به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۴:۳۹
 
۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۰۲ ساعت ۰۱:۵۳
کد مطلب : ۷۸۶۲۴
آمريكا: ایران توپخانه و سرباز به بیجی عراق فرستاده است

تازه ترين خبرها از اوضاع بحراني عراق

گروه بين‌الملل: مقام‌های نظامی آمريکا مدعي شده‌اند که ايران با اعزام سرباز، توپخانه و ديگر انواع جنگ‌افزار سنگين، وارد جنگ با نيروهای خلافت اسلامی (داعش) برای باز‌پس‌گيری پالايشگاه بيجی عراق از آنها شده است.
تازه ترين خبرها از اوضاع بحراني عراق
دو مقام ارشد نظامی آمريکا، به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته‌اند که نيروهای ايرانی در روزهای اخير به طور قابل ملاحظه‌ای همراه با شبه‌نظاميان شيعه عراقی با نيروهای داعش در پالايشگاه بيجی درگير شده‌اند. بيجی در شمال عراق، بزرگترين پالايشگاه نفتی اين کشور است. يکی از مقام‌های نظامی آمريکا گفته که نيروهای ايرانی در بيجی از توپخانه، راکت‌های ۱۲۲ ميليمتری و هواپيماهای بدون سرنشين شناسايی و نظارتی برای کمک به عراقی‌ها استفاده کرده‌اند.

اين سخنان در حالی بيان شده که در آخرين اطلاعيه نيروهای مسلح آمريکا که در همين روز جمعه صادر شده، اشاره‌ای به نقش نيروهای ايرانی در درگيری‌های اخير بيجی نشده است. در اين اطلاعيه که توسط سرفرماندهی نيروهای مسلح ايالات متحده در کويت صادر شده، آمده است که نيروهای عراقی با کمک آمريکايی‌ها موفق شده‌اند مسيری زمينی به درون پالايشگاه بيجی باز کنند. به گفته سرفرماندهی نيروهای مسلح آمريکا مستقر در کويت، عراقی‌ها تجهيز و تقويت نيروهای خود را که درون پالايشگاه محاصره شده‌اند، آغاز کرده‌اند.

آسوشيتدپرس از نقش ايران در عراق به عنوان عاملی پيچيده‌ در معادلات دولت اوباما نام برده که به دنبال موثرترين راه‌حل برای مقابله با گروه خلافت اسلامی است. بر اساس اين گزارش، مقام‌های آمريکايی گفته‌اند آنها مادام که شبه‌نظاميان شيعه تحت حمايت ايران، تحت فرمان و کنترل دولت عراق قرار داشته باشند، با عمليات آنها مخالفتی ندارند. ژنرال توماس ويدلی، ریيس ستاد فرماندهی نيروهای مسلح آمريکا در کويت گفته که در سه روز گذشته نيروهای عراقی، پيشرفت ثابت اما آرام برای باز‌پس‌گيری مناطق منتهی به پالايشگاه بيجی داشته‌اند.

به گفته ويدلی، اين کار با حمايت هوايی، شناسايی و مشورت‌های ائتلاف بين‌المللی به رهبری آمريکا ممکن شده است. اين مقام نظامی آمريکا در عين حال گفته که فعلا نظری درباره نقش نيروهای ايرانی در بيجی ندارد اما قول داده که به اين موضوع پاسخ خواهد داد. نيروهای داعش اخيرا کنترل بخش قابل توجهی از پالايشگاه بيجی را در اختيار گرفته‌اند. تصرف کامل اين پالايشگاه و استفاده از منابع آن می‌تواند ميليون‌ها دلار سود نصيب اين گروه کند. آنها همچنين کنترل شهر بيجی که بر سر راه بغداد و موصل و در کنار رود دجله قرار دارد نيز در اختيار دارند.

گروه خلافت اسلامی (داعش) در تابستان سال گذشته موفق شد شهر موصل، دومين شهر بزرگ عراق را به طور کامل تصرف کند و هفته پيش نيز کنترل کامل شهر رمادی، مرکز استان سنی‌نشين الانبار را در اختيار گرفت. گزارش‌ها همچنين از تصرف نيمی از خاک سوريه توسط گروه خلافت اسلامی که داعش نيز خوانده می‌شود، خبر می‌دهند.

