به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۹:۳۵
 
۲۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۲۸ ساعت ۰۹:۱۷
کد مطلب : ۶۳۸۳۱
نماينده ايران: «سیاسی، تبعیض‌آمیز و مغرضانه»

صدور قطع‌نامه عليه ایران و سه كشور ديگر

گروه سياسي: مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای از ایران و سه كشور ديگر خواست تا نقض حقوق بشر را متوقف کنند.
صدور قطع‌نامه عليه ایران و سه كشور ديگر
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مجمع ديروز پنجشنبه همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا پرونده حقوق بشری کره شمالی را به دادگاه کیفری بین‌المللی ارجاع دهد. در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران، سوریه و میانمار محکوم شده است. نماینده ایران این قطعنامه را «سیاسی، تبعیض‌آمیز و مغرضانه» خواند. کمیته حقوق بشر مجمع عمومی سازمان ملل روز ۲۷ آبان قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده بود که در آن از نقض حقوق بشر در ایران به‌ ویژه «تعداد بسیار بالای اعدام‌ها» ابراز نگرانی عمیق شده‌ بود.

احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران که طی سال‌های گذشته اجازه ورود به کشور را نیافته است، در گزارش‌های خود بارها بویژه درباره «اعدام‌های گسترده» در ایران هشدار داده بود. نماینده ایران این قطعنامه را که از سوی کانادا تنظیم شده و ۴۵ کشور دیگر از تنظیم آن حمایت کرده‌اند «بی‌معنی و غیرسازنده» دانسته بود. نماینده ایران در سازمان ملل در ادامه اعتراضات خود گفته بود که این قطعنامه «تحولات مثبتی که در دولت روحانی صورت گرفته» را مد نظر قرار نداده است.

بان گی مون،دبیر کل سازمان ملل، اخيرا در گزارشی گفته بود که قول‌های حسن روحانی، ‌در مورد آزادی‌های بیشتر در ایران به هیچ پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در حقوق بشر و آزادی بیان منجر نشده است. او همچنین نسبت به گزارش‌های مربوط به افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرده بود. هیات نمایندگی ایران در شورای ادواری حقوق بشر تصمیم‌گیری درباره پذیرش یا رد پیشنهادهای حقوق بشری ۱۰۸ کشور جهان دراین شورا را به ماه مارس ۲۰۱۵ موکول کرده است. در پیشنهادهای ارائه شده از سوی ۱۰۸ کشور جهان به ایران موارد متعددی لحاظ شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به «لغو اعدام کودکان، لغو مجازات همجنسگرایان، لغو مجازات سنگسار، آزادی اینترنت، رفع سانسور مطبوعات و گسترش آزادی بیان» اشاره کرد.