به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۸:۰۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۵/۱۵ ساعت ۱۹:۴۵
کد مطلب : ۱۵۶۴۵۸
با امضای توافق صلح؛

پایان جنگ داخلی 5ساله در سودان‌جنوبی

گروه بین‌الملل: رئیس‌جمهور سودان جنوبی و رهبر اصلی‌ترین گروه شورشی این کشور توافقنامه آتش‌بس و تقسیم قدرت امضاء کردند تا پس از پنج سال آغازگر برقراری یک صلح پایدار در سودان جنوبی باشند.
پایان جنگ داخلی 5ساله در سودان‌جنوبی
در پی حصول این توافق، سالوا کیرمایاردیت، رئیس جمهوری سودان جنوبی گفت: «من به عنوان رهبر سودان جنوبی به همه اعلام می‌کنم، قراردادی که ما امروز امضاء کردیم باید به منزله پایان جنگ و درگیری در کشور ما تلقی شود.» ریک ماچار، معاون سابق رئیس جمهوری سودان و رهبر فعلی گروه شورشی «رئیك ماچار» نیز پس از امضای این قرارداد، گفت: «امروز نه تنها در سودان بلکه در سرتاسر جهان به منزله جشن همگانی است.» هر چند سودان جنوبی در سال ۲۰۱۱ میلادی از این کشور اعلام استقلال کرد ولی تنها دو سال بعد، جنگ داخلی میان دولت سالوا کیرمایاردیت و شورشیان تحت رهبری ریک ماچار آغاز شد.

در جریان این جنگ داخلی که ریشه در اختلاف‌های قومی و نژادی داشته تاکنون ده‌ها هزار نفر کشته شده اند و بر اساس برآوردها حدود ۱۲ میلیون نفر از ساکنان سودان حنوبی آواره شده‌اند. افزون بر این جنگ داخلی، اقتصاد سودان جنوبی را که به شدت به فروش و صادرات نفت خام متکی است، تخریب کرده است. الدیردیری محمد احمد، وزیر خارجه سودان نیز در مورد ویژگی این توافق صلح به تلویزیون دولتی این کشور گفت:« این توافق صلح با هدف حصول توافق در خصوص تمام موارد عمده مورد اختلاف امضاء شده و تعهدات تمام طرفین درگیر جنگ را برای برقراری آتش‌بس پایدار، مشخص کرده است.» عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، هم روز یکشنبه تاکید کرد که استخراج نفت به زودی و تا اول ماه سپتامبر از منطقه وحدای سودان جنوبی آغاز می‌شود. او که با تلویزیون دولتی سودان گفت‌و‌گو می‌کرد، خطاب به رئیس جمهوری سودان جنوبی گفت: «برادر سالوا این صلح حتما پرمنفعت خواهد بود. چرا که این صلح می‌تواند ما را در پاسخگویی به مهم‌ترین نیاز فعلی که حفظ و نجات اقتصاد سودان جنوبی از فروغلطیدن به ورطه ورشکستگی است، یاری کند.»

توافقنامه‌های پیشین صلح پیشین در سودان جنوبی تنها چند ماه پابرجا بوده و پس از آن بار دیگر جنگ میان دو طرف از سرگرفته شده، روندی که تکرار آن را آقای کیرمایاردیت متاثر از دخالت و فشار دولت‌های خارجی‌ می‌داند. اما او این بار معتقد است که توافق صلح حاصل شده به دلیل این که به دلیل اجبار و دخالت سایر کشورها نبوده، حتما پایدار خواهد ماند. رئیس جمهوری سودان جنوبی صلح فعلی را نتیجه درک هزینه‌های بالای مالی و سیاسی جنگ و تحمیل رنج و مشقت به صدها مرد و زن جوان بوده که هم اقتصاد ما را به سوی نابودی کشانده و هم مردم ما را از هم جدا کرده است. رهبر شورشیان سودان جنوبی نیز در این خصوص گفت که دیگر گزینه‌ای جز صلح وجود ندارد و چاره‌ای جز تمرکز بر توافق حاصل شده و ایجاد شرایط لازم برای اجرایی شدن آن نداریم. در پی امضاء این توافقنامه صلح، طرفین آن خواستار مذاکره با شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تعیین نحوه برقراری صلح و حفظ آن شده‌اند.
برچسب ها: سودان