داعشي‌ها به پنج کیلومتری پایگاه شبه‌نظامیان شیعه رسیدند

در همين حال خبرگزاری رویترز، گزارش داد كهدر حالی که نیروهای دولتی و شبه نظامیان شیعه در حال تدارک عملیات برای بازپس‌گیری رمادی هستند، شبه نظامیان داعش در حال پیشروی به سمت شرق و فلوجه هستند تا بخش‌های بیشتری از استان انبار را به تصرف خود در بیاورند و از این طریق خود را به بغداد پایتخت عراق نزدیک کنند. تصرف رمادی با جمعيتی حدود ۸۵۰ هزار نفر به دست گروه خلافت اسلامی مهمترين پيروزی اين گروه از زمان آغاز عمليات تدافعی عراق و همچنين بمباران مواضع اين گروه توسط هواپيماهای ائتلاف به رهبری آمريکا است.

این در حالی است که امیر الفهداوی، یکی از فرماندهان نیروهای عشایر سنی متحد دولت در استان انبار روز جمعه به رویترز گفت: در حال حاضر شبه‌نظامیان به حدود پنج کیلومتری شهر خالدیه رسیده‌اند، منطقه‌ای که به پایگاه «حبانیه» که شبه‌نظامیان شیعه (حشدالشعبی) در آن مستقر هستند، نزدیک است. وی افزود: سلاح و مهمات ما رو به اتمام است. ما دیروز خواستار نیرو و مهمات شدیم ولی تا امروز نه نیرویی به ما اضافه شده و نه مهماتی در اختیارمان قرار داده‌اند. این شرایط مسلما باعث تقویت روحیه نیروهای ما نشده است.

این فرمانده نیروهای عشایر سنی تصریح کرده است: امروز ما (منطقه) «صیدقیه» را از دست دادیم، مطمئن نیستم که نیروهای تحت فرماندهی من تا چه مدت دیگر می‌توانند مقاومت کنند. آن‌ها خسته و در هم شکسته‌اند. در همین زمینه، عازل عبید، عضو شورای استان انبار، به رویترز گفته است که صد‌ها نفر با نزدیک شدن نیروهای گروه موسوم به دوله‌الاسلامی به محل زندگی‌شان در حال فرار هستند. وی تاکید کرده است به دلیل ضعف روحیه نیروهای امنیتی و دولتی در برابر گروه داعش، تنها راه مقابله با پیشروی نیروهای این گروه استقرار نیروهای شبه‌نظامی شیعه در سطحی گسترده است.

دولت حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، پس از سقوط رمادی با استقرار نیروهای حشدالشعبی و شبه نظامیان شیعه در استان انبار موافقت کرد. در همین زمینه، یک سخنگوی شبه نظامیان شیعه عراق روز جمعه از آغاز عملیات آزادسازی شهر «رمادی» خبر داد. احمد الاسدی، سخنگوی حشدالشعبی، بسیج مردمی، گفته است: عملیات در استان انبار نیازمند تدارکات لازم است چرا که چنین عملیاتی آسان نخواهد بود. وی به خبرگزاری فرانسه گفته است: نیروهای داعش در سطح شهر حضور دارند به همین دلیل نیازمند تدارک ویژه هستیم.

سخنگوی حشدالشعبی تاکید کرد: عملیات آزادسازی رمادی در ساعت آینده آغاز نمی‌شود، بلکه طی روز‌های آینده شاهد این عملیات خواهیم بود. احمد الاسدی در ادامه گفت: این عملیات، عملیاتی بزرگ و گسترده خواهد بود و ده‌ها هزار نیرو در آن مشارکت خواهند داشت. در همین حال سازمان ملل متحد روز جمعه اعلام کرد که از آغاز حملات گروه داعش به شهر رمادی طی سه هفته اخیر ۵۵ هزار نفر از خانه و کاشانه‌شان آواره شده‌اند.

عناصر گروه تروریستی داعش پس از پیشروی نیروهای نظامی عراق در پالایشگاه بیجی، بخشی از تاسیسات این پالایشگاه را آتش زدند. با پیشروی نیروهای نظامی عراق در داخل پالایشگاه بیجی، عناصر داعش دست به آتش زدن تاسیسات این پالایشگاه زدند تا به زیرساخت های عراق ضربه بزنند.

ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی این کشور در روزهای اخیر توانستند که محاصره نیروهای محافظ پالایشگاه بیجی را بشکنند. نزدیک به 300 نیروی نظامی عراق وظیفه محافظت از پالایشگاه بیجی را داشتند که با مقاومت در برابر نیروهای داعش، مانع از اشغال این پالایشگاه آنها شدند. پالایشگاه بیجی از پالایشگاه های بزرگ عراق است که در استان صلاح الدین قرار دارد. داعش با اشغال پالایشگاه بیجی به دنبال به دست آوردن یک منبع درآمد جدید و نیز فرآهم آوردن سوخت برای ناوگان خودرویی خود بود.