به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ - ۰۹:۵۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۱۰ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب : ۲۰۷۳۶۸

رد احتمال آزادسازی دارایی‌های ایران توسط آمریکا

رد احتمال آزادسازی دارایی‌های ایران توسط آمریکا
گروه سیاسی: یک وب‌سایت آمریکایی به نقل از یک منبع آگاه در وزارت خارجه آمریکا، گزارش‌های منتشرشده در مورد امکان دسترسی ایران به منابع مالی بلوکه شده این کشور از طریق اعمال معافیت‌های تحریمی را "نادرست" خوانده است.
وب‌سایت "واشنگتن فری‌بیکن" مدعی شده است که بر اساس اطلاعاتی که تنها در اختیار این رسانه گذاشته شده، وزارت امور خارجه آمریکا گزارش‌های منتشرشده در مورد موافقت دولت ترامپ با اعمال معافیت‌هایی به منظور دسترسی ایران به منابع مالی، برای مبارزه با کرونا را "نادرست" خوانده است. وب‌سایت خبری "میدل ایست آی" روز جمعه ۸ فروردین از آمادگی ایالات متحده برای اعمال معافیت‌هایی برای برخی کشورها به منظور امکان آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران از سوی آنها برای کمک به این کشور در راه خرید دارو و تجهیزات مبارزه با کرونا گزارش داده بود. "میدل ایست آی" این اطلاعات را به نقل از "منابع آگاه" منتشر کرده بود. در حال حاضر دارایی‌های زیادی از ایران به دلیل وضع تحریم‌ها‌ی آمریکا، در موسسات مالی اروپایی بلوکه شده‌اند. سایت "واشنگتن فری بیگن" در مورد موضع وزارت امور خارجه آمریکا در مورد انتشار این خبر، پرسیده و می‌نویسد: «این وزارتخانه این گزارش را نادرست می‌داند.» یک مقام این وزارتخانه به "واشنگتن فری بیکن" گفته است، برخلاف  اطلاعات نادرست منتشرشده از سوی جمهوری اسلامی، «واقعیت این است که ایران منابع کافی برای هزینه کردن در خریدهای بشردوستانه به سود مردم این کشور را در اختیار دارد.» به گفته‌ی این مقام وزارت امور خارجه آمریکا به نقل از وب‌سایت "واشنگتن فری بیگن"، اما جمهوری اسلامی منابع مالی‌اش را در راه تروریسم و در جنگ‌های نیابتی هزینه می‌کند در حالی که به گفته او، مردم ایران سزاوار شرایط بهتر از این هستند.

تلاش‌ها برای لغو تحریم‌ها علیه ایران
با شیوع بیماری کووید-۱۹ در ایران، این کشور در کنار درخواست کمک‌های مالی، تمامی تلاش خود را برای لغو تحریم‌ها علیه ایران در شرایط کنونی به کار بسته است. رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، در حاشیه نشست چهارشنبه ششم فروردین هیئت دولت اعلام کرده بود که با کمک وزارت خارجه این کشور بخشی از پول‌های ایران که توسط آمریکا مسدود شده "به تدریج" به کشور بازمی‌گردد. عبدالناصر همتی البته به چگونگی کمک‌های وزارت خارجه و رقم منابعی که قرار است آزاد شوند اشاره‌ای نکرده اما اطمینان داده است که منابع آزاد شده "قطعا" منجر به رفاه مردم خواهد شد. همسو با این تلاش‌ها، در محافل سیاسی کشورهای گوناگون هم موضوع لغو تحریم‌ها علیه ایران مطرح شده است. 
حسن روحانی، روز چهارشنبه (۶ فروردین) در جلسه هیات دولت با اشاره به مکالمه تلفنی با یکی از کشورهای عضو غیر دائم شورای امنیت، گفت: «اکنون در شورای امنیت سازمان ملل نیز این بحث مطرح است که مصوبه‌ای به تصویب برسد که در شرایط کرونا همه تحریم‌ها کنار زده شود و در این زمینه فعال هستند.» میشل باچله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هم با توجه به پاندمی ویروس جدید کرونا و پیامدهای آن، خواستار کنار زدن تحریم‌های بین‌المللی وضع شده علیه برخی کشورها از جمله ایران شد. به نقل از خبرگزاری‌های داخلی در ایران، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم جمعه شب (۸ فروردین) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی الجزیره، خواستار لغو تحریم کشورها برای مبارزه با شیوع کرونا شده و از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است در این راه وارد عمل شود.

