به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۵:۳۶
 
۱۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۲۷ ساعت ۰۹:۱۲
کد مطلب : ۲۵۰۵۶

کشتار وحشیانه پلنگ​ماده در تايباد/ تصاویر

گروه جامعه: پس از کشته شدن سه قلاده پلنگ ایرانی در استهبان، خرم‌آباد و بافق در کمتر از ۱۵ روز، در کمال ناباوری از شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی خبر می‌رسد که یک قلاده پلنگ ماده توسط افراد محلی به طرز وحشیانه‌ای کشته شده است.
به گزارش پایگاه خبری دیده‌بان محیط زیست و حیات وحش ایران، این ماده پلنگ نخست توسط سگ‌های گله تعقیب و گرفتار شده، سپس با رسیدن چهار نفر از چوپانان با ضربات متعدد چوپ و سنگ کشته شده است. در تصاویر دریافتی از لاشه این‌ گونه ارزشمند کشور، کاملا مشخص است که جمجه و فک پایین پلنگ بر اثر ضربات اجسام سخت کاملا خرد شده است. محمد مظلوم‌پناه رئیس اداره محیط زیست شهرستان تایباد در این‌باره گفت: صبح پنجشنبه ۱۳۹۲/۹/۲۱ یکی از همیاران محیط زیست از اهالی روستای "سوران" گزارشی از کشتار یک پلنگ توسط تعدادی از چوپانان روستا را به اداره محیط زیست ارائه کرد. به دنبال این گزارش بلافاصله ضمن هماهنگی با مقام قضایی عازم روستای مذکور شده و با همکاری پاسگاه انتظامی "استای" چهار نفر متهم در این رابطه شناسایی، دستگیر و به پاسگاه منتقل شدند. مظلوم‌پناه افزود: هر چهار نفر در مراحل نخست بازجویی منکر هر گونه اقدامی شده و نسبت به موضوع اظهار بی‌اطلاعی کردند. در ادامه بازجویی‌های تخصصی توسط نیروی انتظامی ۲ نفر از متهمان به کشتار یک پلنگ در ارتفاعات روستای سوران اعتراف کردند و ۲ نفر دیگر نیز اظهار کردند که در جریان حادثه نظاره‌گر بوده‌اند.

وی ادامه داد: متهمان در جریان بازجویی‌ها اعتراف کرده‌اند که پلنگ به دام‌هایشان حمله نکرده اما سگ‌های گله، پلنگ را یافته و حیوان را تعقیب کرده‌اند. چوپان‌ها اعتراف کردند که خود را به محل درگیری سگ‌ها با پلنگ رسانده و حیوان را با ضربات چوب دستی و سنگ از پای درآورده‌اند.رئیس اداره محیط زیست شهرستان تایباد گفت: هر چهار متهم به همراه پرونده تخلف جهت رسیدگی به جرم، به دادگاه معرفی شده‌اند. مظلوم‌پناه گفت: پس از اعلام مکان کشته شدن پلنگ در ارتفاعات توسط متهمان، عازم محل شدیم و پس از مدتی جستجو لاشه پلنگ را پیدا کردیم. شکستگی جمجمه و برخی اندام حیوان در اثر برخورد با اجسام سخت در بررسی اولیه لاشه به وضوح مشخص بود و خون زیادی از پلنگ رفته بود. لاشه این پلنگ جهت بررسی بیشتر به اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی منتقل شد.