کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ظریف در نیویورک: ما بر سر میز مذاکره هستیم

25 تير 1398 ساعت 11:31


گروه سیاسی: محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در روز یکشنبه بعد از ظهر، و در پی افزایش تنش میان این دو کشور، به منظور شرکت در نشست وزرای سازمان ملل متحد در مورد اهداف توسعه پایدار، که هدف آن مبارزه با گرسنگی، برابری و تغییرات آب و هوایی تا سال 2030 است، به نیویورک سفر کرده است اما یک مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت که ظریف تنها اجازه سفر بین سازمان ملل، محل اقامتش ،دفتر سفیر ایران در سازمان ملل و فرودگاه جان اف کندی در نیویورک را دارد.

بریان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت که مقامات دولتی آمریکا با ظریف ملاقات نخواهند کرد. هیچ کانال مخفی در حال حاضر بین ایالات متحده و هیچ کسی در رژیم ایران وجود ندارد. همه چیز توسط رئیس جمهور و وزیر امور خارجه به طور علنی اعلان می شود. وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت، ایالات متحده سفر سفر ظریف را "به طرزی کاملا سازگار" با تعهدات خود تحت توافقنامه 1947 با سازمان ملل متحد محدود کرده است. علیرغم محدودیت های این سفر، ظریف روز دوشنبه با شبکه بریتانی BBC و آمریکایی NBC در محلاقامتش در شمال شرقی منهتن مصاحبه کرد.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفت که تمام جلسات، مصاحبه ها و سخنرانی های ظریف در سازمان ملل، دفتر سفیر یا محل اقامت وزیر صورت می گیرد. و قرار دادن محدودیت در حضور ظریف در برخی خیابان های نیویورک قطعا بر برنامه کاری او تأثیر نخواهد گذاشت. دیپلمات های ایرانی مانند فرستادهای کره شمالی، سوریه و کوبا در حال حاضر تنها به شعاع 25 مایل از دایره کلمبوس در منطقه میانی منهتن محدود هستند.

تحت توافقنامه مرکزی ایالات متحده در سال 1947، ایالات متحده عموما باید اجازه دسترسی به سازمان ملل متحد برای دیپلمات های خارجی را بدهد. اما واشنگتن می گوید که می تواند ویزا را به دلایل "امنیت، تروریسم و ​​سیاست خارجی" لغو کند. در آوریل 2014، ایالات متحده به دلیل ارتباط ابوطالبي با بحران گروگانگیری در تهران 1979-1989، ویزا را به سفیر ایران ایران در سازمان ملل اعطا نمیکرد هرچند ابوطالبي گفت که او تنها به عنوان مترجم در آن گروگانگیری حضور داشته است. در نهایت نیز شکایت ایران به سازمان ملل به جایی نرسید و این مشکل را با انتصاب یک سفیر جدید در اوایل سال 2015 به پایان رساند.

مصاحبه با ان بی سی
وزیر امور خارجه در گفت‌گویی در نیویورک مواضع کشورمان را درباره تازه‌ترین مسائل مطرح راجع به ایران بیان کرد. محمدجواد ظریف، در گفت‌وگو با ان. بی. سی در توضیح احتمال وقوع جنگ گفت: ما در شرف جنگ نظامی نیستیم، اما همان‌طور که پیش از این گفته‌ام، تحریم‌ها مردم عادی و غیرنظامی و کسانی را که به دارو و مراقب‌های ویژه احتیاج دارند مورد هدف قرار می‌دهند؛ بنابراین [این تحریم‌ها]جنگی هستند که نه نظامیان، بلکه مردم غیرنظامی را مورد هدف قرار می‌دهد.

ظریف در پاسخ به این سوال که با توجه به گسترش حضور نظامی آمریکا در منطقه، آیا این کشور در حال آماده شدن برای جنگ است گفت: من فکر نمی‌کنم که رئیس جمهور ترامپ به دنبال جنگ باشد، اما اطرافیان او مشکلی [با این موضوع]ندارند. وی در توضیح اینکه آیا این افراد تأثیر دارند اظهار کرد که دونالد ترامپ این موضوع را بیان کرده است که این افراد در تلاش هستند. وی همچنین گفت که فکر نمی‌کند آن‌ها موفق شوند.
ظریف ادامه داد: سرانجام، احتیاط پیروز خواهد شد. مردم می‌دانند که ایران کشوری بزرگ و سرافراز است و به راحتی از کنار وقوع یک حمله نظامی نخواهد گذشت. وی درباره وادار ساختن ایران به بازگشت به میز مذاکره گفت: ما بر سر میز مذاکره هستیم و این آمریکا است که میز مذاکره را ترک کرده است و همیشه از بازگشت آن استقبال خواهد شد. ما، تروئیکای اروپا و روسیه و چین [بر سر این میز مذاکره]هستیم؛ بنابراین آمریکا می‌تواند به تعهداتش عمل کرده و به میز مذاکره بازگردد.

ظریف در ادامه در پاسخ به اینکه ایران با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای فرصتی برای ادامه غنی‌سازی اورانیوم یافته و «با آتش بازی می‌کند» گفت: این آمریکا است که با آتش بازی می‌کند. ما یک توافق داریم که در بر گیرنده راهکار‌هایی برای موقعی است که یکی از طرف‌های توافق شروع به تخطی از توافق کند. ما تقریباً به مدت یک سال برای به کار بستن این راهکار‌ها صبر کردیم. این راهکار‌ها در توافق موجود هستند در صورتی که خروج آمریکا از توافق در چارچوب توافق نبود، آن‌ها به یک باره تصمیم گرفتند که خارج شوند. وی در جواب اینکه آیا به این ترتیب تصور ایران این است که می‌تواند بر این اساس هر کاری که خواست انجام بدهد، اظهار کرد: نه هر کاری، اما آزادیم اجرای [تعهداتمان]را متوقف کنیم. ظریف در پاسخ به اینکه آیا این می‌تواند به حالت قبل بازگردد گفت: البته، ظرف چند ساعت می‌تواند به حالت قبلی بازگردد. وی در ادامه بر غیرنظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده و گفت: ما تمایلی به تولید تسلیحات هسته‌ای نداریم و اگر چنین بود می‌توانستیم مدت‌ها پیش این کار را بکنیم.

وزیر امور خارجه ایران در تشریح موضع ایران در برابر تمایل دونالد ترامپ برای مذاکره با ایران گفت: ما پیش از این با آمریکا مذاکره کردیم. برای هر کسی، هر دولتی بیرون از آمریکا مهم نیست که چه کسی در کاخ سفید مستقر است؛ این به مردم آمریکا ارتباط دارد. برای سایر مردم جهان این‌گونه است که توافق با دولت آمریکا انجام می‌شود. ما با دولتی در آمریکا توافق کردیم که در آن زمان به طور قانونی انتخاب شده بود. پس از آن نیز رئیس جمهور ترامپ انتخاب شد. انقلابی در آمریکا رخ نداده بود، بلکه تنها یک تغییر دموکراتیک در دولت این کشور بود و به این معنی نیست که ما مجبور باشیم تمام این‌ها را از سر بگیریم. فقط تصور کنید که اگر مردم مجبور بودند هر چهار سال یا هر هشت سال یک بار توافق با آمریکا را تجدید کنند، این مانع از ادامه یافتن روابط عادی کشور‌ها می‌شد.


کد مطلب: 182758

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/182758/ظریف-نیویورک-سر-میز-مذاکره-هستیم

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir