به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۱:۰۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۲۷ ساعت ۱۵:۳۱
کد مطلب : ۱۶۴۹۶۰
همزمان با چهاردهمین روز اعتراض کارگران نیشكر هفت‌تپه

اژه‌ای: مدیرعامل کشت و صنعت هفت‌تپه فراری است

گروه جامعه: در حالیكه امروز حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای خبر داد كه مدیرعامل کشت و صنعت هفت تپه فراری است، اعتصاب و اعتراض کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه، برای چهاردهمین روز متوالی در خیابان‌های شهرستان شوش برگزار شد.
اژه‌ای: مدیرعامل کشت و صنعت هفت‌تپه فراری است
سید حسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون ولایی مجلس در گفت‌وگو با  خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح نشست امروز فراکسیون متبوع خود اظهار کرد: در این جلسه معاون اول دستگاه قضا اعلام کرد که «اساس قوه قضاییه "قانون" است که شما نمایندگان تصویب می‌کنید همه باید دست به دست هم بدهیم با اصلاح قوانین، مسیر قضات را تسهیل کنیم، اینجانب فقط واقعیت‌هایی را عرض می‌کنم چون بسیاری از اخبار صحت ندارد. مثلا مدیرعامل کشت و صنعت هفت تپه فراری است، اصلا زندان نیست که فرصت به او داده شود تا مشکلات را حل کند».
 
این در حالیست کارگران نیشکر هفت تپه مدت‌هاست به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی و همچنین عدم پرداخت حقوق‌های ماهیانه خود معترض هستند. فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی شمار قابل توجهی از مردان، زنان و کودکان را نشان می‌دهد که روز شنبه ۲۶ آبان در خیابان‌های شوش گرد هم آمدند. در دست تظاهرکنندگان پلاکاردهایی با مضامین «ما صدقه نمی‌خواهیم، حق خودمان را می‌خواهیم»، «یه بچه گرسنه، وعده سرش نمی‌شه»، «کارگر می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» و «وعده دروغ نمی‌خوایم، ما حق‌مون رو می‌خوایم» به چشم می‌خورد. یوسف بهمنی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه، در سخنرانی در برابر ساختمان فرمانداری گفت: «حقوق مشکل دوم ماست. مشکل اول ما برگشت شرکت به بخش دولتی است.» اسماعیل بخشی، نماینده کارکنان شرکت، هم دیروز شنبه ۲۶ آبان هفت‌تپه با حضور در میان معترضان گفت: «آقایان! ما کارکنان شرکت هفت تپه حرفی به جز پرداخت حقوق و مطالبات نداشتیم. چرا یگان ویژه را آورده‌اند که با ما برخورد کنند؟» غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، با بیان اینکه مقامات در پی رسیدگی به وضعیت کارگران هستند به خبرگزاری ایسنا گفته است تجمعات امروز بازداشتی نداشته‌ و اعتراض کارگران «کاملا مسالمت‌آمیز» بوده است. اسماعیل بخشی پیشتر پیشنهاد کارگران هفت‌تپه برای اداره این شرکت را «اداره شورایی» عنوان کرده و گفته بود که اداره این شرکت باید به شکلی باشد که نه بخش خصوصی و نه بخش دولتی بطور کامل نتوانند کنترل این شرکت را در دست بگیرند. کارگران معترض هفت‌تپه روز جمعه ۲۵ آبان در مراسم نماز جمعه شهر شوش در مصلای این شهر حضور یافته و با شعارهای «عزا عزاست امروز، نیشکر هفت‌تپه، صاحت عزاست امروز» تابوت نمادین این مجتمع را تشییع کرده بودند.

در اطلاعیه‌ای که روز شنبه ۲۶ آبان در کانال تلگرامی «سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه» آمده است، کارگران این مجتمع خواهان پرداخت حقوق‌های معوقه و مطالبات عقب‌افتاده خود شده‌ و گفته‌اند که «تجمعات و اعتصاب‌های مسالمت‌آمیز» خود را دنبال خواهند کرد. یدالله مهرعلیزاده، قائم‌مقام معاونت اقتصادی استانداری خوزستان، گفته است ۲ تا ۳ ماه از مطالبات معوقه کارگران طی هفته جاری پرداخت خواهد شد. این درحالی است که به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا نمایندگان کارگران این مجتمع گفته‌اند: «از زمانی که اجتماع صنفی آنان در محوطه کارخانه و خیابان‌های شوش آغاز شده، نه تنها کارفرما اهمیتی به پرداخت مطالبات عقب افتاده‌ی آنان نداده بلکه بدور از انتظار ما مسئولان استانی و شهرستانی برای خاتمه اعتراضات کارگران، اقدام جدی برای وصول مطالبات آنها انجام نمی‌دهند.»شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه با حدود پنج هزار نیروی کار در 15 کیلومتری شهر شوش و 90 كیلومتری شهر اهواز مركز استان خوزستان واقع است. این شرکت اواخر سال ۱۳۹۴ از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. این شرکت در سال‌های گذشته با مشکلات عدیده‌ای مواجه بوده است.