به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۵:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۱۲ ساعت ۱۱:۲۵
کد مطلب : ۲۱۲۹۷۵

خبرگزاری بلومبرگ؛ ونزوئلا ۹ تُن طلا به ایران داد

گروه اقتصادی: ونزوئلا در قبال کمک ایران به احیای پالایشگاه های بنزین این کشور ۹ تن طلا به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار را در اختیار ایران قرار داده است.
خبرگزاری بلومبرگ؛ ونزوئلا ۹ تُن طلا به ایران داد
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد: ونزوئلا که دیگر پول نقدی ندارد و برای احیای صنعت نفت خود نیازمند کمک است، چندین تن از شمش های طلای خود را به متحد بلندمدت خود، ایران تحویل می دهد. بر اساس این گزارش مقامات دولت ونزوئلا ۹ تن طلا معادل ۵۰۰ میلیون دلار را در همین ماه در هواپیماهایی به مقصد تهران بارگیری کرده اند تا هزینه کمک این کشور به احیای پالایشگاه های بنزین ونزوئلا را بپردازند. ارسال این محموله ها که باعث کاهش ناگهانی ذخایر خارجی ونزوئلا شده، تنها ۶.۳ میلیارد دلار سرمایه ارزی برای این کشور به جای گذاشته که پایین‌ترین حد طی سه دهه گذشته است.
ایران و ونزوئلا هر دو سعی دارند در برابر تحریم های آمریکا، همه گیری ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت که درآمد اصلی آنها را تشکیل می دهد مقابله کنند. این معامله ها با ونزوئلا یک منبع جدید درآمد برای ایران است و به ونزوئلا اطمینان می دهد عرضه بنزین ادامه دارد. ایران جدید ترین مقصد برای طلای ونزوئلاست. آمریکا با معامله های مشابهی که رژیم نیکلاس مادورو با روسیه، ترکیه و امارات انجام می‌داد برخورد کرده بود.
هواپیمایی ماهان ایران فقط در هفته گذشته چندین پرواز به این کشور آمریکای جنوبی انجام داده است.

ایران در اکثر این پروازها افزودنی های لازم برای بنزین، قطعات و متخصصان را برای کمک به تعمیر یکی از پالایشگاه‌های حساس ونزوئلا در شمال غرب این کشور ارسال کرده است. در همین حین، ماهان هواپیماهای دیگری را به یک فرودگاه بین المللی در خارج از کاراکاس فرستاده تا شمشهای طلا را به مقصد تهران بارگیری کنند. با سقوط قیمت نفت، طلایی که در کاراکاس نگهداری می شود تبدیل به یک منبع با اهمیت ثروت برای ونزوئلا شده است. در حالی که این کشور ۷۰ تن طلا در ذخایر خود دارد، فروش آنها روز به روز سخت تر می شود. ایران و ونزوئلا در زمان ریاست جمهوری هوگو چاوز، قراردادهایی در زمینه پروژه های انرژی، کشاورزی و مالی امضا کرده و یک کارخانه مونتاژ خودروی مشترک در غرب کاراکاس راه اندازی کرده بودند.

در همین زمینه، وزیر خارجه آمریکا روز گذشته از کشورهای جهان خواست حریم هوایی خود را به روی پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان ایر ببندند. مایک پومپئو گفته بود: این پروازها باید متوقف شوند و کشورها نباید به هواپیماهای ماهان اجازه عبور از حریم هوایی خود را بدهند، همانطور که بسیاری از کشورها اجازه فرود به این شرکت هواپیمایی را لغو کرده‌اند.
دولت دونالد ترامپ طی یک سال اخیر حکومت نیکلاس مادورو را «تحت فشار حداکثری» قرار داده تا به نفع خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، از قدرت کناره‌گیری کند. آمریکا و کشورهای اروپایی می‌گویند، نیکلاس مادورو در سال ۲۰۱۸ در حالی در قدرت ماند که مانع مشارکت مخالفان خود در پروسه انتخاباتی شده بود. خوان گوآیدو از سوی ایالات متحده و بیش از ۵۰ کشور دیگر به عنوان رئیس‌ جمهور قانونی ونزوئلا شناخته شده است.
در همین حال، خبرگزاری آسوشیتدپرس هفته گذشته گزارش داده بود که با افزایش فشار آمریکا بر حکومت نیکلاس مادورو او برای تولید بنزین از ایران کمک خواسته و تهران نیز به این کشور مواد پالایشگاهی ارسال کرده است. این خبرگزاری به نقل از منابع خود نوشت که آقای مادورو برای جلوگیری از کمبود بنزین در این کشور آمریکای جنوبی دارای ذخایر نفتی، رو به ایران آورده است.
برچسب ها: ونزوئلا