به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۶:۴۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۶/۲۲ ساعت ۱۰:۱۷
کد مطلب : ۱۵۹۷۲۰
سازمان برنامه و بودجه:

افزایش نرخ ارز درآمد مازاد ایجاد نکرد

گروه اقتصادی: سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: افزایش نرخ ارز هیچ درآمد مازادی برای دولت نسبت به بودجه ایجاد نکرده و منابع درآمدی نسبت به پیش‌بینی‌ها و محاسبات، کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.
افزایش نرخ ارز درآمد مازاد ایجاد نکرد
در روزهای گذشته برخی تحلیل های اقتصادی درباره افزایش درآمدهای نفتی دولت به علت افزایش نرخ ارز منتشر شد.سازمان برنامه و بودجه کشور در واکنش به این خبرها اعلام کرد: امسال هیچ درآمدی از محل افزایش نرخ ارز به منابع بودجه ای دولت اضافه نشده است؛ زیرا کل ارز سهم دولت با نرخ 4200 تومان صرف خرید کالاهای اساسی، نهاده های کشاورزی و دامی و دارو و تجهیزات پزشکی می شود و از این محل هیچگونه درآمدی عاید دولت نشده است.در بیانیه این سازمان آمده است: بودجه سال 1397 براساس دلار 3800 تومانی تنظیم شده است و ارز دولتی با قیمت 4200 تومان عرضه می شود اما مابه التفاوت 3800 تا 4200 تومان نیز در حسابی نزد بانک مرکزی نگهداری و همه آن صرف پرداخت مابه التفاوت کالاهای اساسی و نهاده های کشاورزی و دامی و دارو و تجهیزات پزشکی می شود تا این کالاها با همان نرخ 3800 تومان قانون بودجه 1397 تامین شود. هفدهم شهریورماه رییس جمهوری در جشنواره شهید رجایی گفت: امروز در بازار ارز التهاب وجود دارد که بخشی از آن به سبب فشار آمریکا و خارجی است اما به عنوان رییس دولت اعلام می‌کنم که بخشی از این التهاب منشا داخلی دارد؛ یعنی صادرکننده دولتی و خصولتی، ارزی را که باید در اختیار سامانه نیما قرار دهد با تاخیر 48 ساعته می فرستد و این کار خیانت به کشور است.

«حسن روحانی» افزود: مجموع صادرات غیرنفتی کشور حدود 40 میلیارد دلار است که امروز پس از گذشت 6 ماه از سال باید 20 میلیارد دلار آن به بانک مرکزی و سامانه ارزی وارد می‌شد اما چه کسی مسوول است؟ آیا می‌خواهیم این را هم گردن آمریکا و رژیم صهیونیستی بیندازیم!؟ اگرچه آنها همواره به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی ما هستند، اما خودمان چه کرده‌ایم؟وی امروز (بیست و یکم شهریورماه) در نشست هیات دولت گفت: اگر تولید ناخالص داخلی (جی.دی.پی) را بر مبنای قدرت خرید یا ارزش بازار محاسبه کنیم، واردات کالا و خدمات که متکی به ارز است درصد بسیار کمی است و براساس برخی محاسبات حدود پنج درصد و بر اساس برخی دیگر که ارزش و قدرت خرید را در آن در نظر نمی‌گیرند، حدود 10 درصد است.روحانی افزود: بر فرض آنکه واردات کالا و خدمات 10 درصد نقش دارد، باید ببینیم از این میزان چه مقدار با ارز 4200 تومان، چه مقدار با ارز حدود هفت هزار تومان و چه میزان برای بازار سوم می‌ماند. بازار سوم در برابر ارزش تولیدات داخلی کشور، کمتر از یک درصد یا 1.3 درصد است.
مرجع : ایرنا