به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۱۲:۲۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۱۰ ساعت ۱۲:۱۷
کد مطلب : ۱۶۳۶۳۱

فروش آپارتمان‌های قدیمی ۲۴ درصد رشد کرد

گروه اقتصادی: خط سیر بازار مسکن پایتخت طی پنج سال گذشته نشان می‌دهد در شرایطی که تا قبل از سال ۱۳۹۳ آپارتمان‌های کمتر از پنج سال ساخت همواره رتبه اول را در معاملات به خود اختصاص می‌دادند، این سهم هم‌اکنون به واحدهای بالای شش سال رسیده و شاهد رشد ۲۴ درصدی معاملات این واحدها هستیم.
فروش آپارتمان‌های قدیمی ۲۴ درصد رشد کرد
 فروش آپارتمان‌های شش سال به بالا طی چهار سال گذشته از ۴۵  درصد به  ۵۶ درصد افزایش یافته است. مهرماه سال ۱۳۹۳ آپارتمان‌های با عمر بنای شش سال به بالا ۴۴.۷ درصد از کل معاملات را به خود اختصاص داده بودند. این رقم در مهر سال ۱۳۹۴ به ۴۴.۹ درصد رسید. مهرماه ۱۳۹۵ آپارتمان‌های مذکور ۴۸.۳ درصد از کل معاملات را در بر گرفتند. مهر ۱۳۹۶ واحدهای مسکونی بالای شش سال ۵۳.۸ درصد خرید و فروش را به خود اختصاص دادند. در مهرماه ۱۳۹۷ نیز سهم آپارتمان‌های بالای شش سال از کل مبایعه‌نامه‌های شهر تهران ۵۵.۵  درصد شد.هم‌چنین آمار خرید و فروش واحدهای بیش از ۲۰ سال از ۶.۶ درصد در سال ۱۳۹۳ به ۹.۶ درصد در سال ۱۳۹۷ رسیده است. درخصوص معاملات واحدهای ۱۶ تا ۲۰ سال نیز طی سال‌های مذکور شاهد رشد بودیم. سال ۱۳۹۴ سهم آپارتمان‌های ۱۶ تا ۲۰ سال از کل معاملات پایتخت ۶.۱ درصد بود که این رقم هم‌اکنون به ۱۴.۹ درصد رسیده است.کاهش قدرت خرید متناسب با قیمت مسکن، عدم تناسب مبلغ تسهیلات با میانگین قیمت، رقابت منفی برای خرید آپارتمان‌های نوساز که منجر به شکاف قیمتی بین این نوع واحدها و واحدهای قدیمی شد و نیز کاهش سهم نوسازها در بازار طی پنج سال گذشته از جمله مهم‌ترین دلایل شیفت اجباری به سمت خرید خانه‌های قدیمی‌ساز عنوان می‌شود. شرایط جدید حاکی از آن است فروش واحدهای قدیمی‌ساز ۲۴ درصد رشد یافته است.

قیمت خانه باز هم بالا رفت
با وجود برخی گمانه‌زنی‌ها از کاهش قیمت مسکن بعد از ثبات نسبی بازار ارز، طی مهرماه قیمت هر متر مربع خانه در شهر تهران رشد ۸۳.۵ درصدی را نسبت به مهرماه پارسال نشان داد. بر اساس بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در مهرماه ۱۳۹۷ متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران هشت میلیون و ۶۱۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۴ و ۸۳.۵ درصد افزایش می‌دهد. 

معاملات افت کرد
هم‌چنین بر اساس اعلام بانک مرکزی، «تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۷ به ۹.۴ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۹.۵  و ۳۲.۳ درصد کاهش نشان می دهد». شرایط موجود حاکی از آن است که بازار مسکن به سمت رکود تورمی پیش می‌رود و با توجه به رشد ۲۵۰ درصدی دلار و ۲۳۷ درصدی سکه، خود را با آن تطبیق می‌دهد. البته کارشناسان معتقدند مسکن ظرفیت رشد بیش از این را و هرچه قیمت آن بالاتر برود، رکودش عمیق‌تر می‌شود. با این وجود آمار گویای آن  است که به دلیل انتظارات تورمی، قیمت اسمی مسکن در مسیر صعود قرار دارد.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: بازار مسکن