کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مثل «۵۹۸»، مجبور به پذیرش بیانیه لوزان شدیم

آمریکا می‌خواهد ایران را بی‌دشمن کند!

18 فروردين 1394 ساعت 11:36

گروه سياسي: يك فعال فرهنگي -سياسي اصولگرا، با تشبیه بیانیه «لوزان» به قطعنامه «۵۹۸» آن را «ظلمی» به جمهوری اسلامی دانسته و افزوده نظام مجبور به پذیرش آن شده و آمریکا با این بیانیه دنبال «بی‌دشمن» کردن نظام است.


ابراهيم فیاض در گفتگو با خبرگزاری فارس، با این ادعا که آمریکا «مجبور» به مذاکره با ایران شده و بیانیه «لوزان»، ظلمی جهانی  همانند قطعنامه «۵۹۸»که به جمهوری اسلامی ايران «تحمیل» شده! افزود: جمهوری اسلامی بنا به مصلحت این «ظلم جهانی» را پذیرفته و دولت حسن روحانی حاضر نیست درباره جزئیات این بیانیه به مردم توضیح دهد و همین موضوع باعث «کلافگی» آن‌ها شده است!

فیاض اضافه کرده است: جمهوری اسلامی هرچند از باب «حکمت» و «مصلحت» و بعد «سیاسی» این بیانیه را پذیرفته٬ اما از بُعد اخلاقی آن را هرگز نخواهيم پذیرفت! این استاد جامعه شناسي دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از سیاست‌های آمریکا در مقابل ایران پرداخته و گفته آمریکایی‌ها درباره بیانیه «لوزان» به «بازی زبانی» روی آورده‌اند كه می‌خواهد مانند پیمان «سالت» ۱ و ۲ «بُعد دشمنی» خود را از بین ببرد و «انسجام درونی» مردم ایران را در دراز مدت بگیرد.

به گفته وی هدف غائی مذاکرات هسته‌ای مانند پیمان «سالت» که منجر به سقوط شوروی شد، فروپاشی دراز مدت نظام جمهوری اسلامی است. وی افزوده است: آمریکا تلاش می‌کند ایران را «بی‌دشمن» کند و دولت‌مردان باید مراقب هدف درازمدت «فروپاشی نظام» باشند.

اين عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با بیان اینکه آمریکا از مذاکرات یک هدف بلند مدت را دنبال می‌کند به مقایسه توافق هسته‌ای در لوزان سوئیس با توافق سالت میان ایالات متحده و شوروی سابق پرداخت و گفت: «آمریکا می‌خواهد مانند پیمان سالت بُعد دشمنی و انسجام درونی ما را از بین ببرد و فروپاشی دراز مدت نظام ایران هدف غائی است». فیاض مدعی شد که غرب از روی کار آمدن یک «دولت اصولگرا» نگران بوده و در ادامه افزود: «آمریکا دیگر قدرت مانور اقتصادی و جنگی ندارد و کودک‌کشی و زن‌کشی در جنگ علیه مردم یمن و فلسطین به معنای باختن قافیه در جهان است که باعث شده آن‌ها دست به جنایت علیه بشر بزنند.»

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا در جهان «قافیه را باخته‌» است، افزود: «ایران از یک دموکراسی بسیار پیشرفته برخوردار بوده و از لحاظ اقتصادی در حال پیشرفت است و با اقتصاد مقاومتی نیز این پیشرفت بیشتر خواهد شد، لذا یک رویارویی عظیم رخ داد.» وی در ادامه درباره دلایل مذاکره غرب با ایران درباره پرونده هسته‌ای عنوان كرد: زمانی که ‌آمریکا می‌خواست سوریه را بمباران کند، ایران گفت هر هواپیمایی که بلند شود ما آن را خواهیم زد لذا آن‌ها متوجه قدرت ایران شدند و بنابراین تلاش برای مذاکره از حمایت ایران از سوریه و شکست غرب و هم‌پیمانانشان و تهدید نظامی ایران آغاز شد و آن‌ها متوجه شدند که باید با ایران مذاکره کنند.

این استاد اصولگرا علت امضای توافقنامه از سوی امریکا را تلویحا حمایت دولت ایران از بشار اسد، حوثی‌ها در یمن و حزب الله در لبنان عنوان کرد و مدعی شد که واشنگتن می‌خواهد به مذاکرات بعدی برسد و افزود: ایران قدرت اقتصادی خاورمیانه است لذا آمریکا می‌خواهد این مسئله را در ادامه از طریق مذاکره اقتصادی مهار کند. فیاض با بیان اینکه آمریکا یک هدف بلند مدت را دنبال می‌کند به مقایسه توافق سوئیس و توافق سالت به ایالات متحده و شوروی پرداخت و تصریح کرد: آمریکا می‌خواهد مانند پیمان سالت ۱ و ۲ بُعد دشمنی خود را از بین ببرد و انسجام درونی ما را در دراز مدت بگیرد لذا هدف غائی این مذاکرات مانند پیمان سالت که منجر به سقوط شوروی شد، فروپاشی دراز مدت نظام ایران است.

