامل پیروزی همراهی، همکاری مردم، وحدت و انسجام مسئولان بوده است. ما نباید این عوامل اقتدار و قدرتمندی خود را از دست بدهیم. چون جنگ تمام نشده بلکه به مرحله جدیدی وارد شده است؛ بنابراین جنگ ما تمام نشده که بگوییم دشمن شکست خورد و منکوب شد و رفت، این موضوع ادامه دارد و باید تا جایی که می‌توانیم جبهه خود را تقویت و جبهه دشمن را تضعیف کنیم.

*بنابراین مهمترین خطر را انشقاق اجتماعی و عدم حمایت مردم می‌دانید و اینکه جریان‌های سیاسی اختلاف داشته باشند؟
من از اصطلاح مهمترین خطر استفاده نمی‌کنم اما اگر بی‌اعتمادی و جدایی به وجود آید، آثار منفی زیادی خواهد داشت. البته در مقابل دشمنی مانند ترامپ و اسراییل باید بسیار هوشمندانه رفتار کرد، چون کارهایی که انجام می‌دهند مشخص می‌کند که نه به قوانین بین‌الملل، نه شورای امنیت، نه سازمان ملل و نه حتی به امضا و تعهدات خودشان پایبند نیستند. بنابراین زمانی که چنین دشمنی در مقابل وجود دارد هیچ چیزی را رعایت نمی‌کند و به عنوان یک خطر بالقوه وجود دارد. همیشه هم در جهت تضعیف نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند در این چهل سال دو چیز را مطرح کرده‌اند یا خواهان تغییر رفتار نظام جمهوری اسلامی ایران یا خواهان تغییر این نظام بوده‌اند؛ دموکرات و جمهوری‌خواه هم فرقی نداشته است.

*با این وضعیتی که وجود دارد آینده دولت روحانی را به عنوان دولتی که حامیان مردمی قابل توجهی دارد چگونه می‌بینید؟
من وضعیت دولت را خوب می‌بینم و از نظر من شکننده نیست. دولت در حدود امکانات و برنامه‌هایی که دارد موفق و در حال انجام برنامه‌های خود است. با تنش‌ها و فشارهایی که از خارج وجود دارد بالاخره شرایط زمانی شرایط سختی است؛ اما دولت هم در برنامه‌های خود ناموفق نبوده و در حدودی که امکانات و اختیار داشته موفق است و شکننده هم نیست.

*پس اینکه برخی در صحبت‌ها و تحلیل‌های خود معتقدند که فشارهای اصولگرایان و مخالفان دولت موجب کناره‌گیری و استعفای روحانی و دولت او می‌شود قبول ندارید؟
نه من اصلا چنین احتمالی را نمی‌دهم و از نظر من طرح این موضوع بی‌معنی است. اصلا یک نظریه هم وجود دارد که می‌گوید زمانی که کشوری در حال جنگ است فرمانده خود را عوض نمی‌کند و برهمین اساس کشوری هم که چنین شرایطی دارد رییس‌جمهور خود را تغییر نمی‌دهد. او فردی است که قوه‌مجریه را هدایت می‌کند و باید او را تقویت کرد، حالا ممکن است ضعف‌ها و کاستی‌هایی هم در جاهایی وجود داشته باشد همیشه هم در همه دولت‌ها وجود داشته اما بحثی که به عنوان ضرورت مطرح است به نظر من با هم بودن است. امام (ره) جمله‌ای داشتند و می‌گفتند که «همه با هم» اگر همه با هم باشیم حادثه‌ای رخ نمی‌دهد اما اگر از هم جدا شویم ممکن از مشکلات به ما فائق شود.