به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۹:۰۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۲۵ ساعت ۱۳:۵۶
کد مطلب : ۱۶۴۷۶۹

قطع‌نامه تازه براي نقض حقوق بشر در ایران

گروه سياسي: کمیته سوم سازمان ملل متحد، قطعنامه پیشنهادی کانادا در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران را با ۸۵ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع تصویب کرد.​
قطع‌نامه تازه  براي نقض حقوق بشر در ایران
 این قطعنامه ماه آینده (دسامبر) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به رای گذاشته خواهد شد. آمار اعدام‌ها، اعدام مجرمان زیر ۱۸ سال، سرکوب معترضان، بازداشت و محکومیت دوتابعیتی‌ها، شکنجه و بدرفتاری در زندان‌ها، حقوق زنان، نقض حق آزادی بیان و نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران از جمله مواردی ست که در این قطعنامه آمده است. اين موارد در نخستین گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران هم  مورد اشاره قرار گرفته بود.
 
قاسمی: قطعنامه حقوق بشری ایران مردود است
سخنگوی وزارت خارجه گفت: استفاده ابزاری از حقوق بشر، قطعنامه‌های حقوق بشری و سازوکارهای بین‌المللی توسط برخی کشورهای غربی و رژیم اشغالگر و کودک‌کش صهیونیستی و برخی رژیم های مرتجع منطقه قویا محکوم و مردود است.

 بهرام قاسمی با اشاره به تصویب قطعنامه وضعیت حقوق بشر ایران در نشست کمیته سوم اجلاس ۷۳ مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با حمایت برخی دولت‌هایی که خود از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در کشورهای خود و دیگر کشورها هستند، ضمن محکوم کردن اقدام این گروه از کشورها، اظهار داشت: این قطعنامه بدون در نظرگرفتن واقعیات موجود ایران، مبتنی بر نگرشی گزینشی، تبعیض آمیز، غرض ورزانه و با اهداف سیاسی تهیه و تصویب شده است که آن را مردود می‌دانیم.
قاسمی افزود: استفاده ابزاری از حقوق بشر، قطعنامه های حقوق بشری و سازوکارهای بین‌المللی توسط برخی کشورهای غربی و رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع منطقه برای پیگیری مقاصد شوم افراط گرایانه و هم چنین سیاست‌های آشوب‌طلبانه و حمایت از تروریست‌های تجزیه‌طلب را قویا محکوم می‌کنیم و معتقدیم ادامه این روند اعتماد جامعه بین‌المللی به سازوکارهای بین المللی را تضعیف کرده و اثربخشی و کارایی آنها را در مواقع ضروری و لازم زیر سوال می‌برد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین اظهار داشت: از نظر ما محل مناسب و جهان‌شمول ارزیابی حقوق بشر در کشورها، سازوکار یو.پی آر (بررسی دوره ای جهانی) است که بدون تبعیض همه کشورها را مورد بررسی قرار می دهد. مشارکت سازنده و فعال کشورمان در این سازوکار، نشانگر جدیت ایران در ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی خود از طریق همکاری‌های سازنده و سازوکارهای مبتنی بر گفت‌وگو است.
برچسب ها: حقوق بشر