به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۲۱:۵۸
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۲/۲۰ ساعت ۱۹:۲۱
کد مطلب : ۱۷۴۱۷۴
محسن آرمین:

نسل آینده فقط به فکر مهاجرت و رفتن است!

گروه سیاسی: یک فعال سیاسی گفت: نسلی مي‌آید که دغدغه اجتماعی ندارد و به فکر مهاجرت تحصیلی (اپلای) و رفتن است. ما باید شیوه عمل و فعالیت خود را تغییر بدهیم. در دانشگاه را باید باز کنیم و به سمت جامعه برویم.
نسل آینده فقط به فکر مهاجرت و رفتن است!
 محسن آرمین گفت:  این نسل را نمی‌توان با انگیزه‌هاي سیاسی و دینی جذب کرد اما مي‌توان با انگیزه‌هاي مدنی و ان‌جی‌اویی همراه کرد. به هر میزان که فرهنگ و جامعه مدنی قدرتمندتری داشته باشیم به همان اندازه مي‌توانیم نیازهای دموکراتیک خود را برطرف کنیم. وی افزود: همه می‌دانیم کشور با بحران‌ها و مشکلات عدیده و پیچیده‌ای روبروست. در این شرایط طبعاً توقعات و انتظارات از اصلاحات بالاست و این سؤال بیشتر مطرح مي‌شود که چه باید کرد؟وی با بیان اینکه از دو منظر آسیب ‌شناسانه و راهبردی مي‌توان به این سؤ ال نگاه کرد، ادامه داد: از منظر آسیب شناسانه باید بررسی شود که علل و عوامل وضعیت اکنون ما چیست؟ اما از منظر راهبردی باید برای حل موضوع با توجه به  امکانات، محدودیت‌ها و موقعیت‌ها راه حل نشان داد.‌اکنون در فضای مجازی و در بحث گفت وگوها آرای مختلفی از جمله تحول خواهی، جمهوری‌خواهی و گرایش‌هاي رادیکال تر مطرح است. در این شرایط باید دنبال ارائه راهکار درست باشیم. بعضی حرف‌ها به جای اینکه به پویایی جامعه کمک کند باعث سرخوردگی مي‌شود.‌

وی با اشاره به همایشی که چندی پیش درباره اصلاح قانون اساسی در دانشگاه بهشتی برگزار شد، عنوان کرد: شاید تغییر قانون اساسی راه حل نباشد هر چند اتفاق خوبی است. در قانون اساس ما اصل تفکیک قوا آنطور که باید و شاید وجود ندارد، نظارت استصوابی خلاف روح قانون اساسی است و وظایف خبرگان تقلیل داده شده است به شورای نگهبان و... هر چند در کنار اینها ظرفیت‌هاي خوب و مطلوبی داریم.وی درباره شعار اصلاح قانون اساسی عنوان کرد: مشکل ما قانون اساسی نیست، قانون پیش از آنکه مقوله‌ای حقوقی باشد، سیاسی و اجتماعی است. اگر قانون خوبی هم داشته باشیم اما زمینه اجتماعی مطلوبی نداشته باشیم، راه به ناکجاآباد خواهیم برد. تا زمینه‌هاي سیاسی و اجتماعی وجود نداشته باشد، تغییر قانون اساسی به نفع حقوق ملت نخواهد بود.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سؤال که چرا اصول دموکراتیک اجرا نمی شود یا بد اجرا مي‌شود، گفت: مشکل فقدان فرهنگ و جامعه مدنی قدرتمند است. اگر اینها قدرتمند باشند، قانون اساسی مطلوب هم نداشته باشیم مورد تفاسیری قرار خواهد گرفت که موافق نظر مردم باشد، مثل ماجرای سپنتا نیکنام که فشار اجتماعی باعث بازگشت او شد. انتخابات‌ها هم همین ما دوره‌اي داریم که در آن انتخابات تقریباً مطلوبی برگزار شد و دوره‌اي داریم که اینگونه نبود. همین انتخابات به خاطر آگاهی سیاسی و اجتماعی و وضعیت ملت ماست وگرنه همین عامل و امکان هم با توجه به رویکردهایی که در بخشی از حاکمیت وجود دارد، گرفته مي‌شد. جامعه ما از سطحی از توسعه یافتگی برخوردار است که نمی توان در آن انتخابات برگزار نکرد و اگر فضا عوض شود همین یادگار انقلاب هم از دست مي‌رود.
برچسب ها: محسن آرمین