به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۱:۴۲
 
۴
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ساعت ۰۰:۱۴
کد مطلب : ۲۳۵۹۰
در حاشیه مراسم استقبال از نوری‌المالکی

اظهارات ابتکار درباره ریزگردها و رود كارون

گروه جامعه: رییس سازمان محیط زیست گفت: در مورد حل مشکل ریزگردها یک تفاهمنامه دوجانبه و یک تفاهم‌نامه منطقه‌ای با حضور کشورهای دیگر منطقه از جمله سوریه، قطر و ترکیه از گذشته داشته‌ایم.
اظهارات ابتکار درباره ریزگردها و رود كارون
معصومه ابتکار در حاشیه مراسم استقبال از نوری‌المالکی، نخست‌وزیر عراق که در سعدآباد برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان‌های بین‌المللی برنامه محیط زیست ملل متحد، برنامه عمران ملل متحد و یونامی در مساله حل مشکل ریزگردها اعلام آمادگی برای همکاری کرده‌اند، اظهار کرد: صندوقی در دست تدوین است برای حمایت از مدیران سرزمین در نقاطی از جهان که با مساله ریزگردها روبه‌رو هستند و در دستور کار سفر امروز آقای نوری‌المالکی نیز مساله محیط زیست به ویژه ریزگردها مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه در اجرای تفاهم‌نامه دوجانبه و قرارهایی که در تفاهمنامه چند جانبه داشته‌ایم، سازمان منطقه‌ای پیگیر موضوع ریزگردها از طریق این سازمان و صندوق منطقه‌ای است، گفت: ما با جدیت موضوع را پیگیری می‌کنیم که در این راستا باید کار روی مدیریت سرزمین انجام شود تا مشکلات ریزگردها که منشاء اصلی آن زمین‌های رها شده در منطقه است را مدیریت کنیم و در این مسیر از روش‌های علمی بهره بگیریم.

ابتکار با اشاره به اینکه سهمی از مشکل ریزگردها منشاء داخلی دارد، افزود: مدیریت سرزمین در داخل نیز باید مورد توجه باشد و طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی و فرسایش خاک در مدیریت صحیح زیست‌محیطی و معادن مورد توجه قرار گیرد. چون وقتی از معادن برداشت شود اما پس از آن رها شوند، به منشاء ریزگرد تبدیل می‌شوند. به طور مثال از استان‌های سمنان و کرمان به همین دلیل شاهد ریزگرد هستیم.

ابتکار همچنین به مشکل تالاب‌ها اشاره کرد و توضیح داد: در تالاب‌ها به دلیل فقدان مدیریت صحیح منابع آب، شاهد خشکی هستیم که منشاء ریزگرد می‌شوند و نمونه آن تالاب میقان در مجاورت شهر اراک است، پس باید در داخل هم نسبت به مدیریت صحیح سرزمین، منابع آب و حفظ پوشش گیاهی خاک‌مان تلاش کنیم. وی افزود: ستاد ملی برای بررسی موضوع ریزگردها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست شکل گرفته است و ستاد منطقه‌ای هم به این موضوع رسیدگی می‌کند که امیدواریم با سفر امروز آقای نورالمالکی مساله با قوت بیشتری پیگیری شود.

رییس سازمان محیط زیست در مورد تولید بنزین هماهنگ با استانداردهای جهانی گفت: در مورد آلودگی هوا بحث کیفیت بنزین و سوخت خودروها جزو برنامه‌ها و محورهای کاهش آلودگی هوا هستند اما مدتی است که در این زمینه بی‌توجهی شده بود و در حال حاضر مساله را با جدیت دنبال می‌کنیم. ابتکار با اشاره به اینکه هیچ کدام از استانداردها در زمینه تولید بنزین به طور کامل اجرا نمی‌شود، گفت: نمی‌توان گفت هیچ بنزینی استاندارد نیست، اما استانداردهای مدنظر ما در حال حاضر اجرا نمی‌شود چون تاثیر زیادی در این زمینه وجود داشته است و دولت قبل تعهدات خود را در مورد ارتقای استاندارد خودرو و سوخت، اجرا نکرده است، اما وزیر صنعت و تجارت و وزیر نفت قول داده‌اند که نسبت به ارتقا و اجرای استانداردهای محیط زیست در قالب برنامه زمان‌بندی مورد تاکید دولت تلاش کنند تا مشکل آلودگی هوا برطرف شود.

وی در مورد زمان تشکیل جلسه ویژه شورای عالی محیط زیست که در جلسه امروز هیات دولت از سوی رییس جمهور مورد تاکید قرار گرفته بود، گفت: امیدواریم هرچه زودتر یعنی 2 تا 3 هفته آینده جلسه شورای عالی محیط زیست برگزار شود که تاریخ قطعی آن اعلام خواهد شد. ابتکار افزود: جلسه شورای عالی محیط زیست مقدمات وهماهنگی و گرفتن برنامه کاهش آلودگی هوا را از دستگاه‌های مسوول یعنی وزارت نیرو، نفت، صنعت، کشور، شهرداری‌ها و نیروی انتظامی در دستور خواهد داشت و در این جلسه مسوولان همه این دستگاه‌ها و همچنین رییس سازمان صداوسیما و وزیر خارجه حضور خواهند داشت.

رییس سازمان محیط زیست در مورد راه‌های نجات دریاچه ارومیه نیز گفت: راهکارها ارائه شده است و مسوولیت مستقیم با وزارت نیرو است و وزیر نیرو 18 راهکار عملی را اعلام کرده‌اند و ما هم در سازمان محیط زیست راهکارهایی را برای اجرایی شدن ابلاغ کرده‌ایم. البته مطالعات و بررسی‌های لازم برای حل معضل دریاچه ارومیه همچنان با جدیت دنبال می‌شود. ابتکار در رابطه با رسیدگی با معضل رودخانه کارون نیز گفت: مسائل خوزستان از اولویت‌های جدی ماست و حفاظت از همه رودخانه‌های کشور با اولویت رودخانه‌های در معرض آسیب مثل کارون و زاینده‌رود و تالاب‌های هامون، گاوخونی و بختگان مورد توجه سازمان محیط زیست است.
مرجع : ايسنا

۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۰۰:۱۶
خانم ابتکار حرف از توافقنامه و اینها گذشته به داد مردم برسید همه نگران مردم خوزستان هستیم حرف فایده ای نداره عمل کنین (182590)
۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۰۱:۲۲
آخه سوریه و عراق که درگیر ناامنی هستند پولی واسه خرج رو این چیزها ندارن
به کشورهای عربستان و قطر هم خسارت زیادی وارد نمیشه و باد به سمت ما میاد تا اونها و میگن واسه کی انجام بدیم
بقیه کشورها هم میگن وقتی بقیه کاری نمیکنن ولش کن

به نظر من با روشهای الکتریکی باید ریزگردها رو جذب کنیم
:) (182598)
۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۱۱:۴۳
روش الکتریکی ؟؟؟؟
جذب ریزگرد ؟؟؟؟

یا خیلی حالیته ما ازش سر در نمیاریم یا یه چیزی شنیدی میگی

حالا باز میگفتی دیوار بکشیم یه چیزی (182695)
توابین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۰۱:۴۷
بهار از من میشنوی از این ها حمایت نکتن
اینها همون کاری رو که قراره با کارون باشه میکنن اسمش رو میزارن مدیریت صحیح آبهای رودخانه // حالا احمدی نژاد بلد نبود میومد راست حسینی اش رو یه دفعه میگفت // چند وقت دیگه تابلو میشن تو هم میشی مث رجا نیوز الان
اینا به افزایش قیمت میگن واقعی شدن قیمت
به کاهش کیفیت خودرو میگن تناسب قیمت و کیفیت
به جلوگیری از کاهش نرخ ارز میگن جلوگیری از نوسان
به تسلیم شدن در برابر 5+1 میگن پیروزی ؟؟؟
به باج دادن به امارات میگن مذاکره برای ابوموسی؟؟؟
به فرصت ندادن به اشخاصی که ازشون تو تلویزیون غیبت شده تو زمان بقیه میگفتن ظلم اینجا میگن آزادی بیان دقیقا مث زمان محمود
به مخالفشون میگن تندرو زمان محمود هم میگفتن فتنه گر (182602)
کارون پراب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۱۵:۱۴
خشکی تالاب هورالعظیم و عدم تآمین حقابه ان در سالهای اخیر از عوامل مهم بروز ریزگردهاست، فعالیتهای وزارت نفت در هورالعظیم و عدم رعایت موازین زیست محیطی توسط نفتی ها بر خشکی بیشتر تالاب و معضلات حاصل از ان افزوده است. (182812)
آگاه محلي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۱۴ ۲۲:۱۴
خانم ابتكار اشاره اي به منشاء برخاستن ريز گردها از سمت مرزهاي غرب و جنوب غربي نكردند!؟ خانم محترم الآن ديگر خيلي ها مي دانند كه عامل اصلي برخاستن ريز گردها و فرود آنها بر سر و روي و زندگي مردم ساكن غرب و جنوب غرب ايران باريك و لاغر شدن عرض رودخانه هاي دجله و فرات عبوري از كشورهاي عراق و سوريه مي باشد نه وجود دانه هاي سنگين شني صحراهاي عراق و سوريه و يا عربستان!!!!!!عرض و دبي رودخانه هاي چند صد ميليون ساله دجله و فرات در طي پانزده سال اخير با سياستهاي عمدي و زور گيرانه تركيه و متأسفانه بهمراه شرايط بحراني و ناپايدار حاكميتي و جنگي دركشورهاي عراق و سوريه به كمتر از نصف كاهش يافته است و اين فاجعه است !و اين يعني خشك شدن حاشيه هاي رسوبي و تالابهاي حاشيه اي اين دو رودخانه بزرگ و نتيجه آن ورود ريزگردهاي بسيار سبك بطورمستمر وروزانه بسمت شرق عراق و سوريه و داخل آسمان ايران! ضمن آنكه در كشور خودمان هم با كاهش دبي رودهاي دز و كارون در آينده مشكلات مضاعفي خواهيم داشت! لطفا به مردم غرب و جنوب غربي ايران كه در معرض هجوم بي سابقه ريز گردهاي برخاسته از صحراهاي عراق و سوريه هستند توضيح دهند كه چگونه ميخواهند دولت تركيه را وادار نمايند تا در جهت تأمين حقوق فضاي تنفس شهروندان ايراني حقآبه رودهاي دجله و فرات را رعايت نمايد!؟؟ با تشكر! (182913)