تحریم‌ها و مشکل تأمین دارو و تجهیزات پزشکی
در روزهای پایانی هفته گذشته نیز هشت کشور روسیه، چین، سوریه، ایران، کره شمالی، ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش‌، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواستار "لغو سریع و کامل" تحریم‌های اقتصادی شدند. در نامه این هشت کشور آمده است که این نوع اقدامات تنبیهی مبارزه با گسترش ویروس کرونا را تضعیف و تهیه تجهیزات پزشکی و دارو برای این کشورها را به ویژه دشوار کرده است. 
مسعود گودرزی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز شنبه (۹ فرودین) در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا، تحریم‌های آمریکا علیه ایران را "خارج از قوانین و شئونات بشردوستانه" نامید و گفت: «ما برای مقابله با کرونا به اقلام بهداشتی و تجهیزات مراقبتی نیاز داریم که تحریم‌ها اجازه تامین آن را نمی‌دهد. اگر هم بتوانیم تامین کنیم، نقل و انتقال پول برای وارد کردن این تجهیزات به کشور با مشکل مواجه است. لذا ادامه تحریم‌های آمریکا چیزی جز آزار و اذیت مردم ما نخواهد بود.»

آمریکا کوتاه نمی‌آید
تکیه بر دشواری تهیه تجهیزات پزشکی و دارویی در حالی از سوی ایران مطرح می‌شود که وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید، این کشور به ایران پیشنهاد کمک پزشکی داده، اما ایران این موضوع را رد کرده است. همچنین واردات اقلام بشردوستانه، از جمله دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم‌های آمریکا نیستند. با این حال تحریم‌های بانکی و حمل و نقل دریایی، خرید و وارد کردن این کالاها به ایران را با مشکلاتی روبرو کرده است. آمریکا روز پنجشنبه تحریم‌های جدیدی علیه چندین فرد و نهاد ایرانی و خارجی اعمال کرد. از سوی دیگر در شرایطی که شماری از کشورها و مقامات سیاسی و حقوق بشری در جهان خواستار رفع تحریم‌های ایران از سوی آمریکا شده‌اند، ایالات متحده تحریم‌های خود علیه ایران و نیروهای وابسته به این کشور در عراق را گسترش داده است. وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه (هفتم فروردین) خبر تحریم ۲۰ فرد و شرکت دیگر در ارتباط با حمایت مالی از سپاه پاسداران را رسانه‌ای کرد.

پمپئو؛ اهداف ایران از تلاش برای رفع تحریم‌ها
پمپئو؛ اهداف ایران از تلاش برای رفع تحریم‌ها
وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که تلاش مقامات جمهوری اسلامی ایران برای رفع تحریم‌ها به منظور مقابله با کووید ۱۹ نیست. مایک پمپئو، امروز یکشنبه در توییتی نوشت: افشاگری تکان‌دهنده‌ای از سوی حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روی داده که تلاش‌های مداوم نظام برای برداشتن تحریم‌های آمریکا برای مقابله با بیماری فراگیر نبوده بلکه برای کمک مالی به رهبران نظام بوده است.

ایران: درخواستی برای لغو موقت تحریم‌ها نداشته‌ایم
 سخنگوی وزارت امور خارجه ایران،‌ ضمن اشاره به ناموفق بودن مذاکره کشورهای اروپایی با دولت آمریکا برای رفع موقت تحریم‌های ایران به دلیل بحران کرونا اظهار کرد تهران درخواستی برای لغو موقت تحریم‌ها نداشته است. عباس موسوی،‌ امروز یکشنبه ۱۰ فروردین‌ماه گفت: «اروپایی‌ها در خفا و آشکار با آمریکا گفت‌وگو کرده‌اند، اما سیر اتفاقات نشان‌دهنده ناکارآمدی این روش است.» او افزود: «وزارت امورخارجه ایران هیچ درخواستی برای لغو موقت نداشته است، چرا که کلیت تحریم‌ها را نامشروع می‌دانیم و خواست ما برچیدن همه تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی است.» سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین به کمک‌های بین‌المللی کشورها به ایران در بحران کرونا اشاره کرد و گفت: «انتظار داریم این کمک‌ها بدون حاشیه و بهره‌ برداری‌های سیاسی صورت بگیرد.» موسوی در ارتباط با پیشنهاد کمک آمریکا به ایران اظهار کرد که شهروندان آمریکایی برای دریافت این کمک‌ها «اولی‌تر» بوده و «میلیون‌ها نفر از مردم آمریکا پول مراجعه به دکتر ندارند.»