به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۱۸:۲۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۰۶ ساعت ۱۳:۳۷
کد مطلب : ۱۹۲۸۰۵
نماینده مجلس: وزیر کشور باید پاسخگوی قطع اینترنت باشد

ادامه اختلال اینترنت ثابت و قطعی اینترنت موبایل

گروه فناوری: گزارش‌ها حاکی از ادامه اختلال شدید اینترنت ثابت و خانگی و قطع تقریبا سراسری اینترنت موبایل است و همزمان سی نمایندۀ مجلس در نامه‌ای به جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات خواستار برقراری اینترنت موبایل در استان تهران شدند.
ادامه اختلال اینترنت ثابت و قطعی اینترنت موبایل
به گزارش خبرگزاری فارس، اعضای مجمع نمایندگان تهران در این نامه آورده‌اند که با توجه به اینکه «آرامش حاکم گردیده است»، به «قطع طولانی‌مدت اینترنت» خاتمه داده شود. وزیر ارتباطات در پاسخ به این نامه گفته است که «نهادهای امنیتی کشور به‌عنوان مسئولان حفظ نظم و امنیت معتقدند در برقراری مجدد ارتباطات باید جانب احتیاط را رعایت کرد و بر این اساس تاکنون شورای امنیت کشور مجوز برقراری کامل ارتباطات را به اپراتورها ابلاغ نکرده». یک منبع آگاه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش‌تر در روز دوشنبه به خبرگزاری ایلنا گفته بود تا این لحظه تنها برای ۹ استان مجوز برای اتصال خطوط تلفن به اینترنت صادر شده است و اینترنت تلفن همراه برای ۲۲ استان کشور همچنان قطع است. وی اسامی استان‌هایی که مجوز اتصال اینترنت خطوط تلفن همراه برای آن‌ها صادر شده است را خراسان جنوبی، گلستان، سمنان، یزد، چهارمحال و بختیاری، همدان، اردبیل، زنجان و ایلام عنوان کرده بود. این در حالی است که رصدگرهای بین‌المللی تا کنون چنین دسترسی را از داخل کشور تایید نکرده‌اند.

مطابق آمار رصدگر آنلاین نهاد بین‌المللی نت بلاکس، که وظیفه نظارت بر شبکه جهانی اینترنت را بر عهده دارد، تا عصر روز ۲۶ نوامبر تنها یک درصد مشترکان شبکه موبایلی همراه اول در سراسر کشور به اینترنت دسترسی داشته‌اند. در حالی که آمار نت‌بلاکس دسترسی ۷۴ درصدی مشترکان ایرانسل به اینترنت در ایران را نشان می‌دهد، مخاطبان از داخل کشور به صورت گسترده گزارش کرده‌اند که امکان دسترسی به اینترنت جهانی برای آنان مقدور نیست و تنها به اینترنت ملی دسترسی دارند. مقامات نت‌بلاکس در توضیح این امر به یک خبرنگار تلویزیون بی‌بی‌سی گفته‌اند «متأسفانه در این مورد ایرانسل در واقع آنلاین است اما فیلتر دولتی چنان پیچیده است که کاربران نمی‌توانند به اینترنت وصل شوند و فقط به شبکه ملی اطلاعات دسترسی دارند».
 
مطابق آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از مجموع حدود ۶۷ میلیون مشترک اینترنت پهن باند در ایران، ۶۳ میلیون مشترک پهن باند سیار به حساب می آیند. وبسایت‌های آی‌تی در داخل ایران از بی‌اطلاعی اپراتورها از زمان وصل مجدد اینترنت موبایلی خبر داده‌اند. اینترنت موبایلی در استان‌هایی چون تهران، خوزستان و ... همچنان به صورت کامل قطع است و در تهران اینترنت ثابت با محدودیت شدید روبروست، در خوزستان نیز اینترنت ثابت و ADSL پس از ده روز قطعی کامل، تنها در چند اپراتور وصل شده است. در جریان ناآرامی‌های اخیر در بیش از یکصد شهر ایران، از بیست‌وپنجم آبان‌ماه اقدام به قطع سرویس اینترنت شد. سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس ایران از بازداشت حدود ۷ هزار نفر در جریان اعتراضات خبر داده است. این در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل گفته است دست‌کم ۱۴۳ نفر کشته شده‌اند.

