به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۷
 
۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۵/۲۴ ساعت ۰۱:۵۴
کد مطلب : ۵۱۳۰۷
از نخست وزیری حیدر العبادی حمایت کرد

سرانجام، مالکی حاضر به كنار رفتن از قدرت شد

گروه بين الملل: سرانجام و پس از چند ماه كشمكش، نوری المالکی، با پذیرش شکست خود برای سومین دوره تصدی این پست گفت که از نخست وزیری حیدرالعبادی پشتیبانی می‌کند.
سرانجام، مالکی حاضر به كنار رفتن از قدرت شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی موسوی سخنگوی مالکی گفت که نخست‌وزیر عراق شکایت خود را از فواد معصوم پس گرفته و از نامزدی حیدرالعبادی حمایت می‌کند.  مالکی در ماه‌های گذشته تحت فشار شدیدی قرار داشت تا از سومین دوره تصدی پست نخست وزیری عراق انصراف دهد ولی وی درخواست مخالفان سیاسی خود و آمریکا را رد کرد. گروه‌ها و احزاب سنی و کرد عراق بار‌ها پارلمان این کشور را برای تصمیم‌گیری در مورد نامزدی آقای مالکی برای نخست وزیری عراق تحریم کردند و خواستار معرفی نامزد دیگری از سوی ائتلاف عمده شیعیان در مجلس برای این پست شدند.

معرفی حیدر العبادی به عنوان نخست وزیر جدید عراق با استقبال آمریکا، کشورهای عربی و ایران به عنوان متحد قدیمی آقای مالکی قرار گرفت. شورای امنیت سازمان ملل نیز از انتخاب آقای عبادی استقبال کرد و آن را «دلگرم‌کننده» خواند. رییس دوره‌ای شورای امنیت در بیانیه‌ای که روز ۲۲ مرداد منتشر شد همچنین از احزاب سیاسی عراق و طرفدارانشان خواست که به فرایند سیاسی مبتنی بر قانون اساسی این کشور احترام بگذارند. سازمان ملل و همچنین آیت‌الله سیستانی، مرجع تقلید شیعیان در عراق، از نوری المالکی، خواسته بودند که قدرت را به نخست وزیر جدید واگذار کند. 

نوری المالکی و حیدر العبادی هر دو از کادرهای ارشد حزب الدعوه عراق هستند. نوری المالکی از سال ۲۰۰۶ پس از کناره‌گیری ابراهیم الجعفری از نخست وزیری به این سمت انتخاب شد و هشت سال در این مقام باقی ماند. نوری المالکی هفته پيش با انتقاد از تصمیم فواد معصوم، رییس جمهور عراق، در معرفی عبادی برای پست نخست وزیری عراق گفته بود که تا زمان اعلام رای دادگاه عالی قانون اساسی و بررسی شکایت او از رییس جمهوری، از سمت خود کناره‌گیری نمی‌کند. وی افزوده بود که همگان باید حکم دادگاه در رابطه با شکایت او از انتصاب حیدر العبادی را بپذیرند و دولت کنونی عراق تا زمان صدور حکم دادگاه به کار خود ادامه خواهد داد.

وضعیت اضطراری جدی
در همين حال و در پی پیشروی‌های شبه نظامیان گروه دولت اسلامی (داعش) در شمال عراق، سازمان ملل متحد در سراسر این کشور وضعیت اضطراری بسیار جدی اعلام کرده است. مقامات کردستان عراق در استان دوهوک می‌گویند حدود ۱۵ هزار آواره جنگی به این منطقه پناه آورده اند و تامین غذای مورد نیاز آنها با اتکا به کمک های ساکنان محلی، که جمعیت‌شان به مراتب کمتر است شمار جنگ زدگان، کار دشواری است.

سازمان ملل متحد برآورد کرده است که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در اثر جنگ داخلی عراق آواره شده‌اند. سازمان ملل همچنین شرایط اضطراری در سه کشور دیگر یعنی سوریه، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی را نیز به همان میزان عراق جدی و وخیم توصیف کرده است. نیکولای ملادنوف، نماینده ویژه سازمان ملل گفت که اعلام "وضعیت اضطراری مرحله ۳" به بسیج بیشتر نیروها، و منابع مالی، غذایی و کالا به منظور کمک رسانی به هزاران نفر که در اثر این بحران مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند کمک می‌کند. 

ملادنوف در ادامه گفت که وضعیت آوارگان در سنجار همچنان وخیم است. سازمان ملل متحد هشدار داده بود که ده‌ها هزار نفر آواره در کردستان عراق که از برابر شبه‌نظامیان دولت اسلامی به کوهستان گریخته‌اند، همچنان در این محل گرفتار آمده اند و 'برای نجات جانشان به امدادرسانی نیاز دارند'. جمعیت آوارگان را عمدتا اقلیت‌های مذهبی، به خصوص ایزدی‎ها تشکیل می‌دهند.