به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۳:۵۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۲/۱۵ ساعت ۲۳:۰۲
کد مطلب : ۱۷۳۸۳۱
اینجا تیمی آرمیده است که تاریخ ساز بود

واكنش‌ها به تحقير شب گذشته رئال‌مادرید

واكنش‌ها به تحقير شب گذشته رئال‌مادرید
گروه ورزشي: یک نسل باشکوه و پرافتخار دیگر از رئال، شب گذشته به پایان خود رسید؛ پایانی بسیار سخت و تحقیرآمیز. پایانی که کسی تصورش را نداشت.
 
حمیدرضا صدر در ایران نیست اما همچنان ارتباط خود را با خواننده های پیگیرش حفظ کرده است. شکست سهمگین رئال مقابل آژاکس بهانه ای برای نوشتن مجدد اوست. آنها را نمی شناختیم، سلاطین را. قهرمانان را. فاتحان سنتی اروپایی را. آنها طی بیست دقیقه دو گل خورده و در پایان 4-1 له شده بودند. آنها طی شکست تاریخی در خانه پرتاب شده بودند به قعر چاه. قصه شان تمام شده بود. هزار روز سلطنت رئال در اروپا به پایان رسیده بود. تمام. تمام. تمام. آنها بدترین هفته تاریخ معاصر باشگاه با سه بازی طی هفت روز را سپری کرده بودند. با سه شکست متوالی در برنابئو، دو بار برابر بارسا و سپس مقابل آمستردامی های جوان و بی ستاره. در مجموع با یک گل زده و هشت گل خورده. آنها در هلند پیروز شده بودند، ولی سقوط 3-5 طی دو دیدار با روحیه ای نزول کرده و بی نشان از اعتبار مادریدی آخرین چیزی بود که انتظارش را می کشیدیم.

دلایل شکست چه بودند؟ یکی؟ دو تا؟ ده تا؟ سانتیاگو سولاری سرگیجه گرفته، نمی دانست برابر دوربین های نشانه رفته چه واکنشی نشان دهد؟ دو تیر دروازه اوایل نیمه نخست؟ دو تعویض متوالی که با اشک و درد گره خوردند؟ غیبت مارسلو و ایسکو؟ نمایش کورتوا مقهور برابر ضربه های متوالی که برابر آن ضربه آزاد چنان خفت بار زانو زد؟ واران به بند آمده برابر پاس های کوتاه و ظاهرا ساده تیره پوشان؟ کاسمیرو مات شده برابر تادیچ؟ کروس بی خاصیت که کیفیت نازل ضربه های کرنرش را باور نمی کردیم؟ مودریچ تنها مانده و شکست خورده در نبردهای تن به تن؟ بنزما و ضربه های برباد رفته دیرآشنایش؟ گرت بیل که حتی پس از ورود زود هنگامش حس و حالی برای جادوگری نداشت؟ طی دیدار مدام پرسش "گلزن تیم کیست؟" را تکرار کردیم و وقتی آسنسیو آن گل را زد کسی نبود از آن دفاع کند.
 


شاید هم همه چیز با غرور گره خورده بود، با تکبر. کاپیتان سرجیو راموس که آگاهانه کارت زردی را به خود در دیدار رفت تحمیل کرد و رفت و نشست آن بالا و فیلمبرداری فیلمش برای آمازون را ادامه داد. کاپیتان کهنه کار ما پایان قصه را خودش نوشته بود و همه چیز را پایان یافته می پنداشت، ولی سخت در اشتباه بود، خیلی زیاد. او یادش رفته بود فوتبال بازی گروهی هم هست. در آن کشاکش دنبال جای خالی زیدان و جاذبه شخصیتی اش می گشتیم. دنبال کریستیانو رونالدو که طی سه فصل به طور متوسط در هر فصل 33/14 گل در لیگ قهرمانان زده بود. دنبال خیلی چیزهای دیگر.
در سوی دیگر آژاکس با همان ترکیب دیدار رفت بازی را آغاز کرد. نمایش دی یونگ، نرس، زی یچ و تادیچ - بهترین بازیکن میدان که در هشت بازی لیگ قهرمانان شش گل زده - معرکه بود. میان پسران اریک تن هاگ، شش بازیکن ترکیب اصلی بازی رفت کمتر از بیست و دو سال داشتند و کاپیتان متیس دلیت مدافع میانی تیم فقط نوزده سال دارد. آنها مجموعه ای بودند متکی به بازی های ظاهرا مدرسه ای یکی از قدیمی ترین آکادمی های اروپا. بی ادا. بی اطوار. بازی شان در یک سوم آخر زمین رئال معرکه بود... ولی آیا این آژاکس هم بسان آژاکس 1995 غارت خواهد شد؟
 