پروانه سلحشوری: وزیر کشور باید پاسخگوی قطع اینترنت باشد
پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس دهم، خواستار پاسخگویی وزیر کشور درباره قطعی اینترنت شده و به پیامک‌های متعددی اشاره کرده که از مردم درباره بیکاری به خاطر قطعی اینترنت دریافت کرده است. این عضو کمیسیون فرهنگی گفت: «قطعی اینترنت یک طرف، مسئله امنیت کشور و آسیب‌هایی که کل کشور در این مدت خورده نیز مطرح است. هم مردم و هم حکومت آسیب بسیار جدی دیده‌اند. فکر میکنم وقایع این بار، به شدت فاصله دولت و ملت را بیشتر کرد. طوری که ما بچه‌های خود را از دست داده‌ایم؛ چه بسیجی و سپاهی و چه آن دختربچه یا پسربچه جوانی که ضربه خورده. هر کسی آسیب دیده از این ملت بوده و این به شدت دردناک است.» نماینده تهران، از جمله ایرادات امضاکنندگان طرح استیضاح وزیر کشور را "عدم برنامه ریزی برای ارتباط با مردم و پرهیز از به خشونت کشیده شدن تجمع‌ها و اعتراضات" دانسته و گفته که وزارت کشور در این زمینه هیچ تشخیصی نداده بود: «ایشان در این خصوص مسئول بودند و باید پاسخگو باشند اما جالب است که حتی یک گزارش هم در خصوص بحث اینترنت به مجلس نداده‌اند و حتی در صحن غیرعلنی هم ندیدم ایشان بیایند و صحبت کنند.»

سلحشوری اعلام کرده که برایش به عنوان نماینده مجلس، پشت سر هم اس‌ام‌اس می‌آید که "ما را بدبخت کردید و کارمان را از دست دادیم". او می‌افزاید: «برخی از جوان‌ها می‌گویند به خاطر مسائل کاری و شغلی اینترنت برایشان از غذا و آب و خوراک هم واجب‌تر است.» او قطعی اینترنت را نشان‌دهنده بی‌اعتمادی به مردم دانسته است: «نمی‌‌شود از یک طرف فریاد بزنیم که دنیا را فتح کرده‌ایم اما حتی یک سرچ ساده هم نتوانیم انجام دهیم... من نمی‌فهمم آیا گوگل مسئله امنیتی دارد که ما نتوانیم از آن استفاده کنیم؟»

نماینده تهران در ادامه عنوان کرد: «ما یک بحث امنیت داریم و یک بحث احساس امنیت... اینترنت مثل نان شب مردم واجب است و کسب و کارهای اینترنتی مردم آسیب دیده‌اند... سعی کرده‌ایم امضاهای طرح استیضاح وزیر کشور را از افرادی بگیریم که امضای خود را پس نمی‌گیرند...» طرح استیضاح رحمانی فضلی را احمد مازنی، عضو فراکسیون امید در روز یکشنبه دوم آذر اعلام کرد. یک روز بعد، علی مطهری، نماینده تهران عنوان کرد که ۱۹ نماینده طرح استیضاح وزیر کشور را به دلیل "کوتاهی در مدیریت اعتراضات" امضا کرده‌اند. او هم‌زمان افزود، اگر رهبری با این استیضاح مخالفت کنند، طرح متوقف می‌شود. مطهری گفت وزیر کشور مسئول اصلی اجرای تصمیم شورای هماهنگی سران قوا بود اما مقدمات و تمهیدات لازم را فراهم نکرد. در نتیجه آسیبی جدی به نظام و خسارات جانی و مالی به مردم وارد شد.

بحث استیضاح وزیرکشور در حالی جریان دارد که ۳۰ نماینده دیگر مجلس نامه‌ای به وزیر ارتباطات نوشته و خواستار برقراری اینترنت موبایل در استان تهران شده‌اند. در این نامه آمده است: «قطع طولانی مدت اینترنت به خصوص اینترنت موبایل ضرر و زیان هنگفتی را بر اقتصاد فضای کسب و کار و فضای آموزشی و پژوهشی کشور تحمیل کرده است حال که با مشارکت هوشمندانه مردم فهیم ایران به خصوص تهران آرامش حاکم گردیده است انتظار آحاد مردم، دانشگاهیان، کسبه، بازاریان و کارآفرینان تسریع در برقراری اینترنت موبایل استان تهران است.»