به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۱۶ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : ۲۰۸۴۶۰

تعطیلی مراکز آموزشی باید یک‌ماه دیگر تمدید شود

گروه جامعه: در چهل و پنجمین روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۳۱۸۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۲۹۴ نفر فوت شده و ۱۷۹۳۵ نفر بهبود یافته‌اند.
تعطیلی مراکز آموزشی باید یک‌ماه دیگر تمدید شود
به گزارش ایلنا، در چهل و پنجمین روز از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون ۵۳۱۸۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۳۲۹۴ نفر فوت شده و ۱۷۹۳۵ نفر بهبود یافته‌اند. همچنین معاون بهداشت وزارت بهداشت از غربالگری بیش از ۶۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از هموطنان در بسیج ملی مقابله با کرونا تا بعد از ظهر دیروز خبر داد.براساس ستاد اطلاع‌رسانی کمیته ملی کرونا؛ واحدهای توزیعی و خدماتی و تجاری که مشمول ممنوعیت و محدودیت تردد و تجمع بوده و رسته‌های آنها قبلا در اطلاعیه‌های کمیته اجتماعی ستاد ملی کرونا اعلام شده است، تا اطلاع بعدی این کمیته تعطیل خواهند بود. اما  فعالیت کلیه واحدهای تولیدی – با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا – از تاریخ ۱۶ فروردین ماه بلامانع خواهد بود.همچنین کریم همتی از ارائه کمک‌های حمایتی به ۵۰۰ هزار بیمار سرطانی، خاص و نادر از روز گذشته خبر داده و اعلام کرد ۵۲ دستگاه ونتیلاتور توسط خیرین به هلال احمر اهدا شده است.
در موج دوم شیوع کرونا باید تعطیلی مراکز آموزشی تا یک‌ماه دیگر تمدید شود
پس از فروکش کردن کرونا باید از مردم دلجویی کنیم
معصومه آقاپور علیشاهی  درباره اینکه طرح فاصله‌گذاری اجتماعی چقدر می‌تواند از شیوع کرونا جلوگیری کند، گفت: فاصله‌گذاری اجتماعی بسیار دیر صورت گرفت از همان ۱۵ اسفند گفته شد که باید قرنطینه را انجام دهیم اما بیان کردند خطری نیست، شرایط عادی است و همه چیز کنترل می‌شود ولی بعدها با شیوع بیماری و فراگیری گسترده در کشور  امروز شاهد فاصله‌گذاری اجتماعی هستیم.نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به قول یک ضرب‌المثل هر وقت ماهی را از آب بگیری تازه است، فاصله‌گذاری اجتماعی باعث می‌شود این شدت صعودی که بیماری دارد، کاهش پیدا کند.وی درباره اینکه گفته می‌شود موج دوم بیماری کووید-۱۹ پس از بازگشت مسافرانی که فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نکردند آغاز خواهد شد، بیان کرد: نگرانی درباره شیوع موج دوم بیماری کرونا پس از بازگشت مسافران وجود دارد. باید گفت سفرها قسمتی از پازل کروناست که می‌تواند باعث شیوع بیشترش شود؛ اما این عدم رعایت پروتکل‌ها که جهانی است گستره‌ دامنه‌اش‌ را افزایش می‌دهد.
 آقاپور با اشاره به این‌که اقتصاد کشور از ۱۵ اسفند دچار نوسان و بعد هم تعطیل شد، ادامه داد: اقتصاد کشور با شیوع بیماری کرونا تعطیل شده، کسب و کارها و بخش خصوصی خوابیده است.وی یادآور شد: اگر کرونا هم نبود ۱۵ روز فروردین اقتصاد کشور تعطیل می‌شد حال با توجه به اینکه  شرایط و وضعیت اقتصاد هم نامعلوم است این سوال وجود دارد چگونه می‌خواهیم از امروز یعنی ۱۶ فروردین اقتصادمان را سامان دهیم.این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با این وضعیت بخش خصوصی، شرکت‌ها و کارخانه‌جات مخارج خود را از کجا بیاورند؟وی ادامه داد: برای این سوال باید پاسخ داشته باشیم، معضل اقتصادی شوخی‌ بردار نیست باید رفع شود.نماینده مردم شبستر درباره اقدامات صورت گرفته ، بیان کرد: گفته شد که در بخش آموزش و پرورش، آموزش مجازی صورت می‌گیرد که تاثیر چندانی نداشت، دختر من که در خانه است از این آموزش‌ها استفاده می‌کند و جوابی آنچنانی نگرفته است.

 وی تاکید کرد: در موج دوم بخش آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها حداقل باید از ۱۵ فروردین تا یک ماه دیگر تعطیل شوند تا موج دوم بیشتر گسترش نداشته باشد  در غیر این صورت ادامه پیدا خواهد کرد.نماینده مجلس دهم با بیان اینکه در این دوره ما باید نگرانی بیکاری‌ها را داشته باشیم، گفت: بزرگترین ضربه و آسیبی که کرونا به ما زد، بیکاری‌ در بعضی مشاغل است که اولین نمودش در تولید مشخص شد. وی ادامه داد: امروز مردم مشارکت می‌کنند و در تولید اقلام و مواد بهداشتی در کارخانه‌ها حاضر می‌شوند اما اگر همین روند تا ۳ ماه دیگر ادامه پیدا کند، مشارکت مردم هم به حداقل می‌رسد.آقاپور درباره لزوم ایجاد اعتماد در مردم توسط مسئولان گفت: به واسطه یکسری از اتفاقات اعتماد مردم که سرمایه اجتماعی ماست کاهش پیدا کرده؛ حتی در خصوص همین بیماری کرونا ابتدا گفته شده بیماری وجود ندارد بعد گفتند در یک شهر شیوع پیدا کرده، سپس گفتند کنترل می‌شود و مردم می‌توانند به راحتی سر کارشان بروند اما بعدا دوباره مطرح شد خطرناک است قرنطینه می‌کنیم تا کنترل شود. وی ادامه داد: ما به یک زمان ۳ تا ۵ ساله نیاز داریم تا این سرمایه اجتماعی که آسیب دیده ترمیم شود؛ اما در حال حاضر وقت این کار نیست چراکه در حال حاضر وسط بیماری خطرناک کرونا قرار داریم و باید اقدامات دیگر انجام دهیم.این عضو  کمیسیون اقتصادی  مجلس تاکید کرد: باید شفاف به مردم بگوییم امکانات و منابع محدود است و اگر مردم همکاری نکنند، این منابع محدود به جایی نمی‌رسد و اگر بحران جدی‌تر شود در این صورت نمی‌توانیم خدمات وسیعی را به ملت ارائه دهیم. وی‌ در پایان گفت: باید در کنار هم باشیم تا این بحران را هدایت کنیم و پس از آنکه بحران کرونا فروکش کرد باید از مردم دلجویی کنیم و در تصمیم گیری‌ها صادقانه با صراحت و شفاف با آنها سخن بگوییم.
تعیین ساعت کاری برای برخی رسته‌های صنفی تکذیب شد
روابط‌عمومی اتاق اصناف ایران با صدور اطاعیه‌ای خبر انتشار یافته در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تعیین ساعت کاری برخی رسته‌های صنفی را تکذیب کرد.در اطلاعیه روابط‌عمومی اتاق اصناف ایران آمده است: "در پی بازنشر اطلاعاتی کذب در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر تعیین ساعت کاری برخی رسته‌های صنفی در روزهای آتی بدینوسیله به اطلاع می‌رساند:حسب پیگیری‌های به عمل آمده تاکنون هیچ تصمیمی از سوی هیچیک از سازمان‌ها و نهادهای صنفی مبنی بر بازگشایی واحدهای صنفی یا تعیین ساعت کاری مشخص جهت حضور هر یک از این رسته‌ها اتخاذ نشده است. بدیهی است اتاق اصناف ایران و دیگر سازمان‌های صنفی خود را مکلف به تبعیت از تصمیم‌های ستاد ملی مقابله کرونا به مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌دانند.
به همین جهت هرگونه بازنشری تأییدی این خبر مصداق بارز شیطنت رسانه‌ای و تشویش اذهان عمومی به قصد برهم زدن آرامش موجود در جامعه اصناف محسوب شده و مستوجب پیگرد قانونی از سوی نهادهای ذیربط خواهد بود.گفتنی است وفق آخرین تصمیم‌های اخذ شده هرگونه اطلاع‌رسانی در حوزه اصناف تنها از طریق درگاه‌های رسمی اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران صورت خواهد گرفت و دیگر اخبار منتشرشده از سوی دیگر شبکه‌های خبری فاقد وجاهت رسمی خواهند بود."
رها شدن ۴ تا ۵ هزار معتاد در سطح شهر تهران
شناسایی۴۰ مورد مشکوک به کرونا در گرمخانه‌ها
احیای پاتوق‌های شوش و هرندی پس از توقف فعالیت مراکز ماده ۱۶
سیر صعودی حضور در گرمخانه‌های پایتخت از زمان شیوع کرونا
 ۴ تا ۵ هزار نفر از معتادان در سطح شهر رها شده‌اند
سیدمالک حسینی (سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران) درباره وضعیت گرمخانه‌ها در پی شیوع کرونا گفت: یکی از نگرانی‌های جدی ما گروه‌های جدید ازجمله معتادان مراکز ماده ۱۶ و زندانیانی هستند که آزاد شدند و می‌خواهند در گرمخانه‌ها حضور یابند، چراکه اگر مبتلا به کرونا باشند یک چالش جدید برای ما ایجاد می‌کند، این در حالی است که ما برای حدود ۶۰ درصد جمعیت ثابت گرمخانه‌ها تدابیری در نظر گرفته‌ایم و زمان ماندن آنها در گرمخانه هم بیشتر شده است. او ادامه داد: برای همین منظور دو گرمخانه بانوان و آقایان را برای قرنطینه کامل اختصاص داده‌ایم و در صورت مشخص شدن ابتلای فردی به کرونا یا گرمخانه‌ای که فرد در آن حضور داشته، اقدام به قرنطینه می‌کنیم، همچنین افرادی که توسط گشت‌های ما در سطح شهر شناسایی می‌شوند و به گرمخانه‌ها انتقال داده می‌شوند قبل از ورود غربالگری می‌شوند.سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران در خصوص افزایش ظرفیت گرمخانه‌های پایتخت گفت: پذیرش در گرمخانه‌ها از ابتدای اسفند و شیوع کرونا سیر صعودی داشته است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش پذیرش داشتیم. قابل ذکر است که در روز طبیعت بیشترین پذیرش در گرمخانه‌های پایتخت ثبت شده است.حسینی همچنین درباره افزایش حضور معتادان در منطقه شوش و حضور آنها در گرمخانه‌های پایتخت با تعطیلی مراکز ماده ۱۶ گفت: بعد از شیوع کرونا با توصیه وزارت بهداشت فعالیت برخی از مراکز نگهداری جمعی ازجمله مراکز ماده ۱۶ متوقف شد. توقف فعالیت این مراکز از طرفی باعث شد پاتوق‌های معتادان در مراکز شوش و هرندی احیا شود و از طرفی زندانیانی که خانواده نداشتند و یا پذیرشی از سوی خانواده نداشتند با توجه به باز بودن گرمخانه‌ها به این مراکز مراجعه کنند. 

حسینی با بیان اینکه ستاد مبارزه با کرونا در تهران و یا شورای تامین باید برای این موضوع تصمیم عاجل بگیرد، تصریح کرد: باید  تشدید مراقبت از مراکز انجام و مراکز ماده ۱۶ مجددا فعال شوند وگرنه با این وضعیت تا پایان دوران کرونا گرفتار هستیم.او در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه آیا تاکنون موردی از ابتلا به کرونا در گرمخانه‌های پایتخت ثبت شده است؟ گفت: از زمان شیوع کرونا تاکنون نزدیک به ۴۰ مورد مشکوک در گرمخانه‌ها شناسایی شدند، اما تاکنون مورد مثبتی گزارش نشده است. او با اشاره به تلاش وسیعی که نیروی انتظامی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر برای معتادان انجام داده است، گفت: اما بسته شدن مراکز نگهداری در پی شیوع کرونا باعث شد، بخش عمده‌ای از این افراد با توجه به آنکه مصرف‌کننده حرفه‌ای مواد هستند و در گرمخانه امکان مصرف ندارند، به مراکز ما مراجعه نکنند. بخشی هم که خانواده دارند تا پاسی از شب در پاتوق‌ها می‌مانند و نیمه‌های شب به خانه ها بازمی‌گردند، اما عده‌ای در خیابان‌ها می‌مانند و در مقابل اصرار همکاران ما برای حضور در محیط گرمخانه مقاومت دارند. حسینی تصریح کرد: براساس مشاهدات ما اکنون در حدود ۴ تا ۵ هزار نفر از معتادان در سطح شهر رها شده‌اند و در بسیاری از مسیرها و حاشیه بزرگراه‌ها شبانه قابل مشاهده هستند. سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه ما اعلام کردیم آمادگی پذیرش بخشی از معتادانی که پرخطر نیستند را داریم، گفت: می‌توانیم ظرفیت‌های خود را اضافه کنیم و این افراد را جذب کنیم، اما خودشان نیز باید تمایل به حضور در گرمخانه‌ها و همکاری با ما را داشته باشند، چراکه اکنون در وضعیتی هستیم که نه می‌توانیم با آنها برخورد قهری کنیم و نه گروه هدف ما محسوب می‌شوند.