این جامعه‌شناس اصولگرا با این ادعا که آمریکا تلاش دارد ایران دچار «بی‌دشمنی» شود، اظهار داشت: این مذاکرات فی‌النفسه مهم نیست لذا دولت، نظام و بعد حکومتی باید مراقب هدف درازمدت فروپاشی باشند و همانطور که دیدیم رهبری نیز در باره فروپاشی و لزوم انسجام درونی مباحثی را مطرح کردند. فیاض با مبهم توصیف کردن توافق لوزان در جامعه، گفت: مردم(!) احساس می‌کنند دولت اطلاعات درستی به آن‌ها نمی‌دهد و این باعث کلافگی آن‌ها شده است و در این زمینه جزئیات نیز از سوی دولت مطرح نشده و فقط کلیات بیان می‌شود. 

این استاد دانشگاه بر لزوم شکل‌گیری فرایند اروسیا با حضور ایران، روسیه، آلمان و چین و هند تاکید کرد و گفت: باید با همکاری چین، هند، روسیه، آلمان و ایران فرایند اروسیا در بعد تمدنی، امنیتی و اقتصادی شکل بگیرد. او درباره علت حضور آلمان در این فرایند توضیح داد: آلمان بعد از اینکه جنگ دوم جهانی تحت سلطه انگلیس و آمریکا واقع شد و آمریکا در برخی شهرهای آن همچون فرانکفورت حضور دارد و از سویی دیگر در مباحثی همچون اوکراین، آلمان در حال وارد شدن به ساختار جهانی است.

وی در شرح بیشتر حضور آلمان در مذاکرات هسته‌ای مدعی شد که با درخواست ایران به کشورهای غربی مذاکره کننده افزوده شد و گفت: ایران با اضافه کردن یک به ۵ در مذاکره با ۱+۵ سعی کرد که آلمان را وارد قدرت اقتصادی و سیاسی کند؛ آلمان نیز تمرکز خود را بر روی اروسیا گذاشته است تا یک اروپای اقتصادی مستقل شود و نگاه آلمان بیش از غرب به شرق است.

(اين در حاليست كه مذاکرات اتمی ایران در ابتدا با "تروئیکای" متشکل از فرانسه، بریتانیا و آلمان برگزار شد، اما بعد از خروج ایران از آن مذاکرات و انتقال پرونده اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد، 5 عضو دائمی این شورا به همراه آلمان، مذاکرات اتمی با ایران را ادامه دادند.)

فیاض در ادامه ضمن انتقاد از «رویکردهای غربی» دولت حسن روحانی در بعد اقتصادی و در تعامل با جهان افزود: «به آقای رئیس‌‌جمهور توصیه می‌کنم پیام امام به گورباچف را بخواند که امام فرمودند باغ سبزی که غرب نشان می‌دهد خبری در آن نیست اما گورباچف باور نکرد و شوروی دچار فروپاشی شد». وی سپس بیانیه لوزان را به قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت برای برقرای آتش بس میان دو کشور ایران و عراق پس از هشت سال جنگ تشبیه کرد و از آن به عنوان یک ظلم جهانی یاد کرد و تاکید که پذیرفتنی نیست: «قطعنامه ۵۹۸ یک ظلم جهانی علیه ما بود اما بنا بر حکمت و مصلحت ولی فقیه آن را پذیرفتیم. بنابراین فشار اتمی به ایران نیز یک ظلم جهانی است که به ما تحمیل می‌شود و از این رو پذیرفتن این توافق نیز ظلم جهانی محسوب می‌شود اما ما بنا بر مصلحت آن را می‌پذیریم.»

این جامعه‌شناس اصولگرا و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد که کشورش از باب «حکمت و مصلحت» و در «بعد سیاسی» بیانیه لوزان را می‌پذیرد، اما همچنان آن را یک «ظلم جهانی» می‌داند و به گفته وی «هرچند که غرب‌گرایان در ایران می‌گویند باید این ظلم جهانی را پذیرفت چراکه تکرار مبنای حقیقت است اما ما از بُعد اخلاقی آن را نمی‌پذیریم».


کد مطلب: 73807

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/73807/آمریکا-می-خواهد-ایران-بی-دشمن-کند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir