به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۰۹:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۱/۲۷ ساعت ۱۶:۱۶
کد مطلب : ۲۰۰۹۱۳

فقط 11درصدازکل تعاونی‌ها به زنان اختصاص دارد

گروه اقتصادی: رئیس اتاق تعاون گفت: هم‌اکنون از قریب به ۹۳۵۰۰ تعاونی فعال، حدود ۱۰ هزار تعاونی معادل ۱۱ درصد از کل تعاونی‌ها به بانوان اختصاص دارد و بالغ بر ۳۲ درصد از اعضای تعاونی‌های فعال کشور را بانوان تشکیل می‌دهند.
فقط 11درصدازکل تعاونی‌ها به زنان اختصاص دارد
به گزارش ایلنا، درحالیکه در سال‌های اخیر تاکید زیادی بر افزایش نقش زنان در اقتصاد و همچنین افزایش سهم تعاون در اقتصاد شده است، زنان همانطور که مشارکت اقتصادی پایینی دارند در سهم ناچیز تعاونی از اقتصاد هم بسیار کم برخوردار هستند. بر اساس برنامه‌های توسعه‌ای باید ۲۰ تا ۲۵ درصد اقتصاد ایران تعاونی شود، حال آنکه سهم تعاون در اقتصاد ایران کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است. زنان از همین سهم ناچیز هم نسبت به مردان کمتر برخوردار هستند، حال آنکه مطالعه تعاونی‌ها در کشور‌های دیگر نشان می‌دهد زنان نقش‌آفرینی خوبی در حوزه تعاون داشته و موفقیت‌های زیادی هم به دست آورده‌اند.در اظهارنظری جدید درباره نقش زنان در حوزه تعاونی، رئیس اتاق تعاون همایش نقش بانوان در اقتصاد تعاون در راستای توانمندسازی و تبیین نقش اقتصادی بانوان در جامعه و نیز به اشتراک‌گذاری تجربیات موفق، با حضور رئیس اتاق تعاون، سفیر آفریقای جنوبی، مدیرکل امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمع کثیری از بانوان تعاونگر از ایران و آفریقای جنوبی در اتاق تعاون برگزار شد، گفت: در نهضت بین‌المللی تعاون نیز، بانوان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. به طوری که امروزه هم‌راستا با برنامه‌های توسعه‌ای سازمان ملل، بر حضور و مشارکت بانوان در نهضت تعاون برای هرچه توانمندتر شدن بانوان در جامعه، تاکیدات و توجه ویژه‌ای شده است.

 بهمن عبداللهی اظهار داشت: به عنوان نمونه در مورد نقش بانوان در نهضت جهانی تعاون، می‌توان به سهم ۹۵ درصدی بانوان در میان اعضای تعاونی‌های مصرف ژاپن، سهم ۴۹ درصدی بانوان از اعضای تعاونی‌های کارگری در اسپانیا و سهم ۶۵ درصدی بانوان از اعضای هیئت مدیره تعاونی‌های اعتبار در تانزانیا اشاره کرد.او افزود: در نهضت تعاون ایران نیز، بانوان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. هم اکنون از قریب به ۹۳۵۰۰تعاونی فعال، حدود ۱۰ هزار تعاونی معادل ۱۱ درصد از کل تعاونی‌ها به بانوان اختصاص دارد و بالغ بر ۳۲ درصد از اعضای تعاونی‌های فعال کشور را بانوان تشکیل می‌دهند. در مجموع شرکت‌های تعاونی و اتحادیه‌های فعال بانوان در ۹۶ گرایش از رشته فعالیت‌های تولیدی، خدماتی و توزیعی فعالیت دارند که به ترتیب تعاونی‌های خدمات، صنعت و معدن، کشاورزی، فرش دستباف با ۹۳ درصد سهم، بیشترین تعداد را شامل می‌شوند. از سوی دیگر می‌توان گفت بالغ بر ۶۱ درصد تعاونی‌های بانوان در بخش تولیدی، فعالیت می‌کنند.این مقام مسئول ابراز داشت: از بررسی و تأمل در این آمارها می‌توان نتیجه گرفت که بخش تعاون ایران توانسته است ظرفیت مناسبی را برای فعالیت‌‌های اقتصادی بانوان فراهم آورد. لذا می‌توان از ظرفیت بخش تعاون ایران و مدل کسب و کار تعاونی، در جهت هر چه توانمند کردن بانوان ایرانی و تقویت نقش اقتصادی آنان در جامعه گام برداشت.

رئیس اتاق تعاون با اشاره به همایش نقش بانوان در اقتصاد تعاون بیان داشت: یکی از رویکردها برای توانمندسازی، بهره‌گیری از تجربیات موفق سایر کشورهاست. این همایش نیز با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی کشور آفریقای جنوبی به ویژه در حوزه بانوان صورت گرفته است.او در ادامه به وضعیت آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت: آفریقای جنوبی با دارا بودن زیرساخت های بسیار مستحکم اقتصادی و مالی پیشرفته (انرژی، ارتباطات، حمل و نقل، امور مالی و حقوقی و بازار بورس) ؛ ساختار نسبتا پیشرفته بانکی و مالی و نظام مدرن توزیع موثر کالا، بسیاری از شاخص‌های کشورهای توسعه یافته را خصوصاً در بخش‌های اقتصادی تولیدی و صنعتی نیز در خود جای داده است.  از این روی در حال حاضر از آفریقای جنوبی به عنوان بزرگ ترین اقتصاد این قاره و بازاری بزرگ با درآمد متوسط مبنی بر عرضه فراوان منابع طبیعی یاد می شود.رئیس اتاق تعاون در ادامه وضعیت صادرات کشور آفریقایی را بررسی و توضیح داد: صادرات کالایی آفریقای جنوبی به جهان در سال ۲۰۱۸، در حدود ۹۴ میلیارد دلار و واردات کالایی این کشور از جهان در حدود ۹۳ میلیارد دلار است که می‌توان گفت این کشور از تراز تجاری متوازنی برخوردار است.او گفت: صادرات ایران به آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۸ در حدود ۶ میلیون دلار و وارداتش از آن کشور برابر با ۱۱۵ میلیون دلار بوده است. بنابراین، تراز تجاری ایران با آفریقای جنوبی منفی ۱۰۹ میلیون دلار بوده است که بسیار نامتوازن است و نیاز به ایجاد تعادل از طریق توسعه صادرات ایران به آفریقای جنوبی هستیم.