به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۴:۲۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۲۶ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب : ۲۲۷۷۱۷

ترامپ: ایران بسیار مشتاق است شکست بخورم

گروه بین‌الملل: رئیس‌جمهور آمریکا از تلاش واشنگتن برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران خبر داده است.
ترامپ: ایران بسیار مشتاق است شکست بخورم
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ ضمن اعتراف به آگاهی داشتن از شکست قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، گفت: هفته آینده برای احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران تلاش خواهیم کرد. بر اساس این گزارش وی در اظهاراتی در باشگاه گلف خود در شهر "بدمینستر"، افزود: هفته آینده برای فعال کردن  مکانیسم ماشه (Snapback) از سرگیری تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران تلاش خواهم کرد. ترامپ در ادامه ضمن اذعان به این مسئله که واشنگتن می‌دانست قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل رأی لازم را نخواهد آورد، اظهار داشت: می‌دانستیم که نتیجه این رأی‌گیری چه خواهد شد، ولی بار دیگر بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را آزمایش می‌کنیم. هفته آینده این مسئله را مشاهده خواهید کرد. رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره شرکت در نشست ویدئویی پیشنهادی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره ایران، گفت: احتمالاً در این نشست شرکت نخواهم کرد. به‌نظرم باید تا بعد از انتخابات صبر کنیم. ترامپ گفت: ایران بسیار مایل و مشتاق است تا من در انتخابات شکست بخورم. وی بار دیگر ضمن انتقاد و حمله به چین و جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر، ادعا کرد که چینی‌ها آرزو دارند بایدن در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود.

مکانیسم ماشه به چه معناست؟
مکانیسم ماشه (Snapback) در راستای حل‌اختلاف پیش بینی شده در برجام، فرآیندی است که اگر یکی از طرف‌های برجام به این جمع‌بندی برسد که طرف دیگر به تعهدات ذکر شده در این توافق پایبند نیست، می‌تواند به کمیسیون مشترک شکایت کند.
این کمیسیون، در چارچوب برجام و با هدف نظارت بر اجرای آن تاسیس شده است. اگر در بازه زمانی ۳۵ روزه، موضوع شکایت آنگونه که شاکی می‌خواهد حل و بررسی نشود، شاکی می‌تواند موضوع حل نشده را به عنوان دلیلی برای توقف اجرای تعهدات برجام در نظر بگیرد. همچنین شاکی می تواند با آگاه‌سازی شورای امنیت سازمان ملل درباره حل نشدن موضوع شکایت، عدم اجرای چشمگیر آن را متضمن شود. پس از آن، شورای امنیت نیز ۳۰ روز فرصت دارد تا درباره استمرار تعلیق تحریم‌ها یا بازگرداندن آن‌ها قطعنامه صادر کند. اگر در این مدت، شورای امنیت نتواند در این خصوص قطعنامه صادر کند، تمام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام برقرار شده بودند، به طور اتوماتیک بازمی‌گردند. به این ساز و کار، مکانیسم ماشه (Snapback) یا بازگشت سریع تحریم‌ها هم می‌گویند. نکته مهم این ساز و کار، این است که بازگشت تحریم‌ها، قابل وتو نیست بلکه «عدم بازگشت تحریم ها» قابلیت وتو دارد. یعنی رای گیری برای «بازگشت تحریم ها» انجام نمی شود بلکه برای «ادامه تعلیق تحریم ها» انجام می شود که حتی اگر شورا به آن رای ندهد، یک عضو دارای حق وتو می تواند رای را وتو کرده و عملا تحریم ها بازگردند.
برچسب ها: دونالد ترامپ