به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ - ۰۰:۰۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۳/۲۹ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب : ۱۸۰۳۵۹

شلیک موشک به مقر شرکت نفتی آمریکایی در بصره

گروه بین‌الملل: به گفته پلیس شهر بصره در عراق روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن یک موشک کاتیوشا به منطقه مسکونی و مقر عملیاتی چند شرکت بزرگ نفتی از جمله شرکت اکسوموبیل ایالات متحده در منطقه البرجسیه این شهر برخورد کرده و به زخمی شدن سه کارگر عراقی انجامید. تا این لحظه هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
شلیک موشک به مقر شرکت نفتی آمریکایی در بصره
یک مقام امنیتی عراق گفت که در پی این اتفاق شرکت اکسوموبیل برای خروج ۲۰ کارمند خارجی خود از عراق آماده می‌شود. این حمله در حالی صورت می‌گیرد که به دلیل بالا گرفتن تنش میان ایالات متحده و ایران در ماه گذشته، واشنگتن به دلیل آنچه «تهدید ایران» علیه خود می‌خواند، صدها تن از کارمندان و دیپلمات‌های سفارت خود در بغداد را فرا خوانده است. مقامات ایالات متحده ماه گذشته میلادی اعلام کردند تهدیدات ایران به واسطهٔ گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به این کشور، علیه کارکنان و نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه افزایش یافته است. به گفته مسئولان صنعت نفت عراق در این منطقه از شهر بصره شرکت‌های نفتی دیگری از جمله شرکت هلندی-بریتانیایی «رویال داچ شل» و همچنین شرکت ایتالیایی «اِنی اسپا» نیز فعالیت می‌کنند.
 
یکی از مقامات پلیس این شهر در گفتگو با خبرنگار ان بی سی اعلام کرد که موشک کاتیوشا در فاصله صد متری ساختمان اصلی متعلق به شرکت اکسون موبیل فرود آمد. البرجسیه در نزدیکی میدان نفتی زبیر است که توسط شرکت «اِنی» اداره می‌شود. به گزارش رویترز به نقل از منابع امنیتی عراق شب گذشته نیز یک فروند موشک کاتیوشا به یک پایگاه نظامی در موصل اصابت کرده است. به گزارش رویترز این حادثه تلفاتی در پی نداشته و هیچ گروهی نیز مسئولیت آنها را بر عهده نگرفته است. در عین‌حال برخی از رسانه‌های ایران به نقل از رسانه‌های عرب زبان، محل اصابت این موشک را مجموعه کاخ‌های ریاست جمهوری واقع در ساحل چپ رودخانه دجله و محل استقرار مشاوران نظامی ایالات متحده عنوان کرده اند. شامگاه دوشنبه نیز سه راکت به پایگاهی نظامی محل استقرار نیروهای آمریکایی واقع در ۳۰ کیلومتری شمال بغداد اصابت کرده بود.

تنش میان ایران و ایالات متحده در هفته گذشته با حمله صورت گرفته به دو نفتکش در دریای عمان به اوج رسید. واشنگتن ایران را مسئول این حمله می‌داند و از نقش سپاه پاسداران در اجرای آن سخن می گوید. این در حالیست که تهران هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرده و آن را «مشکوک» می‌داند.
در همین راستا پنتاگون از صدور مجوز برای اعزام هزار نیروی نظامی دیگر به منطقه خاورمیانه خبر داده است.
 
پاسخ وزیر دفاع به اتهام‌زنی علیه ایران درباره حمله به نفت‌کشها: ما این اتهام را به صورت قاطع رد می‌کنیم
 
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واکنش به اتهام‌زنی علیه ایران درباره حمله به نفتکشها گفت: اتهام زنی‌ها به نیروهای مسلح ایران و فیلم منتشر شده در رابطه با حادثه رخ داده برای کشتی‌ها در خلیج فارس مستند نیست و ما این اتهام را به صورت قاطع رد می کنیم.
به گزارش ایرنا امیر سرتیپ «امیر حاتمی» در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با فیلم منتشر شده از حمله به نفتکش‌ها در دریای عمان و اتهام زنی به نیروهای مسلح ایران از سوی آمریکا گفت: این اتهام را به صورت قاطع رد می‌کنیم. وی توضیح داد: نیروهای مسلح و سازمان بنادر پس از وقوع حادثه برای نفتکش‌ها جز نخستین نیروهایی بودند که برای امداد رسانی به سراغ نفتکش‌ها رفتند و در نفتکش نخست ۲۳ نفر را نجات دادند.

