به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۹:۲۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۶/۳۱ ساعت ۰۹:۴۸
کد مطلب : ۱۶۰۱۹۶

فرهنگ‌سازی با استخوان و کیسه پلاستیکی

گروه فرهنگ و هنر: یک هنرمند در نخستین نمایشگاه انفرادی خود با عنوان «علی حده» از پلاستیک و استخوان‌های شتر، گاو و جمجمه گوسفند برای نشان دادن عوارض مصرف‌گرایی در قالب هنر استفاده کرده است.
فرهنگ‌سازی با استخوان و کیسه پلاستیکی
نوشین شریفات درباره‌ی انتخاب موضوع مصرف‌گرایی به عنوان نخستین نمایشگاه هنری‌اش اظهار کرد: وقتی من تهران فعلی را با تهران ۱۰ سال پیش مقایسه می‌کنم متوجه می‌شویم از همه لحاظ فرق کرده است و این تغییر به سمت منفی بوده تا مثبت؛ در واقع به سمت نابودی می‌رود به همین دلیل این موضوع را با جزئیات آن در نظر گرفتم.او با بیان اینکه مصرف‌گرایی فقط منحصر به ایران نیست بلکه یک موضوع جهانی است، اظهار کرد: اما چون فرهنگ‌سازی در کشور ما به نسبت بسیاری از کشورهای دیگر کمتر بوده است، تاثیر آن را می‌توانیم بیشتر احساس کنیم. دیگر سواحل شمالی کشورمان بوی گذشته را نمی‌دهد، به نظر می‌رسد دیگر شمالی وجود ندارد و فقط ویلا می‌بینیم و دیگر هیچ نوستالژی را زنده نمی‌کند و این موضوع دردناک است.این هنرمند اضافه کرد: زمانی که من درباره آلودگی‌های محیط زیستی تحقیق می‌کردم، فجایعی را دیدم که ای کاش می‌توانستیم بگوییم فقط مربوط به خاورمیانه است اما موضوعی است که در کل دنیا به یک بحران تبدیل شده است. تولید زباله‌ها حتی روی موجوداتی که ما آنها را نمی‌بینیم و در محیطی خیلی دورتر از محیط  زندگی ما هستند، تاثیر خودش را می‌گذارد اما متاسفانه به راحتی از این موضوع می‌گذریم.

شریفات با بیان اینکه چرا کیسه را برای این کار انتخاب کرده است، توضیح داد: پلاستیک، کالایی است که در همه‌ی نیازهای روزمره زندگی ما از مواد غذایی گرفته تا پوشاک و غیره نقش مهمی دارد و زیاد مصرف می‌شود. من پلاستیک را برای این کار انتخاب کردم زیرا ما می‌توانیم با فرهنگ‌سازی در بسیار از موارد تاثیرگذار باشیم.او با بیان اینکه روی کیسه‌های پلاستیکی خرید تمرکز کرده‌ام، افزود: تا چند سال گذشته افراد از سبد برای خرید نیازهای روزانه استفاده می‌کردند، حتی بسیاری از مادربزرگ‌های ما همان سبدهای پلاستیکی خرید را حفظ کرده‌اند. حتی در بسیاری از موارد از پاکت به جای کیسه‌های پلاستیکی استفاده می‌شد اما متاسفانه به جای آنکه نکات مثبت حفظ شود، فراموش می‌شود و به راحتی از آن می‌گذریم.این هنرمند همچنین بیان کرد: برخی از رفتارها در قشر تحصیل‌کرده که نسبت به عواقب مصرف‌گرایی و مشکلات محیط زیستی آگاهی دارند و مدعی هستند عجیب است. گاهی اوقات ما می‌توانیم برای خرید بسیاری از کالاها درخواست پلاستیک نکنیم اما در بسیاری جاها از جمله داروخانه‌ها می‌بینیم اگر فروشنده کیسه ندهد با او برخورد کلامی هم می‌شود.

شریفات گفت: در حال حاضر پلاستیک‌های تجزیه پذیری در بازار وجود دارند که قیمت آنها از پلاستیک‌های دیگر کمی بالاتر است اما تا زمانی که احساس مسوولیت نداشته باشیم حاضر نمی‌شویم مبلغ بیشتری برای این کار هزینه کنیم و کالایی بخرم که در درجه اول برای محیط اطرافم و خودم به عنوان موجود زنده  که انسان هستم تاثیر بهتری داشته باشد. متاسفانه مصرف‌گرایی از نبود مسوولیت و خودخواهی ما سرچشمه می‌گیرد.او با بیان اینکه من فقط به بخشی از موضوع فرهنگی که می‌تواند منجر به بحران محیط زیستی شود، اشاره کرده‌ام، افزود: ما به عنوان شهروند می‌توانیم در فاجعه‌ای که به وجود می‌آید، تاثیرگذار باشیم و سعی کردم این تاثیرگذاری را در کارهایم نشان دهم.  این هنرمند درباره اسمی که با عنوان «علی حده» برای نمایشگاه‌اش انتخاب کرده است، نیز توضیح داد:  «علی حده» به معنای جدا افتاده است.

این اسم شاید برای افراد این سوال را به جود بیاورد که چه معنایی می‌تواند داشته باشد و درباره آن جستجو کنند. همه‌ موجودات از طبیعت آمده‌اند و در واقع مادر همه‌ی ما طبیعت است اما زمانی که چنین بلایی سرش می‌آوریم به نظر می‌رسد این عاطفه در حال از بین رفتن است. ما کاری با زمین انجام می‌دهیم که به نظر می‌رسد یک موجود فضایی این کار را انجام داده است. انگار هیچ تعلق قلبی به محیطی که در آن زندگی می‌کنیم، نداریم! به همین دلیل خیلی جدا افتاده‌ایم و دیگر طبیعت و محیطی که ما در آن زندگی می‌کنیم برایمان مهم نیست.شریفات با بیان اینکه آثار حجم و چیدمانی که در گالری سایه به نمایش گذاشته شده، مربوط به پایان نامه‌اش می‌شود، افزود: هشت اثر در این گالری به نمایش گذاشته شده است که در واقع به جز حجم، چیدمان شاید نوعی اَسمبلاژ(هنر جفت و جور کاری) هم به حساب می‌آید.نوشین شریفات فارغ التحصیل رشته مجسمه سازی است و اولین نمایشگاه انفرادی خود را با حجم و چیدمان و با عنوان «علی حده» در گالری سایه واقع در خیابان کریمخان، خیابان سنایی، کوچه سیزدهم، پلاک ٢١ برگزار کرده است. علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا چهارم مهر ماه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ به این گالری مراجعه کنند.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: فرهنگ سازی