به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۰:۳۸
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۱۰ ساعت ۱۰:۲۱
کد مطلب : ۷۹۴۹۹
نقدینگی 783 هزار میلیارد تومان شد

یکسان‌سازی نرخ ارز بعد از رفع تحریم‌ها

گروه اقتصادی: رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد که یکسان‌سازی نرخ ارز بعد از عادی‌ شدن روابط بین‌المللی و رفع تحریم‌ها عملیاتی خواهد شد.
یکسان‌سازی نرخ ارز بعد از رفع تحریم‌ها
ولی‌الله سیف در بیست‌وپنجمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به یکسان‌سازی نرخ ارز به عنوان یکی از سیاست‌های مهم این بانک اظهار کرد: بعد از عادی شدن روابط بین‌الملل، رفع تحریم‌ها و افزایش روابط کارگزاری بانک‌ها حتما با تمهیدات لازم در پی اجرایی‌شدن این سیاست هستیم. وی با بیان این‌که بانک مرکزی به دنبال اجرای مطلوب و مدیریت شده سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز است، افزود: بنابراین بعد از مهیا شدن تمامی شرایط به‌طور کارشناسی شده و بدون عواقب همچنین با اطمینان نسبت به تک‌نرخی شدن ارز اقدام خواهیم کرد. سیف با اشاره به اقدامات بانک مرکزی برای مهیا شدن شرایط به منظور یکسان‌سازی نرخ ارز خاطر نشان کرد: اصلاح محیطی، نهادی، حذف رانت و همگرا کردن نرخ رسمی ارز و بازار آزاد در چارچوب سیاست‌های ارزی سازگار و هماهنگ با لحاظ شرایط اقتصاد کلان و دسترسی به ذخائر ارزی در حال انجام و پیگیری است.

رییس کل بانک مرکزی همچنین اشاره‌ای به کاهش نوسانات نرخ ارز در بازار داشت و گفت: این در حالی است که با مدیریت انجام شده در بازار ثبات قابل توجهی بر آن حاکم شده است به گونه‌ای که انحراف معیار نرخ ارز در طول سال گذشته به حدود 42 درصد رسیده که بیانگر کاهش نااطمینانی‌ها و و محدود شدن نوسان در بازار آزاد ارز است.

نقدینگی 783 هزار میلیارد تومان شد

سیف در ادامه با اعلام افزایش حجم نقدینگی در پایان سال 1393 به 783 هزار میلیارد تومان گفت: 60 درصد این رقم به افزایش پوشش آمار بانک قوامین و موسسات کوثر و عسگریه مربوط است. به گفته وی با همگن‌سازی آمارها در سال گذشته رشد نقدینگی در پایان سال قبل به 22.3 درصد رسیده که در سطحی پایین‌تر از هدف 23 تا 25 درصدی سال 1393 است. رییس کل بانک مرکزی با اشاره به رشد 10.6 درصدی پایه پولی و افزایش آن به 131 هزار میلیارد تومان در سال قبل عنوان کرد: مطمئنا یکی از عوامل اثر‌گذار در افزایش پایه پولی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی بوده است، اما این موضوع با وجود انتقادات مطرح شده هیچ ارتباطی به تزریق منابع به مسکن مهر ندارد. سیف تاکید کرد: افزایش بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به دلیل اقتضائات اقتصادی در سال گذشته از جمله تنگناهای مالی و برخورد بانک مرکزی با برخی از تخلفات بانک‌ها در حوزه انضباطی بوده است و ماهیت مالی آن با تزریق منابع به مسکن مهر کاملا متفاوت است.

معوقات بانکی به 85 هزار میلیارد تومان رسید

وی در ادامه از کاهش معوقات بانکی خبر داد وگفت: در پایان سال 1393 میزان معوقات بانکی به 85 هزار میلیارد تومان رسیده است که 12.1 درصد کل تسهیلات اعطایی بانک‌ها را در بر می‌گیرد. رییس کل بانک مرکزی افزود: نسبت معوقات بانکی در سال 1392 حدود 14.1 درصد بوده که در سال گذشته با کاهش 0.2 درصدی روبه‌رو شد که این می‌تواند بسیار امیدوار‌کننده باشد . این در حالی است که بانک مرکزی نسبت به صحت این آمار و ارقام و تحولات شکل‌گرفته در آن بسیار حساس است.

هشدار مجدد سیف نسبت به سرمایه‌گذاری در موسسات غیرمجاز

ساماندهی موسسات مالی و اعتباری از دیگر محورهای سخنرانی سیف در این همایش بود و وی با اشاره به مصوبه اخیر شورای عالی امنیت ملی برای ساماندهی موسسات پولی و مالی گفت: براین اساس کلیه قوای نظامی بر سایر دستگاه‌های ذیربط مثل قوه قضاییه و مجلس با بانک مرکزی همراه شده‌اند تا بتوان جلوی فعالیت مخرب موسسات غیرمجاز و تاثیر آنها بر عملیات شبکه بانکی را بگیرند. وی با بیان این‌که در حال حاضر نرخ سود در موسسات اعتباری مجاز جذاب و واقعی است، گفت: براین اساس سودهای پرداخت‌شده در موسسات غیرمجاز واقعی نیست و نباید مردم نسبت به سرمایه‌گذاری در آنها اقدام کنند، چرا که می‌تواند به از دست رفتن اصل سپرده آنها بینجامد. بر این اساس عدم توجه مردم به اینگونه موسسات موجب توقف حرکت آن خواهد شد.
مرجع : ایسنا