به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۰:۱۰
 
۵۹
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ساعت ۱۶:۳۸
کد مطلب : ۳۰۵۵۲
يادآوري «آشغال‌هاى دوست‌داشتنى» به روحاني

انتقاد جعفر پناهی از پیام سینمایی رييس‌جمهور

گروه هنري: کارگردان ممنوع‌الكار سينماي ايران معتقد است بخشی از پیام رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح جشنواره فیلم فجر بدون در نظر گرفتن حقایق جاری در سینمای ایران مطرح شده است. بخش هايي از نقد جعفر پناهي را در زير بخوانيد:
انتقاد جعفر پناهی از پیام سینمایی رييس‌جمهور
وقتى گزیده پیام ریاست جمهور اسلامى به مناسبت آغاز جشنواره فیلم فجر را خواندم، با امیدوارى راغب شدم که متن کامل را هم بخوانم، چرا که در این خلاصه آمده بود: «بازگرداندن تماشاگر قهرکرده از سینما، ضروری‌ترین مسئولیت امروز مدیران و سینماگران ماست. سینما بدون تماشاگر معنا ندارد و جشن و جشنواره آن روز معنا می‌یابد که بدانیم مردم از سینمای بومی خود راضی‌اند و به آن دل بسته‌اند.»

فکر کردم، یا بهتر است بگویم امیدوار شدم بالاخره یک مقام مسئول براى اولین بار به دلیل اصلى قهر مردم با سینما پى برده، یا باز بهتر است بگویم اعتراف کرده و سعى در برداشتن سانسور از پیش پاى سینماگران را دارد.یعنى تنها راه حل مشخصى که سینماگران و مردم سال هاست از آن آگاه و مسئولین منکر آنند اما با کمال تاسف بعد از خواندن متن کامل، این کلام صادق زیبا کلام در ذهنم طنین‌انداز شد؛ «رگه‌هایی از پوپولیسم احمدی‌نژاد در روحانی نیز وجود دارد.» و این باور که خطر دومى بیشتر است. چرا که اولى در اثر سطحى‌نگرى به شعار رسیده بود، اما دومى با شعور و آگاهى سعى در پى‌ریزى سانسور جدید دارد.

روحانى مى‌گوید: «فیلم‌ساز سرزمینم به من می‌گوید به من آزادی بده و بگذار واقعیت‌های تلخ و تیره‌ای را که تا دیروز نمی‌توانستم، امروز در فیلم‌هایم نشان دهم! من به او می‌گویم آن واقعیت‌ها را که همگان بیش و کم می‌دانند، بیا تا در کنارِ تیرگی‌های واقعیت، نقطه‌هایی روشن از حقیقت را هم نشان دهیم.» آقاى روحانى خوب مى‌داند که سالانه بیش از صد فیلم در ایران ساخته مى‌شود که 95 درصد فیلم‌هایى است که تماما اختصاص به همان نقطه‌هاى روشنى که ایشان می‌گویند دارد و فقط پنج درصد و یا کمتر است که تلاش مى‌کنند به مردم دروع نگوید و نقاط را آنگونه که هستند به تصویر کشند، که 90 درصد از این پنج درصد هم هرگز اجازه نمایش نمى‌یابند.

چرا این دستورالعمل‌ها فقط براى آن پنج درصد است و هرگز به آن 95 درصد گفته نمى‌شود که کنار نقاط فرمایشى از حقیقت واقعیت هم سخن بگو یند. اصلا چرا باید هنرمند مجبور باشد نقاط فرمایشى و سفارشى ایشان یا هر سفارش دهنده دیگر را به تصویر کشد، اگر واقعا آقاى روحانى مى‌خواهند مردم با سینما آشتى کنند؛ اجازه بدهند، هنرمند خود انتخاب کند چه بسازد یا چه نسازد. فقط در این صورت مى‌توان اطمینان داشت که مرجعى قابل قبول براى درستى یا نادرستى آثارش پیدا خواهد کرد که همان استقبال یا عدم استقبال مخاطب است، قهر مردم با سینما دقیقا از همین جا آغاز شد که حاکمان‌شان به آنها امر فرمودند که چه ببیند یا نبینند.

این تحقیر و توهین به شعور مخاطبان، آنها را نسبت به سینما بى‌اعتماد و گریزان کرد. روحانى از سینما گران مى‌خواهد،... قول بدهند جایزه اول‌شان را از مردم سرزمین خودشان بگیرند ! .... در بیان این سخن گهربار، بیشتر احساس مى‌شود که تمایل به مزاح داشته‌اند. چرا که مى‌دانند بزرگترین جایزه براى یک فیلمساز نمایش فیلم در کشور خودش است، وقتى اجازه نمى‌دهند یک فیلم حتى در یک سینما در ایران به نمایش در آید، چگونه درباره آن مى‌توان از مردم، منتقدان و دست‌اندرکاران سینما درخواست قضاوت کرد. در این حال فیلمساز چگونه مى‌تواند چنین قولى را بدهد. شاید آقاى روحانى نمى‌دانند اگر فیلمسازى بخواهد فیلمش را حتى به همکاران خود در خانه سینما نشان دهد باید مجوزش را وزارت ارشاد صادر کند که در اکثر موارد براى همان پنج درصد چنین مجوزى صادر نمى‌شود.

نمى‌دانم آقاى روحانى اطلاع دارند یا نه، در همین جشنواره که به آن پیام داده‌اند، فیلمى وجود دارد که دییر جشنواره اجازه نداده هئیت انتخاب آن را ببیند. فیلم «آشغال‌هاى دوست داشتنى» فیلمى است کاملا ایرانى و بومى که مسلما بیشتر از هر جاى دیگر دنیا فقط در کشور خودمان قابل درک است، چرا که اشارات تاریخى و نمادهاى فیلم امیر یوسفى را فقط تماشاگر ایرانى مى‌فهمد، اما وزیر ایشان جلوى نمایش آن را گرفته است. با این یک نمونه از نمونه‌هاى بى‌شمار، براستى آقاى روحانى توقع چه قول و قرارى از سوى سینما گران را دارند!!؟ بارها و بارها از این نو پیام‌هاى تکرارى براى دست‌اندرکاران سینما از سوى مسئولان داده شده که نه تنها راه‌گشا نبوده بلکه در گریز و قهر مخاطب با سینما تأثیر بسیار داشته است. پس بهتر است ایشان به مردم قول بدهد که یک درصد به قول‌هاى زمان انتخابات وفادار بوده و با تدبیر دور از امید، نمى‌خواهد سانسورى تازه بنا کند!!»

محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۶:۴۸
آفرین براین شهامت وشفافی کلام.الحق که کلامت بی تعارف و روشن است.خدایا !هنرمندان شجاع سرزمین مان ایران راسلامت وافزون کن. (203642)
امید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۰۸
اول انقلاب یه سری جوان تندرو و عمدتا قشر دانشجو قدر عافییت ندانستند و افرادی مثل بازرگان و یزدی و کلا افراد عاقبت اندیش را امریکایی میگفتند و باعث تضعیف انها شدند و شرایط را برای مشکلات بعدی در کشور ندانسته مهیا کردند کشور ما متاسفانه همیشه کسانی داشته که شرایط را درک نمی کردند و اینها همیشه وضع را بدتر میکنند هر چند اغلب هدفشان خیر است ولی نمی دانند خواسته هایشان را چه موقع باید بیان کنند (203706)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۳۰
امید گرامی نقدیه آقای پناهی مشمول این حکم نمی شود.خواسته ایشان نه تند است ونه براندازانه.افراطی هم در آن نشده دوست من.پس اجازه بدهید نقدهایی از این دست منتشر شود.من سخنگوی جناب روحانی نیستم اما ایمان دارم که ایشان هم از این نقدها استقبال می کند.انتقاد اگر خیرخواهانه باشد نیکوست.در قلم آقای پناهی هم خیر خواهی عیان است.سخت نگیریم برادر من.جامعه باید کنش فکری را تحمل کند حتی اگر متفکرش را نپسندد.جناب خاتمی عزیز زیبا می گفتند که اگر اندیشه را سد کنیم زیرزمینی می شود ودرست می فرمودند. (203752)
قزلباش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۶:۵۳
متاسفانه مخاطب ادبیات آقای روحانی کم کم دارد همان بخش از مردمی را شامل می شود که احمدی نژاد برای آنها بیشتر سخن میگفت و باز هم همان قصه پر غصه طبقه محروم.
آقای روحانی شما نماینده همه کسانی هستید که به شما رای دادند پس همانقدر که برای کسانی که غم نان دارند برنامه ریزی می کنید برای آن بخشی هم که غم نان ندارند سخنی تازه بگویید... (203644)
فریدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۳۱
ببین دوره سرمایه داری تموم شد
شاید روحانی بخواد سیاست سرمایه داری رو ادامه بدی
ولی با کارهای احمدی نژاد ، فکر نکنم بتونه به اون دوران برگرده
احمدی نژاد نماد دفاع از محرومان بود (203714)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۳۱
احمدی نژاد کارخانه آدم سازی بود. آدمهایی مثل بابک زنجانی! (203777)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۳۵
قزلباش عزیز.قربان باشت بروم که قزل است.سیاسی هم باش.قزل بودن کافی نیست.عرصه قدرت در ایران پیچیده است.روحانی هم برای همه دغدغه دارد.این را از چهره اش می شود فهمید.آنان که غم نان دارند اکثریت اند.اما به شما بگویم نخبگان بسیاری صورت را با سیلی نیلگون کرده اند با این حال به فردا امید دارند.سخن تازه هم دردشان را درمان نمی کند.عمل تازه می خواهند عزیزم.اماخواسته اینان را برآوردن در این عرصه پیچیده قدرت آسان نیست. (203756)
حمیدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۶:۵۳
روحانی نلسون ماندلا نیست. ولی از احمدی نژاد خیلی بهتره. (203645)
ناشناس
Canada
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۲۵
این بخاطر اینه که احمدی نژاد خیلی بد بود و شانس روحانی هم همینه که جای احمدی نژاد نشسته و مسلما هر چه بگه و هر کاری که بکنه از احمدی نژاد بهتره مگر نه اینکه حرفاش تو سازمان ملل حرف ملت بود, نه ,ولی آنقدر حرفهای احمدی نژاد بد بود که همون حرفهای روحانی هم برای تمام مردم دنیا خوب جلوه کرده بود در هر حال شانس خوبی داره روحانی اگه مثلا بعد از آقای خاتمی می اومد بعد بهتر می شناختیمش ولی حالا هر چی که بگه از احمدی نژاد بهتره (203710)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۳۵
آفرین ناشناس هر چی می گی یه عده میان می گن از احمدی نژاد بهتره! آخه کی از احمدی نژاد بدتر می تونست باشه؟ روحانی رو با خاتمی یا حداقل با هاشمی مقایسه کنیم می بینیم جایگاه ریاست جمهوری تا چه حد افت کرده، خدا بگم این احمدی نژاد رو چیکار کنه (203755)
ا
Italy
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۵۱
كار به جايي رسيد كه مردمي كه به خاتمي راضي نبودن حالا به از احمدي بهتري راضي شدن ،هه هه (203720)
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۰۴
متاسفانه روحانی آگاهانه داره خیلی چیزا رو انجام می ده! (203648)
شفق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۳۳
متاسفانه یه عده از فیلم سازان ما صرفا به فکر ساخت فیلم های جشنواره پسند هستند و رسالت خود را به عنوان هنرمند فراموش کرده اند.
مهم ترین وظیفه هنرمند دمیدن روحیه امید به جامعه و بیان هنرمندانه واقعیتهاست نه سیاه نمایی مورد پسند جشنواره های خارجی (203652)
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۴۶
سياه نمايي مورد پسند جشنواره هاي خارجي!!!!؟
منظورت اينه كه بيضايي و كيارستمي ،پناهي و فرهادي سياه نمايي ميكنند و حضرت ده نمكي غم مردم داره ،
تاسف (203717)
ابراهیم
United States
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۱:۳۴
دوست عزیز جناب شفق. فیلمی مثل سنتوری خارجی پسند است یا سیاه نما؟ دخترها فریاد نمی زنند چطور؟ زندگی خصوصی چطور؟ کتاب قانون چی؟ گشت ارشاد؟ و ....
دوست عزیز. چه خوب است که آدم در هر سطح و موقعیت و مقامی که هست متر و معیارش برای قضاوت دیگران عینک خودش نباشد.
این درست نیست که بگوئیم هر کس مثل من فکر نمی کند اشتباه می کند. (203734)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۴۴
حساس نشو. (203662)
لبو فروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۵۰
خداییش راست گفته (203665)
پریسا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۵۰
قبول دارم ولی بعد اکران با کفن پوشا چیکار باید کرد؟! (203666)
بنده خدا
United States
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۷:۵۷
آقای پناهی دلت میخواهد فیلمهای پورنو درست کنی تا کاملا احساس آزادی کنی؟
اول چهار چوب های عقلی را تعریف کنید بعد درخواست آزادی در این چهارچوب هارا داشته باشید.درست است دروغ نباید گفت ولی هر راستی را با هر عینکی میتوان گفت؟ (203669)
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۲۹
هر راستی را می توان و باید گفت (203751)
گلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۴۴
یعنی شما بخاطر ساختن فیلم پورنو به روحانی رای دادین؟؟؟؟؟!!!!!!!... (203784)
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۸:۰۵
نمونه سخن زیبا کلام " رگه هایی از پوپولیسم در روحانی مشاهده میشود "

توزیع سبد کالا است که خیلی هم ناشیانه انجام شده (203674)
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۸:۱۵
شیر مادرت حلالت جناب پناهی، وجودت مایه دلگرمی و امیده... (203678)
ع م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۸:۲۹
به نظرم حق با جعفر پناهی --سیاست و سیاست مدار و دولت و حکومت کلا باید از هنر و سینما کنر گذاشته شوند وگرنه هیچ پیشرفت معنایی در هنر صورت نمیگیرد به جز ساخت سالینه هزاران اثر صدمن یه غاز و بی محتوا (203683)
امیر
Anonymous Proxy
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۸:۵۶
هول نشوید خبری نیست (203688)
شهروند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۹:۱۵
سخت نگیر آقای پناهی ما دیگه عادت کردیم همه چیزو وارونه به خوردمون بدن (203692)
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۹:۳۸
گوش اگر گوش اینها و ناله اگر ناله ی ماست
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است ...
آقای جعفر پناهی عزیز هنردوستان و هنرمندان واقعی خیلی وقته از شرایط ناامید شده اند. تا زمانی که افرادی مثل شما خانه نشین شده و امثال ده نمکی و ابوالقاسم طالبی دارن فیلم می سازن هیچ وقت به سینما نخواهم رفت حتی اگر مجانی باشه. به امید روزهای بهتر برای سینما و سینماگران واقعی. (203696)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۲۴
مهدی گرامی کلی گویی نکنیم عزیزم.نا امیدی هست اما امید هم هست.به قول آن نویسنده هندی تا زندگی هست امید هم هست.اتفاقا هنرمندان بیشترین امید را دارند.شرایط بسیار سخت تر از این را تجربه کرده اند اما ایستادند.حالا که اوضاع بهتر است دوست من.دکتر حسن روحانی هنر ستیز نیست.باید نقد کرد ونقد شنید تا گام به گام مشکلات برطرف شود.منطق اصلاحات همین است.اگر ناامید بودیم روحانی رییس قوه اجرایی نمی شد.همه چیز را فوری نخواهیم. مسائل هنری وفرهنگی برای اصلاح نیاز به زمان دارند.صبر باید کرد. (203749)
اصقر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۹:۴۸
امیدواریم این انتقادها به گوش روحانی برسد....فقط همین! (203698)
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۹:۵۶
بهار از اولش هم می خواست راشو از روحانی جدا کنه ... اولین بار در طول سفر روحانی به نیویورک کلید این کارو زد بعدش دوباره برگشت ... بعد اون تو جریان توفیقی همین پروسه رو در پیش گرفت ... در شان رسانه نیست بخواد از کسی سو استفاده کنه ... مرد باش بگو خط فکری ما با روحانی فرق داره و جدا شو ... چرا بهانه (203702)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۱۳
دوست بی نام ونشان زیاد نگران نباش وحرص نخور برای سلامتی ات خوب نیست. ما همراهی بی شرط با هیچکس را در قاموس اصلاحات نداریم.اصلاحات بدون انتقاد مرده ای بی رمق است.چه کسی گفته همراهی با جناب دکتر روحانی همراهی خاموش است.ایشان باید نقد شود.اگر نه که همان 8 سال مدیریت بر دنیا بازسازی شده است.سینمای ایران از معنا وتفکر تهی شده وبرخی فیلمهایش حال آدم را به هم می زند.یکی هم در همین حواشی به پیام ریس جمهور کشورش نقدی کرده گناه است؟روحانی خود گفت زمینی است واز آسمان نیامده پس با احترام نقدش می کنیم. (203747)
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۱۹:۵۹
آقای پناهی حرف بی ربطی میزنند! آقای روحانی نظرش رو گفته و الا کسی رو که مجبور نکرده که! عجبا، رئیس جمهور هم حق نداره نظری بده که مبادا به این رفقا بر بخوره (203703)
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۴۹
اقاي ريس جمهور نظر شو بايد قبل انتخابات بگه نه بعدش كه خرش از پا گذشت،بعدشم شما ريس جمهور رو با خودت مقاييسه نكن (203719)
سعید1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۱۷
دوست عزیز،نویسنده منتقد جناب آقای روحانی را از حرف زدن منع نکرده است.دقیق بخوان.انتقاد ایشان مبنایی است.اصلا اشتباه بگوید.چرا نگرانید.رییس جمهوری که نقد نشود رییس جمهور نیست.اصلاح امور تنها با نقد امکان دارد وبس.اگر این گزاره را درست می دانید از نقد محترمانه حتی از نوع بی ربطش استقبال کنید. (203748)
حبیب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۳۰
سینمای بی پناه بی پناه
زنده باشی مرد بزرگ
چه عجب یه نقد از روحانی دیدیم در بهار
باز ممنون بهار خوبه که شروع کردی
ما از روحانی حمایت میکنیم و همچنین نقد تا راه اشتباه نشه... (203712)
مهدی 92
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۰:۳۰
آن وقتی که عارف را تنها گذاشتید و دور روحانی جمع شدید با به این روزها هم فکر میکردید (203713)
یار خراسانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۱:۲۳
واقعا برای کسانی که از فزهنگ و هنر چیزی متوجه نمی شوند و دیگران هم ان نظر را تایید میکنند (203727)
ali
United States
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۱:۳۲
البته استفاده از سیاست های عوام پسندانه و پوپولیستی ، عامل اصلی محبوبیت موقت احمدی نژاد در بین مردم شد و روحانی هم میداند که برای ماندگاری در ساختار قدرت متمایل به جناح رقیب ، استفاده از این سیاست تنها راه مقابله با تخریبهای جناح تمامیت خواه است و اصلاح طلبان به این نکته توجه نکردند و و قدرت را تسلیم نمودند. (203732)
اشکان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۲۸
درود بر جعفر پناهی
یکی از بهترین فیلمسازان ملی و روشنفکر سرزمین ایران
فیلم تکان دهنده دایره و آفساید را هیچ وقت فراموش نمی کنم
درود بر فیلمسازان که در شرایط سخت فیلم می سازنند (203750)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۳۳
روحانی حق داره حرف بزنه ولی حق نداره مثل احمدی نژاد حرف بزنه و عمل کنه چون ما به روحانی رای دادیم نه جلیلی (203753)
ممدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۳۵
آقای روحانی نظرشونو گفتن هر چند نظرشون خالی از نقد نیست... مهم اینه که در ادامه نقد پذیر باشن (203754)
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۲:۴۲
حق آقای پناهی است که انتقاد کنند اما به آقای روحانی هم باید حق داد که احتیاط کنند با این همه من به آقای روحانی اعتماد میکنم ،از بهار نیوز هم متشکرم که بی طرفانه این خبر را چاپ کردند حتما آقای روحانی هم از چنین انتقادی ناراحت نمی شوند. (203759)
علی
United States
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۰۷
امان از این انسانهایی که قدر عافیت را نمیدانند و با خودنمایی تیشه به ریشه ی آزادی میزنند، اینها همان کسانیند که در زمان خاتمی نق میزدند و در دوران احمدینژاد یاد خاتمی را گرامی میداشتند !!!! (203769)
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۲۹
شما با کراواتت حال کن .... . آقای پنج درصد ..... (203776)
سجاد
United Kingdom
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۴۱
مثل اینکه اقای روحانی یادش رفته این فیلم برای حمایت از کسانی که به شما رای دادن ساخته شده و کسانی که به شما رای دادن این فیلم رو میبینن
ایکاش به شعارهایش پایبند بود
ایکاش (203782)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۱۱/۱۳ ۲۳:۵۰
من 2روزه دارم میرم جشنواره ،خوب حالم اصلا خوب نیست چون فکر می کردم دارم شبکه gem رو می دیدم.بابا نمی دونم چرا همش ما ایرانیا دوست داریم با هم بجنگیم.اقای پناهی عزیز 5 درصد اشتباه هست تقریبا همه سینمای ایران رو تلخی گرفته .اصلا نمیشه رفت سینما بعدش با امید بیاد بیرون همش بعد هر فیلمی ذهن ادم رو تاریکی میگیره. (203789)