به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۲۲:۴۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۱/۰۵/۲۵ ساعت ۲۳:۰۷
کد مطلب : ۴۷۸۱
ساخت و ساز، دیوار به دیوار کاخ هخامنشی

ادامه تخریب‌ آثار هخامنشي در شهر باستانی شوش!

گروه جامعه: در ادامه تعرض به آثار تاریخی شهرستان شوش درخوزستان ساخت و ساز جدیدی، این‌بار دیوار به دیوار حصار محوطه هخامنشی کاخ اردشیر (شائور) در حال انجام است و سازمان میراث فرهنگی هنوز واکنشی به این ساخت و ساز نشان نداده‌است.
ادامه تخریب‌ آثار هخامنشي در شهر باستانی شوش!
تخریب‌ها و تعرض‌ها در شهر باستانی شوش دیرهنگامی‌است که آغاز شده و همچنان روند صعودی به خود گرفته‌است. از آن جمله می‌توان به حفاری غیرمجاز در محوطه‌های باستانی این شهر از جمله محوطه‌های هخامنشی و ساخت و سازهای جدید بدون ضوابط اشاره کرد.

«مجتبی گهستونی»، سخنگو انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا درباره تازه‌ترین تعرض‌ها در شهر باستانی گفت: «سال‌ها پیش یکی از مالکین شوش با ادعای مالکیت روی بخشی از کاخ اردشیر هخامنشی اقدام به ساخت و ساز کرد. هرچند سازمان میراث فرهنگی هم در آن زمان ادعای مالکیت خود را روی این محوطه اعلام کرد، اما بی‌نتیجه ماند. با گذشت چند سال از آن ماجرا مالک در اقدامی تازه بخشی از املاک خود را تخریب کرده و دست به تجدید بنا زده‌است.»

دایره قرمز حصار کاخ هخامنشی اردشیر است که ساخت و ساز
جدید در کنار آن انجام می‌شود
این محوطه هخامنشی درست روبروی مجموعه هخامنشی آپادانا، تپه آکروپل و مقبره دانیال نبی قرار گرفته‌است. پیش از این ساخت و ساز بنایی با کاربری چندفرهنگی و هتل در نزدیکی این کاخ منجر به کشف سنگفرش‌های هخامنشی که مدفون مانده بودند، شد. به گفته گهستونی کاخ هخامنشی اردشیر در تازه‌ترین همایش ثبت ملی آثار تاریخی، در این فهرست جای گرفته‌است، که ثبت دیرهنگام آن تعجب بسیاری را به خود جلب کرده‌است. نوسازی تازه در نزدیکی کاخ هخامنشی اردشیر درحالی انجام می‌شود که چندی پیش سازمان میراث فرهنگی با اختصاص ۷۰۰ میلیون تومان خواستار آماده‌سازی مقدمات ثبت آثار تاریخی شوش در فهرست میراث جهانی شده‌است.

پیش از این ساخت هتل امیرزرگر، کلنگ‌زنی هتل لاله، ساخت پارکینگ طبقاتی، ترمینال، پارک تفریحی و بسیاری موارد دیگر از جمله ساختمان پیش‌دانشگاهی، عرصه و حریم آثار تاریخی شوش را خدشه‌دار کرده‌است. شوش از جمله مهمترین شهرهای باستانی کشور است که ۵ هزار سال قبل به تمدن رسید. این شهر باستانی از ۵ هزار سال قبل تا پایان دوران هخامنشی به عنوان پایتخت و مهمترین شهر ایران قلمداد می‌شده‌است.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *


عباس
۱۳۹۱/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۶
این نشانه شایسته سالاری در انتخاب مدیران مربوطه است! (4480)
۱۳۹۱/۰۵/۲۷ ۱۶:۲۳
ادعای مالکیت باید ثابت بشه وهردوطرف باید مدارک محکمه پسند ارائه کنند واداره میراث فرهنگی هم باید ملزم به خرید این املاک بشودتا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم (4557)
۱۳۹۷/۰۴/۰۷ ۲۰:۰۱
لعنت بر تخریب کن بیسواد ضد ایران (360185)