وزیر دفاع افزود: زمانی که نیروهای ما برای امداد به سراغ نفتکش دوم رفتند خدمه این کشتی اعلام کردند که شناور دیگری پیشتر به آنها امدادرسانی کرده است و این یعنی اینکه آمریکایی‌ها زودتر از ما به منطقه‌ای که ادعا می‌کنند فیلمی در آنجا ضبط شده رسیده‌اند. آمریکایی‌ها زودتر از نیروهای مسلح ایران به منطقه‌ای که ادعا می‌کنند فیلمی در آنجا ضبط شده رسیده‌اند.حاتمی با تاکید بر اینکه زمان فیلم منتشر شده معلوم نیست، گفت: شناورهایی که برای نجات می‌روند اقدامات متعددی را انجام می‌دهند و محیط را امن می‌کنند و بازدیدهایی دارند؛ ممکن است هر کدام از این اقدامات فیلمبرداری شده و مورد استفاده قرار گیرد اما به هیچ عنوان برای استفاده مستند نیست. وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران امنیت آب‌راه ها را امنیت خود می‌داند، زیرا امنیت صادرات و واردات ما به امنیت آب راه‌ها وابسته است؛ این یک اتهام ناجوانمردانه به نیروهای مسلح ایران است که بیشترین زحمات را برای امنیت منطقه از جمله آب راه‌ها می کشند.

وزیر دفاع خاطرنشان کرد: دریا محیط خیلی پیچیده و بزرگی است و امکان دارد در این فضا کسانی که دنبال سو استفاده هستند، چنین اقداماتی انجام دهند. حاتمی با تاکید بر اینکه ایران کشوری مقتدر، قانونمدار و مسئول است، گفت: جمهوری اسلامی ایران اگر کاری بخواهد انجام دهد، قطعاً مسئولیت آن را قبول خواهد کرد. وی با بیان اینکه ما مأموریت‌های متعددی برای مقابله با دزدان دریایی و تأمین امنیت آب راه‌های مختلف انجام داده‌ایم، اظهار داشت: چنین اتهام زنی‌هایی در ادامه کارهایی است که برای تخریب انجام می‌دهند. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: برخی به دنبال بهره برداری سیاسی از اتفاقات دریای عمان و خلیج فارس هستند، گفت: اماراتی‌ها اطلاعات حادثه در بندر فجیره را مدیریت شده بیان کردند؛ این نوع رفتار و انتشار اطلاعات مشکوک را کسانی انجام می‌دهند که می‌خواهند از این اتفاقات استفاده سیاسی کنند.

حاتمی با تاکید بر اینکه آمریکایی ها راهبردهای خود را تغییر داده اند، گفت: آمریکایی ها امنیت آبراه ها را به عنوان یک هدف دنبال می کردند اما رییس جمهوری آمریکا می گوید که امنیت خلیج فارس به آنان ربطی ندارد و این به معنی تغییر راهبرد برای استفاده سیاسی و تحت فشار قرار دادن کشورهایی است که دارای منافعی در آب راه ها هستند این در حالی است که امروز نفت چین، ژاپن، کره و اروپا که جز رقبای آمریکا هستند از این آب راه عبور می کند.
وزیر دفاع توضیح داد: آمریکایی ها با استفاده از چنین حوادثی و فشارهای ناجوانمردانه بر ملت ایران به دنبال زمینه چینی برای ایجاد موج جدیدی از ایران هراسی هستند. حاتمی استفاده از جنگ های نیابتی راتغییر رویکرد دیگر آمریکا برشمرد و گفت: آمریکایی ها قبلاً دخالت مستقیم در کشورها را در دستور کار داشتند اما در چند سال اخیر از گروه های نیابتی همچون داعش برای رسیدن به اهداف خود استفاده کردند. به گفته وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اتفاقات اخیر در دریای عمان و خلیج فارس به استفاده از گروه های نیابتی توسط آمریکا شباهت دارد. وی با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح ایران اقدامی را علیه صلح و امنیت انجام نمی دهند، گفت: حوادث خلیج فارس و دریای عمان موضوعی حساس و مهمی است و باید دنبال شود.