به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۴:۴۴
 
۸۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب : ۱۲۰۴۷۱
نگاهي به اعتراضات انتخاباتي در امریکا

کمی یاد بگیریم!

کمی یاد بگیریم!
داریوش احمدیان

اعتراضات چند روز اخیر در امریکا که افراد حاضر در آن با دلایل متفاوتی در آن حضور دارند موجبات ذوق زدگی صداوسیما و برخی رسانه‌ها و چهره‌های سیاسی شده است و این گونه تبلیغ می‌شود که امریکا از بین رفت، مردم امریکا بیدار شده‌اند، قرار است حکومت امریکا را سرنگون کنند و اظهاراتی از این جنس. این شکل از اظهارنظرها که نشانگر عدم شناخت از امریکاست آدمی را به یاد ادعاهایی می‌اندازد که در ماجرای اعتراضات وال استریت در ایران مطرح می‌شد.

در آن زمان هم همین عده معتقد بودند که این تظاهرات ضد نظام لیبرال دموکراسی و سرمایه داری است و به زودی کل حکومت امریکا از بین خواهد رفت و حتی گاهی ادعا می‌شد که 99 درصد مردم امریکا خواهان عوض شدن حکومت هستند! اما در عمل شاهد بودیم که دولت امریکا از آن بحران اقتصادی – سیاسی گذر کرد و با مقایسه‌ی شاخص‌های اقتصادیِ امروز نسبت به آن سال مشخص می‌شود که سیستم اقتصادی نئو لیبرال به خوبی می‌تواند بحران‌های اقتصادی را مدیریت کرده و از آن‌ها عبور نماید.

به نظر می‌رسد که بهتر باشد ما در این جا به جای آنکه ذوق زده تظاهرات امریکا را پوشش رسانه‌ای گسترده دهیم و بر اساس آن تحلیل‌های عجیب و غریبی از سقوط نظام حاکم در امریکا ارائه دهیم کمی از نوع مواجهه‌ی دولت امریکا با این گونه اعتراضات که موضوعی کاملا طبیعی در آن جاست یاد بگیریم. اعتراضات خیابانی به موضوعات مختلف در ایالات متحده و بسیاری دیگر از کشورهای غربی امری مرسوم و جا افتاده است و به آن نه بعنوان پدیده‌ای امنیتی بلکه بعنوان موضوعی اجتماعی می‌نگرند و همانطور که مشخص است بین این دو نوع نگاه به این قبیل موضوعات تفاوت از زمین تا آسمان است. ما نیز دیگر بعد از گذشته چهار دهه از نوشتن قانون اساسی مان که در آن نگاهی مترقی به موضوعات مرتبط با تجمعات و جریان‌های اعتراضی است خوب است که به آن عمل کرده و کمی این وجه از دموکراسی را هم تمرین کنیم.

تا کی قرار است اعتراض را به رسمیت نشناسیم و در توهماتمان چنین بیندیشیم که همه‌ی آحاد جامعه صفر تا صد اقدامات ما را می‌پسندند؟ حتی اگر از نگاهی مبتنی بر حفظ نظام هم به این موضوع بنگریم خواهیم دید که اتفاقا تخلیه‌ی به تدریج پتانسیل اعتراضی موجود در جامعه (که تنها مختص جامعه‌ی ما هم نیست) باعث می‌شود که در مواقعی مانند انتخابات88 شاهد رها شدن این فنر به شدت جمع شده‌ی اجتماعی نباشیم. باید در کنار خیال‌بافی هایمان از سقوط حکومت امریکا کمی هم از وجوه مثبت آن‌ها یاد بگیریم.

موسی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۰:۳۴
اینها که خیال میکنند امریکا ضعیف شده و در حال نابودی است بهتر است ، به مسائل داخلی ایران توجه کنند و در توهم فروپاشی امریکا نباشند ، امریکا اینقد قوی است که کل جهان نسبت به انتخابات آن حساس شده (345261)
مردمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۲:۰۰
اگر صدا سیما به ازای هر هزار خبر از خبرهای حوادث آمریکا ! فقط یک خبر از سو مدیریت احمدی نژاد یا امثالهم پخش میکرد الان وضع مردم ما این نبود .. (345268)
ahmad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۳:۲۷
اول باید یاد بگیریم چطور باید اعتراض نماییم.دوما هنگام تجمع و اعتراض باید مواضب دخالت سرویسهای جاسوسی بیگانه باشیم. (345277)
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۴:۲۳
بخصوص اینکه طرفهای بازنده هم بیشتر یاد بگیرندوشکست در انتخابات را قبول کنند و انرژی و سرمایه مملکت رو هدر ندهند (345283)
رضا-قربانپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۴:۵۶
خب اين طبيعي كه صدا و سيما بزرگنمايي كنه.در وقايع 88 هم bbc همvoa نبايد فراموش كنيم كه برنامه هاي عادي خودشون به خاطر تظاهرات ايران پخش نكردند حتي بي بي سي ساعات برنامشو بيشتر كرد حتي ديگر شبكه ها ي خارجي.واقعا بايد كمي ياد بگيريم همه ميگفتند هيلاري برنده انتخاباته حتي در شمارش آرا بيشتر اون جلو بود.ولي در آخر كه اعلام شد ترامپ برندست سر تعظيم در برابر قانون فرود آوردو به رقيبش تلفني تبريك گفت و نتايجم قبول كرد اگر در ايران هم اينگونه بود اين همه هزينه نميداديم پس نصف خالي ليوانو هم بايد ديد. (345284)
از طرف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۵:۱۶
اعتراضات مردمی فقط در کشورهای دشمن انجام میشه و در بقیه کشورها فتنه (345285)
احمدی
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۷:۱۱
قیاس مع الفارق میکنید آنها مدعی تقلب نیستند آنها فقط میگویند ترامپ رئیس جمهور مانیست درست هم میگویند چون آنها به کلینتون رای داده اند (345287)
شیرازی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۶ ۰۰:۰۸
سوال از شما!
انصااااافا و فرضا اگر انها مدعی تقلب باشن، برخورد حکومت امریکا باهاشون چگونه خواهد بود؟
شما حکم اون کبکی رو دارین که سرتون رو کردین زیر برف برادر جان. (345303)
شهداد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۲۱:۲۱
بله اینها اگر آمریکا را میشتناختند نمی گفتند دارد نابود می شود چون تمام این اعتراض ها و کوچکترین حرکت اجتماعی در این کشور از پیش تعیین شده و از طرف خود حکومت شروع و جهت دهی میشود و هر زمان هم بخواهند ختم می شود مثل کشور ما نیست که از خارج جهت دهی و تقویت شود و از کنترل خارج شود (345298)
بهرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۲۲:۳۰
این خس وخاشاک امریکا از کدوم کشور خارجی خط میگرن ؟ نکنه کاره ایرانه ؟ احتمالا کلینتون با بعضی از کشور های منطقه سر و سری داشته . (345299)
صالح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵/۰۸/۲۶ ۰۲:۰۰
با این سبک مطلب نویسی و حمایت از لیبرال ها، معلومه نمیشه امیدی به اینده اصلاحات فعلی داشت... اصلاحاتی که الگویش امریکاست، برای من الگوی قابل قبولی نیست... (345307)