همان تیمی که رئال را از آن بالا پایین کشید تا سایه هایی از رئال 2009 را ببینیم. زمانی که همه چیز فریاد می زدند "باید تغییر کرد، باید دگرگون شد". اکنون برای رئال دوازده بازی از لیگ باقی مانده با دوازده امتیاز فاصله از صدر جدول. در رده سوم و شش امتیاز بالاتر از ختافه و هشت امتیاز بیشتر از آلاوز که یعنی باید راهیابی به لیگ قهرمانان را جدی گرفت. همه اینها یعنی پایان یک عصر طلایی. عصر فراموش نشدنی رئال با سه قهرمانی پیاپی در اروپا و در حقیقت چهار قهرمانی طی پنج فصل. لبالب از خاطره های شیرین. ولی خب ادامه قصه های شیرین ادامه دار ناممکن است و دیر یا زود سرانجام همه چیز به تلخی می گراید و باید قصه دیگری را آغاز کرد. رئال در آستانه فصلی دیگر ایستاده.
 ******************
شب گذشته نسلی تاریخ ساز و پرافتخار از رئال مادرید به پایان خود رسید. تیمی که از سال 2014 با هدایت آنچلوتی تاریخ را از نو نوشت و پس از 12 سال برای دهمین بار فاتح لیگ قهرمانان شد. لادمسیا برای رئال به یک وسواس بزرگ تبدیل شده بود. فلورنتینو پرز در رویای دستیابی به دهمین جام اروپایی، سال 2009 به صندلی ریاست بازگشت و پروژه کهکشانی های شماره 2 را استارت زد. خرید رونالدو، کاکا، بنزما و ژابی آلونسو و سپس در سال های بعدی دی ماریا و اوزیل، در همین راستا بود. رئال با هدایت پیگرینی و با حضور انبوهی از ستاره ها در فصل 10-2009 نتوانست از سد لیون گذر کرده و در یک هشتم نهایی وداعی تلخ با لیگ قهرمانان داشت.
 
مارکا پس از حذف رئال تیتر زد:
خداحافظ لیگ قهرمانان، خداحافظ پیگرینی؛ بیرون

 

 فصل بعد، پرز مورینیو را جانشین پیگرینی کرد و پس از 7 سال طلسم حذف رئال در یک هشتم نهایی شکست و رئال با آقای خاص به نیمه نهایی رسید اما در دو بازی رفت و برگشت 1-3 مغلوب بارسلونا شد. فصل 12-2011 رئال بار دیگر به نیمه نهایی رسید اما این با در ضربات پنالتی مغلوب بایرن مونیخ شد.
 فصل 13-2012 یعنی آخرین فصل حضور مورینیو روی نیمکت رئال این تیم در نیمه نهایی به سد محکم دورتموند خورد و بار دیگر از راهیابی به فینال بازماند. رئال بازی رفت را 4-1 در زمین دورتموند باخته بود و در بازی برگشت طی ده دقیقه پایانی دو گل زد ولی نتوانست گل سوم را به ثمر برساند و حذفی دراماتیک با جام داشت.
 
مارکا پس از آن بازی تیتر زد: من به بازگشت ایمان داشتم


 رئال که سال به سال تقویت شده بود، در نهایت با مربیگری آنچلوتی بر طلسم 12 ساله غلبه کرد و با پیروزی دراماتیک 4-1 بر اتلتیکو، فاتح لا دسیما شد. رئال تا دقیقه 93 با یک گل عقب بود اما راموس کار را به تساوی کشاند و سپس در دو وقت اضافه سه گل دیگر زد و جام را بالای سر برد.
 
 لادسیما
 

  یک سال بعد رئال بازهم به نیمه نهایی رسید اما با شکست از یوونتوس نتوانست راهی فینال شود. فصل 15-2014 با آمدن بنیتس به جای آنچلوتی همراه شد اما او خیلی زود و پس از شش ماه جای خود را به زیدان داد. کسی تصور نمی کرد که قرار است با زیزو، دومین دوره پرافتخار تاریخ رئال رقم بخورد. رئال با زیدان در سه سال متوالی فاتح لیگ قهرمانان شد تا تعداد قهرمانی های این تیم به عدد خیره کننده 13 برسد. هیچ تیمی در تاریخ لیگ قهرمانان(با فرمت جدید) نتوانسته حتی دو قهرمانی متوالی کسب کند.
 
شکوه پایان ناپذیر 
 

 
 
اساتید دنیا
 

 
 
غیر قابل دسترس ها

 در حالی که به نظر می رسید دوران رئال با زیدان و رونالدو همچنان ادامه خواهد داشت، ابتدا زیزوبود که استعفا کرد و سپس رونالدو در انتقالی جنجالی راهی یوونتوس شد تا کهکشانی های شماره 2 از هم پاشیده شود. لوپتگی جانشین زیرو شد تا کشتی طوفان زده رئال را به ساحل امن برساند اما او پس از چند ماه برکنار شد و سولاری جای وی را گرفت.
 
جلد مارکا پس از استعفای زیدان: ممنون زیزو



  سرنوشت برای سرمربی آرژانتینی هم به بدترین شکل رقم خورد. رئال با هدایت سولاری در شش روز اخیر همه جام ها را از دست داد. ابتدا در کوپا دل ری و سپس در لالیگا مغلوب بارسا شد و شب گذشته آژاکس حکم به حذف رئال از لیگ قهرمانان داد. در واقع رئال پس از 9 سال بار دیگر در یک هشتم نهایی حذف شد تا عملا دوران پرافتخاری دیگر از رئال به اتمام برسد.
 
مارکا از دو تیتر در شماره امروز خود استفاده کرده است. تیتر درشت به نوعی قدردانی از نسل جدید رئال مادرید است که در 5 سال توانست 4 بار فاتح لیگ قهرمانان شود:« اینجا تیمی آرمیده است که تاریخ ساز بود.» در زیر همین تیتر، عبارت:« پایانی تحقیرآمیز برای دوره ای تکرار نشدنی» به چشم می خورد.
 
 
 

 
 
10 مارچ 2005 که رئال در بازی برگشت یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان با دو گل مغلوب یوونتوس شد و برتری 1-0 بازی رفت را از دست داد، مارکا با چاپ عکسی از رونالدوی برزیلی از تیتر مشابهی استفاده کرده بود:« روزی به یاد آورده خواهد شد که در تورین، دوران تیمی افسانه ای متشکل از بهترین ستاره های فوتبال دنیا به اتمام رسید.»
 
 

 
فردای آن روز مارکا خبر از ایجاد تغییراتی اساسی در رئال از سوی پرز داد و اینکه او قصد دارد تیمی جدید را بسازد اما اوضاع برای پرز خوب پیش نرفت و او فصل بعد (06-2005) را به اتمام نرساند و پس از شکست رئال در زمین مایورکا از سمت خود اخراج شد.
حال باید دید رئال کنونی که نیاز اساسی به بازسازی را حس می کند، چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد و اینکه پرز خود آیا ماندنی خواهد بود یا به سرنوشت 2006 دچار می شود.
 
برچسب ها: رئال مادرید