به روز شده در ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ - ۰۹:۱۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۴/۱۸ ساعت ۱۵:۴۵
کد مطلب : ۲۲۲۰۳۵
هفت هفته از پیک بیماری در خوزستان می‌گذرد

بالا بودن میزان فوتی‌ها ناشی از کرونا در خوزستان

گروه جامعه: سرپرست مرکز بهداشت خوزستان در خصوص دلایل بالا بودن میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در استان خوزستان گفت: گفته می‌شود که یک‌سوم مبتلایان یا مرگ و میر متعلق به خوزستان است ولی ما آمار دقیقی نداریم و نمی‌شود به این ارقام استناد کرد با این وجود، موارد بیماری در خوزستان بالا است و به تبع آن مرگ و میر نیز در خوزستان بیشتر است.
بالا بودن میزان فوتی‌ها ناشی از کرونا در خوزستان
دکتر سیدمحمد علوی با اشاره به طولانی شدن پیک بیماری در خوزستان، اظهار کرد: تقریباً هفت هفته از پیک بیماری در خوزستان می‌گذرد و در وضعیت قرمز قرار داریم و از نظر تقسیمات کشوری، منطقه بسیار پرخطر هستیم. گرچه در دو سه روز اخیر موارد بیماری کاهش یافته است اما این کاهش‌های موقتی، نگرانی‌ ما را برطرف نمی‌کند.  وی افزود: علت طولانی شدن پیک بیماری در خوزستان را نمی‌دانیم اما برخی مسائل در این زمینه قابل تأمل هستند؛ به طور مثال ویروس تغییر رفتار داده و قدرت تخریبی آن افزایش یافته است بنابراین هرچه تخریب بافتی بیشتر باشد بیماری‌ طولانی‌تر و تعداد بیماران افزوده می‌شود.سرپرست معاونت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخی مسائل نیز ژنتیکی هستند؛ به طور مثال در یک مقاله عنوان شده است در یک کشور گروه خاصی استعداد بیشتری در ابتلا به بیماری دارند و شدت بیماری هم در این افراد بیشتر است. یکی دیگر از علل طولانی شدن روند بیماری، به سبک زندگی مرم هر منطقه برمی‌گردد، در خوزستان علایق خانوادگی، مسائل قومی و فرهنگی ارتباط و تنیدگی بیشتری دارد بنابراین طبیعی است که انتقال بیماری در این منطقه بیشتر باشد.

علوی گفت: گرما نیز باعث شده است که زندگی مردم به سمت فضاهای سرپوشیده سوق داده شود؛ در این فضاها با استفاده از کولر و سیستم‌های خنک‌کننده، شانس انتقال عفونت افزایش می‌یابد. مسأله دیگری که مهم است و باید به آن توجه شود این است که مردم خوزستان سال‌های متمادی در معرض ریزگردها و مسأله باران‌های پاییزی بوده‌اند و ریه‌های آزرده‌ای دارند و بسیاری از مردم به آسم و تنگی نفس مبتلا هستند و این ویروس نیز به جایی می‌رود که تخریب بافتی دارد. طبق آمار و اطلاعاتی که در دست است، موارد آسم در خوزستان بیش از دو برابر متوسط کشوری است بنابراین آزردگی ریه در بسیاری از مردم خوزستان وجود دارد و شاید این مسأله، وسیله‌ای برای افزایش استعداد ابتلا و شدت بیماری این افراد شده است.
علوی در خصوص دلایل بالا بودن میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در استان خوزستان بیان کرد: گفته می‌شود که یک‌سوم مبتلایان یا مرگ و میر متعلق به خوزستان است ولی ما آمار دقیقی نداریم و نمی‌شود به این ارقام استناد کرد با این وجود، موارد بیماری در خوزستان بالا است و به تبع آن مرگ و میر نیز در خوزستان بیشتر است.

وی ادامه داد: علت مرگ و میرهای ناشی از کرونا به بیماری‌های زمینه‌ای برمی‌گردد؛ یکی از علل مهم، بیماری‌های قلبی و عروقی و بسیاری از بیماری‌های دیگر، تغذیه است. در علم تغذیه دو اصطلاح امنیت غذایی و غذای ایمن (سالم) داریم که متأسفانه خوزستان، در این دو بعد، وضعیت مناسبی ندارد. بر اساس شاخص سازمان جهانی بهداشت، اگر خانواری بیش از ۳۰ درصد درآمدش را صرف غذا کند، امنیت غذایی ندارد که طبق بررسی‌های انجام شده ۵۰ درصد مردم شهری و صددرصد مردم روستایی خوزستان، بیش از ۳۰ درصد درآمدشان را صرف غذا می‌کنند و این مسأله به معنی امنیت پایین غذایی در خوزستان است. علوی گفت: ۲۷ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در خوزستان از فشارخون رنج می‌برند. در خوزستان ۵۰ درصد جوانان افزایش وزن دارند. همچنین خوزستان از نظر بروز دیابت در رتبه‌های بالا قرار دارد. مصرف سبزی در خانوارهای خوزستان هم مناسب نیست. در مجموع این ریزفاکتورها، می‌تواند ما را مستعد بیماری‌های قلبی و عروقی ‌کند. مصرف نمک در کشور، روزانه ۵ گرم است اما این رقم در خوزستان ۹ گرم است و این موضوع نیز شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. در هر جایی که بیماری قلبی و عروقی در یک منطقه، بیشتر باشد مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ نیز افزایش می‌یابد.۴.۸ بیماران مبتلا به کرونا نرسیده به بیمارستان فوت می‌کنند و ۵۲ درصد نیز در پنج روز نخست فوت می‌کنند که این مسأله نشان می‌دهد شدت بیماری‌های زمینه‌ای در این بیماران می‌تواند یکی از علل مرگ و میر بالا باشد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: در ابتدا سیاست کشور در زمینه مقابله با کرونا برگرفته از سازمان جهانی بهداشت بود و این سازمان تست ‌کردن زیاد را راز موفقیت در بیماری می‌دانست اما برخی تست‌ زیاد را نمی‌پذیرند و می‌گفتند که تست، منفی کاذب دارد و ۵۰ تا ۶۰ درصد موارد منفی کاذب هستند بنابراین در صورت منفی بودن تست برخی افراد، اطمینان کاذبی در این افراد ایجاد می‌شد و بی‌محابا در جامعه بدون ماسک حضور پیدا می‌کردند. کیت‌های انجام تست نیز در جهان نایاب شده است و اکنون یکی از چالش‌هایی که در آزمایشگاه‌ها داریم این است که کیت‌ها کم هستند و وزارت بهداشت اعلام کرده که باید در مصرف کیت‌ها هدفمند و هوشمندانه  عمل کنیم. عدم رعایت قرنطینه خانگی توسط افراد مبتلا به کرونا نیز اثربخشی تست را از بین برده است. همچنین افرادی که برای تست به مرکز درمانی مراجعه می‌کردند اگر بیمار بودند حضور آنها در این مراکز خود به خود موجب انتشار عفونت در جامعه می‌شد. از طرف دیگر افراد سالم که برای تست مراجعه می‌کردند در معرض آلودگی قرار می‌گرفتند و حتی اگر آلوده نبودند آلوده می‌شدند. در مجموع با توجه به هزینه‌های بالای انجام تست، به این نتیجه رسیدیم تست به صورت هدفمند و در جای موردنیاز انجام شود تا اثربخش‌تر باشد. در زمینه برخورد با کسانی که سلامت دیگران را به خطر می‌اندازند خلأ قانونی نداریم اما از آن استفاده نکرده‌ایم. بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی باید با هر کسی که منجر به تهدید سلامتی شود و امنیت مردم را به خطر بیندازد، برخورد شود.




 
مرجع : ایسنا
برچسب ها: خوزستان کرونا