به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۷:۵۹
 
۱۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۹/۲۹ ساعت ۰۱:۱۱
کد مطلب : ۶۳۹۰۷
حمله هکرهای کره شمالی به سونی و لغو اکران فیلم مصاحبه

اوباما: عدم نمایش فيلم «مصاحبه» اشتباه بود

گروه بين‌الملل: رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم شرکت سونی را برای عدم نمایش فیلم کمدی مصاحبه، درباره رهبر کره شمالی، اشتباه دانست.
اوباما: عدم نمایش فيلم «مصاحبه» اشتباه بود
باراک اوباما، در پاسخ به سوالی در این زمینه گفت: "سونی یک کمپانی تجاری است و ضربه برگی خورده است. تهدیدهایی علیه کارکنان این شرکت بوده و من نگرانی‌هایی را که این شرکت با آنها روبرو بوده درک می‌کنم. با وجود همه این حرف‌ها، من فکر می‌کنم آنها اشتباه کردند."

سونی در پی تهدید از سوی هکرهایی که به تازگی ایمیل‌ها و داده های مهمی از کامپیوترهای این شرکت را هک و منتشر کردند، اکران فیلم "مصاحبه" (The Interview) را لغو کرد. در فیلم "مصاحبه" به دو خبرنگار آمریکایی (با بازی جیمز فرانکو و ست روگن) فرصت مصاحبه با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی داده می‌شود. سپس سیا آن دو را مامور ترور او می‌کند. این فیلم قرار بود در تعطیلات کریسمس امسال در سینماها اکران شود.

باراک اوباما با انتقاد از تصمیم سونی گفت: "تصور کنید وقتی کسی می‌تواند دیگران را به خاطر پخش یک فیلم کمدی این طور مورد آزار قرار دهد، اگر از یک فیلم مستند خوشش نیاید، یا برنامه‌های خبری باشد که از آن خوشش نیاید، آن وقت چه کارهایی ممکن است بکند." او گفت آمریکا زیر بار خودسانسوری نمی‌رود.

اوباما تاکید کرد که شواهد نشان می‌دهد کره شمالی به تنهایی دست به این حملات زده است. پیش از ای اف‌بی‌آی، پلیس فدرال آمریکا، کره شمالی را مسئول حمله سایبری به سونی پیکچرز دانست. اف‌بی‌آی می‌گوید تحلیل بدافزارها نشان دهنده ارتباط‌هایی با کره شمالی بوده است. هکرها که خود را "حافظان صلح" می‌خوانند به تازگی در اخطاری به حملات ۱۱ سپتامبر اشاره و ادعا کردند که "جهان آکنده از وحشت خواهد شد." این هکرها در پیامی در روز سه شنبه نوشته بودند:‌ "در روزهای آینده هر اتفاقی بیفتد به خاطر طمع سونی پیکچرز انترتینمنت بوده است."

حمله سایبری اخیر کره شمالی که در ارتباط با فیلم «مصاحبه» صورت گرفته، موفق ترین حمله سایبری این کشور تا به امروز قلمداد می شود. شرکت سینمایی سونی نمایش فیلم کمدی « مصاحبه» را برای حفظ امنیت تماشاگران لغو کرده است. این هکرها که خود را «نگهبانان صلح» می خوانند، تهدید کرده بودند که سینماهای آمریکایی اکران کننده فیلم مصاحبه را که فیلمی درباره ترور کیم جونگ اون رهبر کره شمالی توسط سیا است، هدف حمله قرار می دهند.

پیونگ یانگ بعنوان حامی حملاتی که توسط گروه هکرهای «نگهبانان صلح» انجام شده شناخته می شود و مقامات کاخ سفید تایید کرده اند که این حملات توسط کره شمالی انجام شده و این کشور را مسوول آن دانسته اند. این حمله مرموز و پیچیده در 24 نوامبر، باعث به سرقت رفتن ایمیل ها و اطلاعات شرکت سونی شد. دولت کره شمالی دست داشتن در این حمله سایبری را انکار کرده اما آنرا «اقدامی مشروع» خوانده است. با این حال، تحقیقات مقامات آمریکایی گویای انست که یک دولت پشت این حمله سایبری است و اتهامات متوجه دفتر 121 واحد حملات سایبری پیونگ یانگ است.

سالهاست که کره شمالی سرمایه گذاری های گسترده ای برای ایجاد این مرکز کرده که توسط آژانس جاسوسی های نظامی اداره و بوسیله ماهرترین متخصصان انفورماتیک این کشور کمونیستی به اجرا در می آید. جانگ سی یول، که از کره شمالی گریخته، یکی از دانش اموزان انفورماتیک این مرکز بوده است. او می گوید که هزار و هشتصد هکر در این مرکز کار می کنند و برخی از آنها در خارج از کشور تحت پوشش های مختلف فعالیت دارند.

او می گوید: «در کره شمالی، به آن «جنگ سری» می گویند. آنها می توانند بطور مخفی هر دشمنی را از پای در آورند. می توانند هر کسی را بکشند بدون اینکه کسی بفهمد چه کسی این کار را انجام داده است. انها شرکت هایی در خارج از کشور دارند که تجارت عادی دارند و مانند تاجران معمولی کار می کنند. بهمین خاطر ترسناکند.» هدف آنها، حمله به زیرساخت های «دشمن» است. در مارس 2013 کره جنوبی با یک حمله گسترده به شبکه انفورماتیک بانک ها و شبکه های تلویزیونی روبرو شد که برای چندین روز همه چیز را فلج کرد.