به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۱۰:۲۵
 
۱۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۹/۰۸ ساعت ۰۹:۳۸
کد مطلب : ۹۵۵۸۵
منع نوازندگی زنان در شهرستان ها عادی شده

منع نوازندگی زنان برای اجرای سرود ملی

گروه فرهنگی: اجرای کنسرت ارکستر سمفونیک تهران در افتتاحیه‌ی رقابت‌های کشتی باشگاه‌های جهان به‌دلیل نوازندگی زنان، لغو شد.
منع نوازندگی زنان برای اجرای سرود ملی
منع نوازندگی زنان روی صحنه‌ی اجرا در شهرستان‌ها به یک موضوع عادی تبدیل شده است، اما تا کنون در تهران ممانعتی در این زمینه وجود نداشت که بانوان نوازنده با حجاب کامل در کنسرت‌ها حضور پیدا کنند. با این حال، اجرای ارکستر سمفونیک تهران در مجموعه‌ی ورزشی آزادی لغو و اعلام شد که دلیلش این است که تقریبا نیمی از نوازندگان این ارکستر را زنان تشکیل می‌دهند. چندی پیش، رهبر ارکستر سمفونیک تهران اعلام کرد که قرار است، ارکسترش در افتتاحیه‌ی رقابت‌های کشتی باشگاه‌های جهان اجرا داشته باشد و علاوه بر اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران، قطعه‌ی «ای ایران» و «علمدار» را در این مراسم اجرا کند؛ اما خبر رسید که این اجرا بدون ارائه‌ی توضیح مشخصی از سوی مسؤولان لغو شده است.

 

علی رهبری که مدیریت هنری ارکستر سمفونیک تهران را برعهده دارد، در این‌باره به خبرنگار سرویس موسیقی ایسنا توضیح داد:‌ دلیل اصلی لغو این اجرا، خیلی ساده بود؛ ما به مجموعه‌ی ورزشی آزادی دعوت شدیم و آنجا همه‌چیز برای اجرا آماده بود. صندلی‌ها را برای نوازندگان چیده بودند و همه‌چیز خوب به‌نظر می‌رسید، اما وقتی 15 دقیقه به اجرا زمان مانده بود و ما داشتیم برای اجرای سرود رسمی کشور آماده می‌شدیم، یک‌دفعه اعلام کردند که زنان نباید روی صحنه ساز بزنند. او ادامه داد: من از این اتفاق ناراحت شدم و گفتم امکان ندارد این اهانت را بپذیرم یا همه با هم اجرا می‌کنیم یا سالن را ترک می‌کنیم. بعد عده‌ای رفتند که رایزنی کنند تا این مشکل حل شود. در نهایت هم گفتند، اصلا نمی‌شود، خانم‌ها ساز بزنند. من هم پاسخ دادم، اصلا اجرا نمی‌کنیم.

 

رهبری تصریح کرد: نوازندگان زن قرار بود، سرود رسمی کشور را اجرا کنند و این برخورد با آن‌ها خجالت‌آور بود. قرار نبود، زنان کار خاصی انجام دهند، فقط چند قطعه‌ی مشخص را اجرا می‌کردند. چرا نباید آن‌ها بتوانند سرود رسمی کشورشان را اجرا کنند؟ بارها گفته‌ام، من هم در این کشور بزرگ شده‌ام و خط قرمزها را خیلی بهتر از دیگران می‌شناسم، اما تا وقتی ارکستر را هدایت می‌کنم، اجازه‌ی چنین برخوردی را نخواهم داد. آن‌ها خودشان ما را دعوت و در عین حال، به ما بی‌احترامی کردند.

 

رهبری در بخش دیگری از سخنانش به‌مناسبت نزدیک شدن 16 آذرماه و شانزدهمین سالروز تأسیس ایسنا، درباره‌ی این خبرگزاری گفت: در هر جای دنیا وقتی رسانه‌ای دانشجویان را مبنای کار حرفه‌ای خود قرار دهد، نه‌تنها باید به آن احترام گذاشت، بلکه باید به آن رسانه افتخار کرد. او تأکید کرد: شما درجه یک هستید. حواس‌تان به همه‌چیز هست. خیلی وقت‌ها با مطالب‌تان ما را تشویق می‌کنید. باید بگویم حمایت ایسنا از ارکستر سمفونیک تهران در این هشت‌ماه بسیار موثر بوده است.

مرجع : ایسنا