به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۲۱:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۲۱ ساعت ۱۸:۰۶
کد مطلب : ۲۰۹۶۴۵

کمین کرونا در صف نان داغ

گروه جامعه: غافل از همه سادگی کار روزمره برای تهیه یک نان که یکی از پیش پا افتاده ترین کارهای هر کسی بوده، اکنون به واسطه شیوع بیماری ویروس کرونا، همین حضور در نانوایی یکی از تهدیدها و لحظه های خطرآفرین برای هر فرد است تا به دلیل بی توجهی به کرونا مبتلا شود و جان و خود و دیگران را به خطر بیندازد.
کمین کرونا در صف نان داغ
نان در فرهنگ‌های بومی و سنتی مردم ایلام از قداست و اهمیت خاصی برخوردار است و ایلامی‌ها باید حتما سر سفره نان داغ و تازه داشته باشند و حتی برخی ها با برنج نیز نان می خورند.این‌که موضوعی هر چند مهم و اساسی در خرید ساده نان از نانوایی اختلال ایجاد کند و آنرا به یک معضل تبدیل کند در تصور هیچ‌کسی نمی گنجید اما اکنون خرید نان از ۲ جنبه نحوه پخت و نحوه خرید آن و در صف ایستادن به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است.مسئولان می‌گویند در قریب به اتفاق نانوایی ها تمامی اصول بهداشت محیط و بهداشت فردی نانواها رعایت می شود و به آنها آموزش های لازم ارایه شده است و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد خصوصا این‌که نانوایی‌ها از گرفتن پول نقد نیز امتناع می کنند و زمینه لازم برای پرداخت پول نان بوسیله کارت های بانکی را فراهم کرده اند.مشکل و چالش اصلی در حاضر خریداران نان هستند که فاصله اجتماعی مورد نظر را در صف ها رعایت نمی کنند و اصرار به پرداخت پول نقد دارند موضوعی که به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام نیازمند فرهنگسازی است.
فرهنگ مردم برای تهیه نان نیازمند تغییر
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: فرهنگ مردم برای تهیه نان داغ در هر وعده با توجه به شیوع بیماری کرونا باید تغییر کند زیرا هر روز صبح، ظهر و عصر با ازدحام جمعیت در برخی نانوایی های سطح شهر مواجه ایم.یاراله نصیری  اظهار داشت: به محض ابلاغ پروتکل بهداشتی براب مهار بیماری کرونا در خصوص نانوایی ها بلافاصله مواد ضدعفونی، آب ژاول، ماسک و دستکش برای متصدیان نانوایی ها توسط اتحادیه مهیا شد.
وی اضافه کرد: این در حالی است که به ضرورت رعایت بهداشت روزانه و مستمر وممانعت از دریافت پول نقد و استفاده از کارتخوان در دستور کار قرار گرفت.نصیری گفت: شمار زیادی از متصدیان نانوایی ها موارد بهداشتی را در دستور کار خود قرار دادند.وی اظهار داشت:  بدون اینکه کسی به سختکوشی، طاقت فرسا بودن کار در نانوایی، سحرخیزی و سختی وضعیت متصدیان نانوایی ها توجه کند، این افراد هر روز برای تامین نان داغ سفره مردم در حال تلاش اند.
۷۰۰نانوایی در ایلام دارای سهمیه آرد فعالیت می کنند
رئیس سازمان صمت ایلام گفت: اکنون ۷۰۰ واحد نانوایی در استان ایلام دارای سهمیه آرد در حال فعالیت هستند و ۱۲۰ واحد آزادپز نیز دارای مجوز و فعال می باشند.نصیری اظهار داشت: بازرسی و نظارت بر نانوایی ها به صورت مرتب انجام می شود و تاکنون ۳۸ واحد نانوایی که موارد بهداشتی را رعایت نکرده اند، قطع سهمیه و تعطیل شده اند.
فروش آرد سهمیه‌ای توسط برخی نانوایی‌ها
رییس سازمان صمت ایلام گفت: این در حالی است که شمار زیادی از خانواده ها برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا اقدام به تهیه آرد از نانوایی ها کرده و خود شخصا در خانه نان سالم تهیه می کنند.نصیری اظهار داشت: برخی از نانواها تمایل به فروش آرد سهمیه ای خود دارند و با فروش آرد معمولا ساعت پخت خود را کاهش می دهند که همین عامل موجب تراکم جمعیت در مدت زمان محدود فعالیت نانوایی ها می شود.وی اضافه کرد: برای رفع این مشکل باید آرد آزاد در فروشگاه های زنجیره ای و بزرگ عرضه شود و فروش هرگونه آرد از طریق نانوایی ها ممنوع شود.نصیری همچنین به تغییر ساعت پخت نانوایی ها نیز تاکید کرد و گفت: باید ساعت پخت نان افزایش یابد تا مردم نگران تهیه نان نشوند و تراکم در نانوایی به وجود نیاید.
اجرای طرح خط‌کشی در نانوایی‌ها
فرماندار ایلام نیز بر ضرورت اجرای طرح خط کشی در نانوایی ها و رعایت فاصله اجتماعی تاکید کرد.خیراله گراوند اظهار داشت: در نشستی با اتحادیه بر ضرورت رعایت مسایل بهداشتی مجدد در نانوایی ها و نصب بنر تاکید شده است.
ضرورت اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص خطر کرونا در نانوایی ها
وی تاکید کرد: بسیاری از شهروندان خطر بیماری کرونا در صف نانوایی را جدی نمی گیرند و همین مساله موجب شده است که به رعایت فاصله و توجه به مسایل بهداشتی بصورت جدی توجه نکنند.گراوند از صدا و سیما و رسانه‌ها و فضای مجازی خواست تا با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان با تاکید بر ضرورت مسائل بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی کمک کنند، بیماری کرونا در صف نانوایی ها منتشر نشود.وی همچنین به ضرورت جمع آوری میزهای آهنی جلوی نانوایی ها تاکید کرد و گفت: برای پیشگیری از بیماری کرونا و جلوگیری از انتقال ویروس از طریق این میله ها باید جمع آوری شوند.گراوند تاکید کرد: خانواده ها باید آگاه باشند زیرا کرونا از بین نرفته است و بی توجهی به رعایت پروتکل بهداشتی موجب شیوع آن می شود.فرماندار ایلام گفت: باید نان بسته بندی در فروشگاه ها عرضه شود و فرهنگ خرید نان بسته بندی و تهیه نان بصورت اینترنتی و تحویل در منزل در این شرایط نهادینه شود.
سهمیه آرد و زمان پخت نان افزایش می‌یابد
مدیر غله و خدمات بازرگانی ایلام نیز به به افزایش سهمیه آرد و هنچنین افزایش پخت نان در نانوایی ها تاکید کرد.
کامران سلیمان پور اظهار داشت: مشکل تراکم در نانوایی ها در همه استان های کشور وجود دارد و این مساله با توجه به شیوع بیماری کرونا خطر جدی است که باید مورد توجه مردم قرار گیرد.وی بر ضرورت هوشیار بودن مردم و جدی گرفتن بیماری کرونا در صف نانوایی ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی از مردم همراهی و همکاری نمی کنند در حالی که متصدیان نانوایی ها همه موارد بهداشتی را رعایت می کنند.سلیمان پور اظهار داشت: برخی از شهروندان اصرار به پرداخت پول نقد برای دریافت نان دارند در حالی که بر اساس پروتکل بهداشتی دریافت پول نقد در نانوایی ها ممنوع است.وی تاکید کرد: نانوایی های متخلف هم که به موارد بهداشتی توجه نداشته اند علاوه بر تعطیلی قطع سهمیه شده اند.
رعایت همه موارد بهداشت موجب بازگشایی مجدد نانوایی می شود
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی ایلام گفت: در صورتی که همه موارد بهداشتی توسط نانوایی های متخلف رعایت شود این نانوایی ها می توانند مجددا فعالیت خود را آغاز کنند.سلیمان پور اظهار داشت: تداوم تعطیلی نانوایی ها موحب افزایش تراکم صف در سایر نانوایی ها می شود.
تداوم بازدید کارشناسان بهداشت از نانوایی ها
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: کارشناسان بهداشت همراه با بازرسان بصورت روزانه از وضعیت بهداشتی نانوایی ها سرکشی می کند.دکتر جمیل صادقی فر اظهار داشت: همچنین به منظور آگاه سازی مردم پیام های بهداشتی برای آگاه سازی مردم تهیه و در محل نانوایی ها نصب می شود.وی از همه شهروندان خواست که با جدی گرفتن خطر ابتلا به ویروس کرونا در صف نانوایی ها و با توجه به اینکه نمی توان نان را مانند سایر کالاها مورد شست و شو قرار داد، بهداشت نان و رعایت فاصله اجتماعی را مد نظر قرار دهند.
شهروندان نکات بهداشتی در نانوایی را رعایت کنند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام نیز از مردم خواست: نکات بهداشتی در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا در صف نانوایی ها را جدی بگیرند.حیدر نعمتی اظهار داشت: متاسفانه در برخی از نانوایی ها شهروندان مساله بیماری کرونا را جدی نگرفته و بدون توجه به رعایت فاصله اجتماعی ازدحام می کنند که این مساله خطر شیوع بیماری کرونا را افزایش می دهد.وی تاکید کرد: سلامت شهروندان، متصدیان نانوایی ها و خانواده آنان باید در اولویت باشد و پروتکل های بهداشتی ابلاغی در نانوایی ها هم توسط متصدیان نانوایی ها و هم توسط خود مردم بخوبی رعایت شود.نعمتی اضافه کرد: اکنون بیشتر نانوایی ها موارد بهداشتی را بخوبی رعایت می کنند اما برخی از شهروندان با ایجاد تراکم جمعیت در صف نانوایی، بی توجه به مسایل بهداشتی بوده و این مساله خطر انتشار ویروس کرونا را افزایش می دهد.
نانوایی‌های متخلف قطع سهمیه شده اند
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام گفت: با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، شرکت غله، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه با نانواهایی که به پروتکل بهداشتی توجه نکرده اند، برخورد شده و قطع سهمیه شده اند.نعمتی گفت: اکنون خود مردم باید پای کار بیایند و در راستای حفظ سلامت خود و خانواده هایشان موارد بهداشتی را در نانوایی ها به ویژه از نظر فاصله گذاری اجتماعی رعایت کنند.وی اظهار داشت: باید فرهنگ سازی لازم در خصوص رعایت فاصله اجتماعی و جلوگیری از تراکم در نانوایی ها صورت گیرد و خود مردم برای حفظ سلامت خود و خانواده شان پای کار باشند.نعمتی بر رعایت پروتکل بهداشتی، خط کشی در نانوایی ها و رعایت فاصله، بازدید مکرر، پرهیز از پرداخت پول نقد، عدم عرضه آرد آزاد، اطلاع رسانی رعایت بهداشت در نانوایی و جمع آوری میز جلوی نانوایی ها تاکید کرد.اکنون ۷۰۰ نانوایی سهمیه‌دار و ۱۲۵ نانوایی آزاد پز در استان ایلام دارای مجوز پخت نان هستند.