به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۱۸:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۵/۱۹ ساعت ۱۰:۵۴
کد مطلب : ۱۸۴۹۲۲
اگر هزینه‌های دفاعی را افزایش ندهید

هشدار آمریکا به آلمان: نظامیان خود را خارج می‌كنیم

گروه بین‌الملل: سفیر آمریکا در آلمان تهدید کرد که امتناع آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از افزایش هزینه‌های دفاعی، ایالات متحده را ناگزیر به خروج نظامیانش از آلمان و انتقال آنها به لهستان خواهد کرد.
هشدار آمریکا به آلمان: نظامیان خود را خارج می‌كنیم
این اظهارات هشدار آمیز ریچارد گرینل، بیانگر پایان یافتن صبر دونالد ترامپ در برابر مقاومت مرکل برای افزایش هزینه های نظامی است. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو پیش از این از کشورهای عضو خواسته بود که هزینه های نظامی خود را تا دو درصد تولید ناخالص ملی خود افزایش دهند. این درخواست که آمریکا خواهان توجه و عمل به آن توسط کلیه اعضاء است هنوز از سوی برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان محقق نشده است. مقاومت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این خصوص و عدم افزایش هزینه های دفاعی این کشور به میزان خواسته شده خشم مقامات آمریکایی را برانگیخته، تا آنجا که سفیر ایالات متحده نسبت به خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک آلمان هشدار داد.

ریچارد گرینل، سفیر آمریکا در گفتگویی با خبرگزاری آلمان گفته است: «توهین آمیز است وقتی تصور کنیم که مالیات دهندگان آمریکایی همچنان برای حضور بیش از ۵۰ هزار آمریکایی در آلمان پول پرداخت می کنند اما آلمان ها مازاد درآمدشان را صرف برنامه‌های ملی می کنند.» در برنامه بودجه دولت آلمان پیش بینی شده است که بودجه دفاعی این کشور به عنوان دومین عضو بزرگ ناتو در سال آینده به ۱.۳۷ درصد تولید ناخالص ملی افزایش و سپس در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۲۴ درصد تولید ملی کاهش یابد.

برخی کشورهای اروپای شرقی نظیر لهستان و لتونی که پس از الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴ دچار ترس و نگرانی شده اند هزینه های نظامی خود را تا ۲ درصد تولید ناخالص ملی افزایش داده اند. دونالد ترامپ با تمجید از این کشورها خواهان آن است که آلمان نیز به سرعت دست به چنین اقدامی بزند. اختلاف های آمریکا و آلمان بر سر میزان هزینه های دفاعی به زمان پیش از رئیس فعلی کاخ سفید باز می گردد اما پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ این اختلاف ها به همراه برخی مسائل دیگر سبب تیرگی روابط دو کشور شده است.
 
دو کشور آلمان و آمریکا بر سر مسائلی از جمله تنش با ایران، تعرقه های تجاری و خط لوله گاز روسیه به آلمان با یکدیگر به شدت اختلاف دارند. برلین به تازگی درخواست آمریکا برای مشارکت در نیروی محافظ دریایی در خلیج فارس را پس زده و اعلام کرده است که ضمن پایبندی به برجام در صدد تلاش برای کاستن از تنش ها در منطقه است. دونالد ترامپ ماه ژوئن اعلام کرده بود که قصد دارد هزار تن از نیروهای نظامی خود را خاک آلمان خارج و در لهستان مستقر کند. این اقدام به گفته رئیس جمهوری آمریکا در راستای رویکردی بازدارنده در قبال حمله ای احتمالی از سوی روسیه در پیش گرفته شده است. آمریکا بیش از ۳۳ هزار سرباز و ۱۷ هزار پرسنل غیرنظامی برای رسیدگی به این نیروها در خاک آلمان دارد. برخی منابع گفته اند که ایالات متحده چندین کلاهک هسته ای را نیز به جمع تجهیزات نظامی خود در خاک آلمان اضافه کرده است.