به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۹:۳۲
 
۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۲/۲۱ ساعت ۲۱:۱۶
کد مطلب : ۷۲۰۳۴
دمپسی: نگران نقش ایران در آینده عراق هستیم

اکنون ایران نقش مناسبی در عراق ایفا می‌کند

گروه بین الملل: رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت: اکنون ایران نقش مناسبی در عراق ایفا می‌کند، اما زمانی‌که افراطیون از آن رانده شدند، این نگرانی وجود دارد که شبه‌نظامیانی که تهران از آنها پشتیبانی می‌کند اتحاد آن کشور را به خطر بیاندازند.
اکنون ایران نقش مناسبی در عراق ایفا می‌کند
ژنرال مارتین دمپسی افزود: این نگرانی وجود دارد که شبه‌نظامیان شیعه در آینده دست به اقدام علیه سنی‌ها یا کردهای عراق بزنند و مانعی بر سر تلاش‌ها برای گذر از اختلافات قومی و سیاسی شوند. ژنرال دمپسی در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا همراه با جان کری، وزیر خارجه و اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده حضور داشت. کارتر نیز در این جلسه گفت: حضور مشاوران نظامی ایران در نبردها علیه داعشی ها در عراق چیزی ا‌ست که واشینگتن در مورد آن دلواپسی‌هایی دارد.

به گفته وزیر دفاع ایالات متحده، نگرانی به ویژه به این خاطر مطرح است که درگیری‌های قومی اساسی‌ترین چیزی‌ است که می‌تواند کارزار علیه داعش را به خطر بیاندازد. به گفته مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کنار ۳ هزار نیروی ارتش عراق در نبردها علیه داعش، ۲۰ هزار شبه‌نظامی شیعه وجود دارد. شمار این افراد که ایران آنها را آموزش داده است از هزار شبه‌نظامی سنی که در نبردها به نفع دولت مرکزی در بغداد حضور دارند نیز بسیار بیشتر است.

از سوی دیگر وزیر خارجه ایالات متحده، نیز در جلسه کمیته روابط خارجی سنا، به پرسش مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه، که ابراز نگرانی کرده است راهبرد آمریکا در عراق بر این اساس شکل گرفته است که ایران دلخور نشود و میز مذاکرات اتمی را رها نکند، و یا در این مورد معامله‌ای با تهران بکند، پاسخ داد معامله‌ای در کار نیست. به گفته جان کری، ایران با وجود آنکه علنا چنین چیزی را بیان نخواهد کرد اما می‌خواهد که ما داعش را نابود کنیم و مخالفتی با این موضوع نخواهد کرد. لازم به ذکر است این اعضای ارشد دولت آمریکا تلاش کردند نمایندگان دموکرات سنا را نسبت به صدور مجوز عملیات نظامی در عراق قانع کنند.

چهار سال پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق حالا دولت آمریکا تلاش می‌کند این بار برای مقابله با دشمن جدید (گروه موسوم به دولت اسلامی) به این کشور نیروی نظامی بفرستد. دموکرات‌ها مخالف‌ این هستند که به قول رابرت منندز سناتور ارشد دموکرات به اوباما یا هر رئیس جمهوری دیگری مجوز نامحدود جنگ بدهند. جمهوری‌خواهان اما موافق‌ گزینه نظامی هستند. بیشتر سناتورها نگران نفوذ ایران در عراق هستند.