به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۰۹:۴۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۰۷ ساعت ۲۳:۰۹
کد مطلب : ۲۰۲۳۹۱
سازمان بهداشت جهانی:

شیوع کرونا در ایران، ایتالیا و کره جنوبی عمیقا نگران‌کننده است

شیوع کرونا در ایران، ایتالیا و کره جنوبی عمیقا نگران‌کننده است
گروه بین‌الملل: تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت: افزایش ناگهانی مرگ و موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایتالیا، ایران و کره جنوبی «عمیقا نگران کننده» است ولی هنوز می‌توان گسترش این ویروس را کنترل کرد و وضعیت فعلی به معنای همه گير شدن نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز در روزهای اخیر مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای بحرین، عراق، کویت، لبنان و عمان شناسایی شده که منشا همه آنها ایران بوده است.  همزمان مواردی از ابتلا به این بیماری در الجزایر، اتریش، کرواسی، آلمان، اسپانیا و سوئیس نيز شناسایی شده‌اند که به گفته دبیرکل سازمان بهداشت جهانی منشا آنها ایتالیا بوده است. طبق گفته‌های دبیرکل سازمان بهداشت جهانی و آمارهایی که سخنگوی این سازمان ارائه داد در روز سه‌شنبه برای اولین بار از زمان شیوع ویروس کرونا تعداد موارد ابتلا در این روز در خارج از چین بیشتر از خود چین گزارش شده است.
طبق آمارهای رسمی که چین و کشورهای دیگر ارائه داده‌اند موارد جدید ابتلا در ۳۷ کشور دیگر ۴۲۷ مورد ولی در داخل چین ۴۱۱ مورد بوده است. تدروس ادهانوم گفت: «نباید بدون یک بررسی دقیق در اعلام همه گير شدن جهانی عجله کرد.» سازمان بهداشت جهانی روز ۱۱ بهمن در رابطه با شیوع ویروس کرونا وضعیت اضطراری بین المللی اعلام کرد و ادهانون در ژنو گفت: «این بالاترین درجه هشداری است که تاکنون صادر کرده‌ایم.»
او افزود: «کاربرد سهل انگارانه مفهوم همه‌گیری جهانی هیچ فایده‌ای ندارد، بلکه جتی خطر به وجود آمدن هراس غیرضروری و غیرموجه، انگ زدن به افراد و حتی از کارافتادن سیستم بهداشت را افزایش می‌دهد. درعین حال می‌تواند این تصور را به وجود بیاورد که ما قادر نیستیم این ویروس را کنترل کنیم، در صورتی که این حقیقت ندارد.» ادهانوم افزود، هیئت سازمان جهانی بهداشت چند روز دیگر به ایران خواهد رفت. ابتدا قرار بود سفر این هیئت روز پنجشنبه انجام شود. کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت روز چهارشنبه در تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد تاکنون در ایران ۱۹ نفر بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده و ۱۳۹ مورد ابتلا نیز شناسایی شده است.

هشدار گزارشگران بدون مرز به ایران:
پنهان‌کاری درباره کرونا خطر مرگ را افزایش می‌دهد

از سوی دیگر، سازمان گزاشگران بدون مرز در بیانیه‌ای که امروز چهارشنبه ۲۶ فوریه (۷ اسفند) منتشر شد، سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگارانی که تلاش در انتشار مستقل اطلاعات درباره گسترش ویروس کرونا در ایران را دارند محکوم کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «حكومت تهران نمونه چین را دنبال می‌کند و سعی در پنهان کردن اطلاعات درباره واقعیت گسترش بیماری را دارد!»

ایتالیا با ۱۲ مورد فوتی و ۳۷۴ مورد ابتلا قربانی اول کرونا در اروپا
تعداد قربانیان ویروس کرونا در جهان به ۲۷۶۴ نفر افزایش یافت. از این تعداد بعد از چین با ۲۷۱۵ قربانی، ایران با ۱۶ کشته در جای دوم قرار دارد. کره جنوبی هم با ۱۲ و ایتالیا با ۱۲ مورد فوتی دیگر در صدر کشورهای قربانی این ویروس کشنده هستند.

نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در برزیل ثبت شد
لوئیز هنریکه ماندنتا، وزیر بهداشت برزیل امروز تایید کرد که یک مرد ۶۱ ساله برزیلی که پس از سفر به ایتالیا وارد سائوپائولو شد، نخستین مورد از آلودگی به ویروس کرونا در برزیل محسوب می‌شود. این مقام برزیلی افزود: «این مرد روز شنبه بدون هیچ علائمی وارد برزیل شد و آخر هفته را با خانواده‌اش سپری کرد و روز دوشنبه با ظاهر شدن علائم به مرکز بهداشت مراجعه کرد.» وی در بیمارستان بستری شد و آزمایش اولیه ویروس کرونای این فرد مثبت شد و بنابراین از سایر بیماران جدا شد. آزمایش دوم نیز تایید کرد که وی به ویروس کرونا مبتلا شده است. این مرد از روز ۹ فوریه تا جمعه گذشته در ایتالیا بود. مقام‌های برزیلی در حال بررسی هستند تا مشخص شود این فرد با چه افرادی در ارتباط بوده است.
ایتالیا در صدر کشورهای «کرونازده» اروپا
ایتالیا بحرانی‌ترین اوضاع کرونا در اروپا را به خود اختصاص داده است. تا کنون ۳۷۴ مورد ابتلا به این ویروس در این کشور به ثبت رسیده که پس از چین و کره جنوبی، بالاترین رقم به شمار می‌رود. ضمن اینکه ۱۲ نفر هم در این کشور جان خود را از دست دادند. کرونا بعد از لمباردی و ونتو حالا به استان‌های لگوریا، توسکانی و سیسیل هم رسیده است و نگرانی‌ها از همه‌گیر شدن این ویروس را بیشتر کرده است.
افزایش تعداد فوتی‌ها در فرانسه به دو نفر
فرانسه تایید کرد یک نفر جدید در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده است. این در حالیست که پیشتر هم یک فرد دیگر در این کشور به علت آلودگی به این ویروس فوت کرده بود.
فرانسه همچنین تایید کرده علاوه بر قربانی مزبور، دو فرد دیگر نیز به کووید - ۱۹ آلوده شده‌اند. بر این اساس تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به عدد ۱۷ افزایش یافته است که از این تعداد ۲ نفر جان باخته‌اند.
۳ هزار «کرونایی بالقوه» در راه لیون
چهارشنبه شب، ۲۶ فوریه قرار است در چارچوب مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، تیم فوتبال المپیک لیون در ورزشگاه خانگی از یوونتوس تورین پذیرایی کند. این در حالی است که ۳ هزار هوادار تیفوسی یوونتوس برای تشویق گورخرها در راه لیون هستند.
این اتفاق اعتراضات بسیاری را در فرانسه برانگیخته است. شهردار منطقه دسین در حومه لیون که استادیوم تیم فوتبال المپیک لیون هم در آنجا واقع شده است مخالفت خود را با حضور هواداران ایتالیایی ابراز کرده است. خانم لورانس فوترا، شهردار دسین در این خصوص گفته است با استانداری رون در حال مکاتبه است چرا که به اقدامات امنیتی لازم برای پیگیشری از شیوع احتمالی ویروس کرونا توسط هواداران ایتالیایی اندیشیده نشده است. این در حالیست که هنوز مشخص نیست مسابقه راگبی بین تیم‌های جمهوری ایرلند و ایتالیا که برای ۷ مارس در دوبلین برنامه‌ریزی شده، در موعد مقرر برگزار شود.
تعلیق رویدادهای ورزشی در ژاپن
نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه اعلام کرد تمام رویدادهای ورزشی برای دو هفته تعطیل می‌شوند. آقای شینزو آبه با اشاره به اینکه دولت ژاپن در پی اجرایی ساختن اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع ویروس کرونا در کشورش است افزود: «"با توجه به افزایش خطر انتقال ویروس کرونا طی دو هفته آینده، احتمال انتقال این ویروس در رویدادهای ورزشی و فرهنگی بسیار بالا است.»
نخست وزیر ژاپن که این اظهارات را در پارلمان ژاپن به زبان می‌آورد همچنین افزود: «طی دو هفته آینده تمام رویدادهای ورزشی تعطیل می‌شود تا از اجتماعات عمومی که می‌تواند انتقال کرونا را تسریع کند، جلوگیری شود.» در ژاپن تا کنون ۱۶۱ مورد ابتلا به کرونا و یک مورد منتج به مرگ ثبت شده است.
مشعل المپیک توکیو هم قرار است طبق برنامه یازدهم مارس در المپیای یونان روشن شود و بعد از یک هفته به آتن برسد تا مقدمات ارسال آن به ژاپن نهایی شود. این در حالیست که مسئولان بازی های المپیک نسبت به لغو یا تعویق مراسم تاکنون موضع رسمی نگرفته اند.
اعلام وضعیت اضطراری در سانفرانسیسکو
در ایالات متحده در شهر سانفرانسیسکو در حالی که هنوز هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا مشاهده نشده، وضعت اضطراری اعلام شده است. لاندان برید، شهردار این شهردر ایالت کالیفرنیا می‌گوید وضعیت جهانی به سرعت در حال تعییر است و ما باید آمادگی خود را برای مقابله با این ویروس افزایش دهیم.
در آمریکا همچنین جواب آزمایش یک سرباز این کشور در کره جنوبی مثبت اعلام شده است. این سرباز جوان در یک پایگاه نظامی آمریکایی در کره جنوبی و در نزدیگی شهر دگو حضور داشته است. شهر دگو در جنوب غربی کره جنوبی اصلی‌ترین مرکز شیوع کرونا در شبه جزیره کره گزارش شده است. حدود ۲۹ هزار نیروی آمریکایی در این پایگاه نظامی در کره جنوبی حضور دارند. شرکت هواپیمایی کره جنوبی، پروازهای خود را به دگو لغو کرده است. با اعلام ارتش آمریکا، این نخستین سرباز این کشور است که به ویروس کرونا آلوده شده است. تا کنون ۵۷ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا گزارش شده است که از این تعداد ۱۴ مورد در خاک آمریکا هستند و ۴۳ نفر دیگر در کشتی تفریحی دیاموند پرنسس حضور دارند. تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشتی حالا به عدد ۶۹۱ رسیده است و از این تعداد تاکنون ۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
کشورهای جدید
سه‌شنبه شب چند کشور اروپایی دیگر همچون اتریش، کرواسی، سوئيس و سوئد هم ثبت مواردی از کرونا را در کشورهای خود تایید کردند. بعد از اسپانیا که ویروس کرونا در این کشور به عدد ۹ رسید، اتریش با ۲ مورد کرونا در جایگاه دوم قرار دارد. در کرواسی، سوئيس و سوئد هم نخستین مورد کرونا به ثبت رسیده و یونان نیز روز چهارشنبه از تایید آزمایش اولین مبتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
همچنین در الجزایر هم فردی که اخیرا به ایتالیا سفر کرده، به این ویروس مبتلا شده است.
برچسب ها: کرونا