کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مومني: چرا فقط به‌ تعیین‌دستوری نرخ بهره آلرژی داريد؟

وزات‌اقتصاد: سخنـان‌سیـف قیمت‌دلار را افزایـش داد

20 مهر 1392 ساعت 12:34

گروه اقتصادی: در ادامه انتقادها از اظهارات تاثيرگذار رييس‌كل بانك مركزي بر قيمت ارز، معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی با تشریح دلایل نوسانات شاخص بورس در شهریورماه گذشته، اظهارات اخیر سيف در مورد قیمت کف دلار در بازار را باعث افزایش قیمت ارز و همچنین بازگشت رونق به سهام شرکتهای پتروشیمی و ادامه روند صعودی بازار بورس اعلام کرد.


معاونت اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی دلایل نوسانات بورس در شهریورماه را اعلام کرد که بر اساس آن، شاخص بورس کشور از ابتدای شهریورماه سال 1392 تا روزهای پایانی این ماه، روندی پرنوسان را تجربه نمود؛ این شاخص در تاریخ 31 شهریور 92 نسبت به اول شهریور 92 به میزان 2154 واحد ( 3.61 درصد) افزایش پیدا کرد.

با اینکه در این ماه انتظار می رفت با حل مشکلات صنعت خودرو و تعیین تکلیف در مورد سهم صندوق ضمانت سپرده ها از سپرده های سیستم بانکی و افزایش نرخ سود بانکی، گروه های خودرو و بانکی با افزایش تقاضا مواجه شوند اما با به صدا درآمدن طبل جنگ در منطقه و اعلام حمله آمریکا به سوریه و افزایش تنشهای سیاسی در منطقه، روند بازار بورس کشور و به خصوص گروه های خودرو و بانک با روند نزولی مواجه شد.

احتمال حمله آمریکا به سوریه شاخص بازار بورس کشور را با روند منفی مواجه کرد تا اینکه با توافق آمریکا و روسیه در مورد سوریه و همچنین استقبال سوریه از پیشنهاد قرار گرفتن سلاح های شیمیایی این کشور تحت نظارت بین المللی، سخنان ریاست جمهوری قبل از سفر به نیویورک و مصاحبه با شبکه NBC در مورد مواضع هسته ای ایران و عزم جدی برای حل مشکلات هسته ای، باعث افزایش شاخصهای قیمت در بازار بورس کشور شد.

افت قابل توجه قیمت دلار و سکه در بازار در اواخر شهریورماه، سهام شرکتهای پتروشیمی را با صف فروش مواجه ساخته و روند صعود شاخص بورس را با وقفه روبرو نمود اما مصاحبه رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت کف دلار در بازار، منجر به افزایش قیمت دلار و همچنین بازگشت رونق به سهام شرکتهای پتروشیمی و ادامه روند صعودی بازار بورس شد. در شهریور ماه 1392 معادل 11126 میلیون سهم به ارزش 61707.2 میلیارد ریال در بورس کشور معامله شد. حجم و ارزش معاملات در دوره مذکور نسبت به مردادماه 1392 ، به ترتیب به میزان 25.27 و 14.24 درصد کاهش را نشان می دهد.

در همين حال، فرشاد مومنی استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در سخنرانی خود در نشست «سیاست اجتماعی، ضرورتی کارکردی در ایران» به شدت به ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت:... رییس بانک مرکزی در اولین مصاحبه خود گفت که به تعیین دستوری نرخ بهره آلرژی دارد؛ ترجمه این حرف در اقتصاد این است که نرخ بهره هر چقدر بالاتر رود از نظر ایشان اشکالی ندارد و نباید دستور به توقف آن داد. همین آقا وقتی نرخ ارز به‌صورت کاملا غیردستوری روند نزولی پیدا می‌کند اعصاب خود را از دست می‌دهد که اگر از این پایین‌تر بیاید تحمل نخواهیم کرد. خوب است بدانیم که بالا رفتن نرخ بهره به چه کسی سود می‌رساند و به چه کسی ضرر؟

مومني افزود: تاجرانی که به تجارت پول مشغولند در این شرایط سود می‌برند. اما اگر نرخ بهره پایین بیاید سطح تولید تولیدکنندگانی بالا می‌رود که بحران نقدینگی دارند؛ عرضه کل افزایش پیدا می‌کند، تورم پایین می‌آید، بیکاری کاهش می‌یابد. پس با نرخ پایین بهره، عامه مردم و تولید‌کننده‌ها سود می‌برند و آنها ضرر می‌کنند. درمورد نرخ ارز هم همین‌طور. رییس کل محترم می‌داند که اگر بخواهد از منافع مردم و تولیدکننده‌ها دفاع کند در مقابل تاجران پول نمی‌تواند مقاومت کند. اما اگر از منافع آنها دفاع کند چون مردم سازماندهی و صدای جدی در مراکز تصمیم‌گیری ندارند، مشکلی پیش نمی‌آید.


کد مطلب: 18025

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/18025/وزات-اقتصاد-سخن-ان-سی-ف-قیمت-دلار-افزای-ش

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir