کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مردم مقايسه كنند و ببينند با رييس‌جمهور منتخب‌شان چه رفتاري صورت گرفت

29 آبان 1393 ساعت 13:23


گروه سیاسی-رسانه ها: مرتضی حاجی وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات در روزنامه اعتماد نوشت: گزينه جديد معرفي شده براي وزارت علوم گزينه بسيار شناخته شده، با تجربه و متخصص و كارآمدي است. اما كم‌كم داريم عادت مي‌كنيم به اينكه اين گزينه‌هاي متعهد و متخصص مقبول مجلس واقع نشوند. با اين وجود خوب است مجلسي‌ها ديرتر به فكر اين موضوع رسيدند و گرنه در حال حاضر مملكت كاملا تعطيل بود. فرهادي گزينه باسابقه و شناخته شده‌يي در دولت‌هاي مختلف است. در حوزه كار خود تخصص دارد و پركار است و تجربه اداره دو وزارتخانه بهداشت و علوم را دارد. با اين وجود بايد ببينيم اين ويژگي‌ها چقدر ملاك افرادي است كه قرار است راي دهند.

اگر ملاك توانايي و تجربه است، گزينه معرفي شده، اين وي‍ژگي را دارد. اگر ملاك شناخته شده بودن فرد است، فرد شناخته‌شده‌يي هستند. اگر ملاك تخصص و توانايي علمي و سعه صدر و كار كردن با نيروهاي توانا باشد، اين ملاك را هم دكتر فرهادي دارد. بايد ببينيم ملاك نمايندگان چيست. چون با برخوردي كه با گزينه‌هاي قبلي شد نشان داده‌اند اين معيارها چندان ملاك تصميم‌گيري‌هايشان نيست. پيش از اين هم گزينه‌هاي شناخته شده، مجرب و خوشنامي كه مورد قبول دانشگاهيان بودند مورد قبول مجلسي‌ها واقع نشدند، در حالي كه هر چهار گزينه معرفي شده قبلي نيروهاي معتدل بودند. اما از آنجايي كه تندروها، معتدل‌ها را برنمي‌تابند، گزينه‌هاي معرفي شده را نپسنديدند. دولت يازدهم نشان داده با به كارگيري نيروهاي با تخصص در بخش‌هاي مديريتي مشغول به كار است؛ نيروهايي كه رفتار جناحي ندارند.

در مورد وزارت علوم هم همين معيار مدنظر بود. در هر صورت رييس‌جمهور قرار است مملكت را اداره كند. نمي‌تواند مدام كشمكش داشته باشد. مجلس و دولت با اعتبار قانوني كه دارند با هم رو به رو مي‌شوند و كار مي‎كنند. اما چيزي كه اين وسط در صورت تداوم اين وضعيت و بلاتكليفي قرباني مي‌شود، سرنوشت وزارت علوم و مردم است. اين وزارتخانه، وزارتخانه كليدي است. جاي فرعي و كم‌اهميتي نيست. افرادي هم كه با آن سر و كار دارند، نخبگان هستند و برخورد خاص خود با مسائل را دارند. هر چند امروزه مردم همه روشن و آگاه هستند و تحليل خاص خود را از اتفاقات دارند و براساس همين تحليل‌ها در آينده تصميم‌گيري و موضع‌گيري مي‌كنند. اينجا بحث وزارتخانه‌يي است كه بايد موتور محرك پيشرفت و توسعه كشور باشد.

گزينه‌هاي دولت يازدهم براي وزارت علوم همگي از دانشمندان بودند و ضعفي در حوزه‌هاي علمي نداشتند. در مورد دولت قبل پيش مي‌آمد كه موضوع مدرك افراد زير سوال باشد اما از اين بابت در مورد افراد معرفي شده در اين دولت حتي در حد شايعه هم هيچ موردي نداشتيم. در هر صورت من فكر مي‌كنم مسائل و اتفاقاتي كه در مسير انتخاب وزير علوم به مجلس پيش آمد معيار و ملاك خوبي شده است كه مردم مقايسه كنند و ببينند با رييس‌جمهور منتخب‌شان چه رفتاري صورت گرفت. در مجموع در اين يك سال و اندي وزارت علوم دچار تغيير و تحولات بود اما داخل دانشگاه‌ها مساله نبود.

موضع‌گيري‌هاي مجلس بود كه تنش و مساله خلق مي‌كرد. دانشگاه واحد مستقلي است كه كار خودش را دنبال مي‌كند. هر چند احتياج به سكانداري براي هماهنگي و هدايت جهت‌گيري‌هاي علمي دارد. در اين مدت دكتر نجفي مسووليت سرپرستي وزارتخانه را داشتند اما موقتي بودن مانع از دنبال كردن برنامه‌هاي بلندمدت مي‌شود. همين روند معرفي افراد در فاصله كوتاه باعث شده وزراي معرفي شده نتوانند برنامه تدوين شده‌يي را ارايه كنند. در حال حاضر بايد هدف‌هاي توسعه‌يي اولويت گزينه‌هاي معرفي شده براي وزارت علوم باشد.


کد مطلب: 61142

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/61142/مردم-مقايسه-كنند-ببينند-رييس-جمهور-منتخب-شان-رفتاري-صورت-گرفت

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir