به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۲۱:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۲۳ ساعت ۱۳:۰۹
کد مطلب : ۲۰۴۸۱۷

نظارت بر کودکان نارس با حسگرهای نوین

گروه علمی: محققان دانشگاه "نورث وسترن" (Northwestern University) آمریکا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه سیستمی شده اند که پزشکان با بهره گیری از آن میتوانند میزان بقای کودکان نارس را افزایش دهند.
نظارت بر کودکان نارس با حسگرهای نوین
به گزارش ایسنا، مطالعات حاکی از آن است که میزان بقای نوزادان زودرس در کشورهای پیشرفته تفاوت بسیاری با کشورهای در حال توسعه دارد به همین منظور پژوهشگران آمریکایی روشی توسعه داده اند که میتواند این تفاوت بین میزان بقای بین این کشورها را از بین ببرد و میزان بقای نوزادان را در سطح جهانی افزایش دهد.
دانشمندان آمریکایی برای حل این مشکل موفق به توسعه یک حسگر بی‌سیم شده‌اند که میتواند علائم حیاتی هم در نوزادان و هم در مادران باردار را ردیابی کند.این تحقیق در ادامه مطالعه قبلی دانشمندان این دانشگاه است که سال گذشته نوع جدیدی از حسگر نرم و انعطاف پذیر را توسعه دادند که جایگزینی برای سیستم های سیمی که نوزادان را تحت مراقبت های ویژه قرار می دهند، بود. به طور معمول ، این الکترودها برای ردیابی فشار خون ، سطح اکسیژن خون ، ضربان قلب و سایر علائم حیاتی روی پوست کودک قرار می گیرند ، اما طی این مطالعه دانشمندان دریافتند که می توانند با استفاده از حسگرهای بی سیم نیز داده هایی را با همان دقت بدست آورند.این حسگرها دو عدد هستند که یکی از انها در پا قرار و دیگری روی قفسه سینه قرار می‌گیرد. این حسگرها بسیار پیشرفته هستند و میتوانند بر گریه، حرکات، جهت یابی بدن و صداهای قلب نظارت کنند و نسبت به حسگرهای سیمی نیز بسیار نرم تر هستند و پوشت حساس نوزادان را اذیت نمیکنند.درون این حسگرها چند باتری تعبیه شده است و داده ها از طریق امواج رادیویی به نمایشگر تلفن ، تبلت یا نمایشگر پرستار منتقل می‌شوند.این فناوری همچنین می‌تواند برای نظارت دقیق از علائم حیاتی در بین زنان باردار در حین زایمان برای اطمینان از زایمان ایمن و کاهش خطر مرگ و میر مادران نیز مورد استفاده قرار گیرد. این تیم در حال حاضر سنسورها را بر روی ۴۲ کودک در کنیا آزمایش کرده است که عملکرد آن در کنار سیستم های نظارت استاندارد با استاندارد طلایی مورد تایید بوده است.محققان اکنون در حال آماده سازی برای انجام آزمایش‌هایی در مقیاس بزرگ هستند که شامل آزمایشاتی بر روی ۱۵۰۰۰ زن باردار و ۵۰۰ نوزاد تازه متولد شده تا اواسط سال ۲۰۲۱ است.
برچسب ها: کودکان نارس حسگر