کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آمریکا طرح‌های نظامی علیه ایران را بازبینی کرد

25 ارديبهشت 1398 ساعت 11:24

گروه بین‌الملل: نشریه نیویورک تایمز با انتشار مقاله‌ای از بازبینی طرح‌های نظامی آمریکا علیه ایران خبر داد.


به گزارش این نشریه پاتریک شاناهان، سرپرست وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه طرح‌های نظامی به‌روز شده را به رئیس جمهوری این کشور و مشاورانش ارائه داده است. به ادعا این نشریه در صورت حمله ایران به نیروهای آمریکایی یا نزدیک شدن تهران به ساخت سلاح هسته‌ای، واشنگتن ۱‍۲۰ هزار سرباز به خاورمیانه خواهد فرستاد.

همچنین در این طرح استفاده از تسلیحات سایبری برای فلج کردن سیستم‌های ارتباطی در ایران در نخستین ساعات درگیری احتمالی پیش‌بینی شده است. نیویورک تایمز بدون نام بردن از مقام ارشدی که این اطلاعات را به این روزنامه داده نوشته که این رویکرد از سوی جان بولتون، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ و از محافظه‌کاران تندرو پیشنهاد شده است. بر اساس این گزارش مقامات حاضر در این جلسه خواستار اشغال نظامی ایران با نیروی زمینی نبودند زیرا معتقدند این نوع اشغال به نیروهای بسیار بیشتری نیاز دارد.

با این حال مشخص نیست که دونالد ترامپ که وعده داده بود نیروهای آمریکایی را از افغانستان و سوریه خارج کند، حاضر باشد ده‌ها هزار نیروی را بار دیگر به خاومیانه بفرستد. به گزارش نیویورک تایمز در دولت ترامپ اختلاف نظر عمیقی درباره چگونگی واکنش به ایران در صورت افزایش تنش‌ها وجود دارد. خبرگزاری رویترز نوشته است که کاخ سفید و پنتاگون هیچ یک تاکنون حاضر به ارائه توضیحی درباره این گزارش نشده‌اند.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی، جینا هسپل، رئیس سازمان سیا، دان کوتس، مدیر اطلاعات ملی و ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در این جلسه حضور داشته‌اند. به استناد این گزارش، آنها در این جلسه جزئیات چندین طرح را مورد بررسی قرار داده‌اند. تنش میان ایران و ایالات متحده آمریکا از زمان خروج آمریکا از توافق برجام تشدید شد. روند رو به افزایش تحریم‌های واشنگتن علیه تهران و ارسال ناو هواپیمابر، هواپیماهای بمب‌افکن و موشک‌های پاتریوت به منطقه خلیج فارس نگرانی‌ها را درباره رویارویی نظامی دو طرف افزایش داده است.

با این حال ایران می گوید که اقدامات آمریکا نوعی «جنگ روانی» است و نیروهای نظامی آمریکا در منطقه بیشتر «یک هدف» برای ایران هستند تا «یک تهدید». در آمریکا نیز دو دیدگاه در میان مقامات ارشد آمریکایی درباره ارزیابی تشدید فعالیت‌های دولت آمریکا در خاورمیانه علیه ایران وجود دارد: یک دیدگاه معتقد است که طرح‌های نظامی ایالات متحده حتی اگر در مراحل مقدماتی هم باشند نشان می دهد که تهدیداتی که می‌تواند از سوی ایران وجود داشته باشند تا چه اندازه خطرناک و جدی است. از سوی دیگر برخی دیگر که خواستار حل دیپلماتیک تنش‌ها میان دو طرف هستند می گویند که اقدامات دولت ترامپ نوعی تاکتیک برای ترساندن و هشدار به ایران است.

نظامیان آمریکا در عراق به دلیل تهدیدهای نیروهای مورد حمایت ایران در بالاترین مرحله آمادگی قرار دارند
فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) شامگاه سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد نظامیان این کشور در عراق به دلیل تهدیدهای جدی نیروهای مورد حمایت ایران، در بالاترین مرحله آمادگی و هشدار قرار دارند. این خبر در حالی اعلام می‌شود که تنش‌ها میان تهران و واشنگتن از هفته گذشته و پس از اجرایی شدن تصمیم دولت دونالد ترامپ برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، به شدت افزایش یافته است. در بیانیه ستنکام آمده است که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و متحدانش اطلاعات قابل اعتنایی از تهدیدهای نیروهای مورد حمایت ایران در عراق دریافت کرده اند.

ایران از سال‌های دور و از زمان جنگ با عراق متحدان گسترده‌ای در میان شیعیان این کشور دارد. نفوذ جمهوری اسلامی در این کشور پس از سقوط صدام حسین و به‌ویژه پس از حمله داعش در سال ۲۰۱۴ دوچندان شده است. نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) و سازمان‌های سیاسی نظامی نظیر حرکت نجبا و سپاه بدر، ازجمله نزدیک‌ترین گروه‌های عمدتا شیعه عراقی به حکومت ایران به شمار می‌روند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا هفته گذشته برای گفت‌وگو با مقام‌های عالی‌رتبه عراقی درباره «تهدیدهای قریب‌الوقوع ایران» سفر اروپایی خود را نیمه کاره رها کرد و به بغداد رفت. بیانیه سنتکام در حالی صادر می‌شود که رهبران ایران و ایالات متحده روز سه‌شنبه احتمال و انگیزه وقوع جنگ میان دو طرف را منتفی دانستند. عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق در همین روز ابراز امیدواری کرده بود که تنش میان تهران و واشنگتن ختم به خیر شود.
 


کد مطلب: 177852

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/177852/آمریکا-طرح-های-نظامی-علیه-ایران-بازبینی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir