به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۰۰:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۳/۱۶ ساعت ۰۰:۱۵
کد مطلب : ۲۱۷۴۲۳

مینو محرز: آغاز موج جدید ویروس کرونا در تهران

گروه جامعه: عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا گفت: آمار مراجعان به مراکز درمانی نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام(ره) که معیار سنجش ما بوده، بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی مانند رستوران‌ها انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم.
مینو محرز: آغاز موج جدید ویروس کرونا در تهران
به گزارش فارس، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا در برنامه تهران کلینیک در خصوص موج دوم ویروس کرونا در تهران گفت: آمار مراجعان نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام (ره) که معیار ما بوده بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی، رستوران‌ها و... انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم. وی افزود: از طرفی به علت اینکه مردم در این چند وقت فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را کاملا رعایت کردند آمار مبتلایان پایین‌تر آمده بود اما در حال حاضر برخی مردم فکر می‌کنند که کرونا تمام شده است و به زندگی عادی خود برگشتند اما می‌توان گفت که موج جدیدی از شیوع کرونا آغاز شده است.
محرز در ادامه افزود: ویروس کرونا همچنان یک ویروس پابرجاست و هیچ کشوری در سراسر دنیا نتوانسته است این بیماری را به طور کامل درمان و از بین ببرد و ممکن است تا سالیان سال هم با ما همراه باشد. تنها چیزی که توانسته در سراسر دنیا این بیماری را کنترل کند فقط فاصله‌گذاری فیزیکی است.
عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه با شروع گرما ویروس کرونا از بین نمی‌رود، گفت: اما نباید از این نکته غافل شد که در محیط بیرونی، در خیابان‌ها و روی زمین سطوح چون هوا گرم است ممکن است ویروس در عرض چند دقیقه از بین برود، اما ویروس در بدن ما تا دمای ٣٧-٣٨ درجه و حتی ٤٠ درجه هم زنده است، بنابراین ، اینکه با افزایش دما ویروس از بین می‌رود صحت نداشته و فقط در محیط‌های بیرون نسبت به فضاهای بسته چون تهویه هوا وجود دارد این موضوع کمی موثر است. محرز در خصوص داروی هیدروکلروکین که برخی عنوان کردند داروی موثر درمان این بیماریست، توضیح داد: تاکنون هیچ دارویی به طور قطعی برای درمان این بیماری شناخته نشده است و پروسه تولید واکسن هم زمان‌بر است. در حال حاضر هم فقط از برخی داروها را می‌توان برای کاهش توان این ویروس استفاده کرد اما به طور کامل باعث بهبود بیماری نمی‌شود.
این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: ما در ایران از داروی هیدروکلروکین برای بهبود بیماران سرپایی استفاده کردیم و تا حدی توانسته‌ایم فقط بیماران سرپایی را کنترل کنیم اما تست‌های آن در دنیا نشان می‌دهد این دارو عوارض قلبی هم برای بیماران داشته است و این دارو درمان قطعی نیست. وی درباره شایعه واکسن هلندی گفت: خیلی از کشورها در حال تحقیق برای تولید واکسن این بیماری هستند و کشور انگلیس خیلی جلوتر از کشورهای دیگر بر روی این واکسن تحقیق می‌کرد، اما هنوز هیچ واکسنی در کل جهان بطور قطعی تولید نشده است، چون تولید واکسن و گرفتن تأییدیه ، حداقل ۶ ماه تا  یک سال زمان خواهد برد.

گفتند کرونا شوخی ندارد، جدی نگرفتیم؛ موج دوم کووید-۱۹ نرفته برگشت؟

همشهری آنلاین نوشت: سرانجام آنچه کارشناسان و مسئولان مبارزه با کرونا در ایران انتظارش را داشتند رخ داد و آمار روزانه ابتلا به کرونا در حالی از مرز ۳۵۰۰ مورد گذشت که برخی گمان می‌کردند ویروس در آستانه آغاز فصل گرما در آستانه ریشه‌کن شدن است. وقتی مردم بدون بی‌توجه به هشدارها راه سواحل دریای شمال را پیش گرفتند، می‌شد پیش‌بینی کرد در کمتر از دو هفته آینده موجی بزرگ از کرونا چهار گوشه ایران را درمی‌نوردد.
گرچه می‌شد قرنطینه را به شکلی دیگر ادامه دارد و در چهار پنج روز تعطیلی عید فطر مانع رفتن مردم به سفرهای غیرضروری به ویژه به شهرهای شلوغ و گردشگرپذیر شد اما هشدارها و درخواست‌ها کارگر نیفتاد و شد آنچه شد. در شرایطی که آمار ابتلا به کووید-۱۹ پس از سختگیری‌های قرنطینه رو به کاهش نهاده و تعداد کشته‌ها دورقمی شده بود، ناگهان برخی مقام‌های مسئول از بهتر شدن اوضاع خبر دادند و در یک آسان‌گیری عجیب، پیشگیری از ابتلا را به تدبیر خود مردم واگذار کردند.
از برخی شهرها خبر می‌رسد رفتار مردم به گونه‌ای است که انگار اصلا واژه کرونا به گوش آنها نخورده است. در شهرهای بزرگ هم مردم ظاهرا از زدن ماسک و رعایت کردن فاصله اجتماعی خسته شده و خود را و زندگی خود را دست تقدیر سپرده‌اند. اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو میزبان انبوه مردم با کمترین فاصله از یکدیگر هستند و همه اینها در حالی است که تعطیلی‌های تابستانی در راه است و گروهی از مردم سفرهای خود را به پس از پایان امتحان‌های پایه‌های نهم و دوازدهم موکول کرده‌اند.
همین روزها که در آمریکا و برخی دیگر از کشورها اعتراض و آشوب علیه نژادپرستی پلیس ایالات متحده در جریان است، پزشکان و دانشمندان نگران ویروس‌هایی هستند که بدون توجه به دلیل گرد هم آمدن مردم بین معترضان پخش می‌شوند و خیلی‌ها را آلوده و بیمار می‌کنند. نکته جالب اینکه خود جورج فلوید هم به ویروس کرونا آلوده بوده است و البته چون بیش از دو هفته از ابتلایش گذشته بود، دست‌کم چهار قاتل او می‌توانند تا حدودی مطمئن باشند به کرونا مبتلا نشده‌اند.
هنوز که هنوز است، حرف زدن و نفس کشیدن فراگیرترین روش‌های انتقال ویروس است. تازه‌ترین یافته‌های دانشمندان چینی نشان می‌دهد حتی اگر مراقب سطوح آلوده باشیم و دست‌هایمان را چند بار در روز بشوییم، کافی است در فاصله‌ای ناایمن از یک فرد مبتلا بایستیم یا با او همکلام شویم؛ این یعنی ورود ویروس کرونا به بدن ما و آلوده شدن همان و دست و پنجه نرم کردن با دست‌کم دو هفته قرنطینه همان.
در سوئد هم مهم‌ترین چهره مبارزه با کرونا اعتراف کرد در ساده‌گیری قرنطینه و واگذار کردن آن به مردم اشتباه کرده و اشتباه او به قربانی شدن ده‌ها و صدها نفر انجامیده است. حالا که آلوده شدن به همین سادگی است و کرونا ساده دست از سر ما و مردم جهان برنمی‌دارد، کاش یکی بیاید و درباره دلیل برداشته شدن زودهنگام سختگیری‌ها و قرنطینه در ایران توضیحی قانع‌کننده به مردم بدهد.