به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۴ - ۱۳:۵۱
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۷/۳۰ ساعت ۱۲:۰۸
کد مطلب : ۵۸۵۷۴
مدافعان کوبانی؛ داعش از گاز سمی استفاده می‌کند

مون: اقدام نظامی علیه داعش به تنهایی کارآمد نیست

گروه بين الملل: مدافعان کرد کوبانی مدعی‌ شدند كه تروریست‌های داعش از گاز سمي برای مقابله با اهالی شهر استفاده کرده‌اند، به گفته مسئولان کوبانی برخی از بیماران با علائم مسمومیت به بیمارستانی در شهر سوروچ ترکیه منتقل شده‌اند.
مون: اقدام نظامی علیه داعش به تنهایی کارآمد نیست
به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، به گفته شاهدان عینی در شهر مرزی کوبانی، "وقایع نگران‌کننده‌ای" در جریان است. در بامداد امروز (چهارشنبه) شماری زیادی از ساکنان شهر دچار مشکل تنفسی شده‌اند. بنا به خبرهای رسیده برخی از اهالی کوبانی و مدافعان شهر نیز دچار سوختگی و سوزش شدید چشم شده‌اند. کردهای مدافع کوبانی که همچنان بخش بزرگی از این شهر را تحت کنترل خود دارند، تروریست‌های "دولت اسلامی" را متهم کردند که از سلاح شیمیایی استفاده کرده‌اند. دلیل مدافعان کرد، بیماری ناگهانی شمار زیادی از ساکنان کوبانی با علائم شناخته‌شده‌ی مسمومیت است.

گروه دولت اسلامی هفته‌هاست که تلاش می‌کند که شهر استراتژیک کوبانی (عین العرب) را به تصرف خود در آورد، اما مقاومت کردها به کمک بمباران‌هوایی نیروی‌های ائتلاف، تا کنون از تسلط تروریست‌ها بر این شهر جلوگیری کرده است. به گفته مدافعان کرد، بیمارستان‌های شهر کوبانی امکانات لازم برای تشخیص دلیل بیماری ساکنان شهر را ندارند. هنوز معلوم نیست که در کوبانی احتمالاً از چه نوع گاز سمی استفاده شده است. یک پزشک در شهر کوبانی در این باره در تماسی تلفنی به خبرنگاران گفت: هنوز زود است که بتوان بکارگیری گاز سمی را تایید کرد.

پیشتر نیز استفاده از سلاح شیمیایی در کوبانی گزارش شده بود، اما پس از مدتی از سوی کردهای مدافع شهر تکذیب شد. به گفته یکی از مسئولان کوبانی، برخی از اهالی شهر با علائم مسمومیت شیمیایی به شهر سوروچ در ترکیه منتقل شده‌اند تا در بیمارستانی در این شهر مورد مداوا قرار گیرند.
یکی از پزشکان شهر کوبانی به خبرنگار بی‌.بی‌.سی گفته است که احتمالاً گاز سمی مورد استفاده، "گاز کلر" یا "گاز فسفر" بوده است. گروه "داعش" در ماه ‌ژوئن امسال موفق شد که مرکز شیمیایی "المثنی" در شمال بغداد در عراق را به تصرف خود در آورد. از آن زمان بعد خبرهایی مبنی بر دستیابی تروریست‌ها به سلاح شیمیایی گزارش شد.

در تاسیسات "المثنی" در زمان حکومت صدام حسین، گازهای سمی و تسلیحات شیمیایی تولید و انبار می‌شدند. به گفته کارشناسان، در صورتی که تروریست‌ها در این تاسیسات یا در مراکز دیگر موفق به دستیابی به خمپاره‌های مجهز به گازهای سمی شده باشند، امکان بکارگیری این تسلیحات برای آنان وجود دارد. در هفته‌های گذشته نیز تایید شد که گروه "دولت اسلامی" در نبرد علیه ارتش عراق از "گاز کلر" استفاده کرده است.

اقدام نظامی علیه داعش به تنهایی کارآمد نیست
در همين حال دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که پاسخ نظامی به تهدیدات داعش در سوریه به تنهایی کارآمد نیست چرا که ممکن است به افزایش میزان خشونت و تندروی‌های آنان در منطقه منجر شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه العربیه، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت در خصوص تلاش برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه اظهار کرد: هدف ما اجرای استراتژی طولانی مدت برای نجات سوریه است تا از طریق آن بتوانیم به راه حل سیاسی کارآمدتری دست پیدا کنیم. بان کی مون خاطرنشان کرد: حمله نظامی به تنهایی برای مقابله با جنایات گروه تروریستی داعش کافی نیست و ممکن است میزان خشونت و تندروی‌های آنان را در منطقه افزایش دهد.

بان کی مون همچنین در خصوص اوضاع خاورمیانه تصریح کرد: کوبانی از دیگر شهرهای سوریه که مورد حملات گروه‌های تروریستی قرار دارند، تنها تر است. دبیرکل سازمن ملل از شورای امنیت خواست تا به منظور کاهش رنج مردم سوریه و مشارکت در راه حل سیاسی این کشور از تلاش‌های جامعه بین‌المللی در این راستا حمایت بیشتری کند. از سوی دیگر، سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد: باید داعش و تمام گروه‌های تروریستی را شکست دهیم و عاملان جنایت رخ داده در نظام سوریه را به مجازات خود برسانیم.

وی افزود: ما همواره از صمیم قلب با دیدگاه دبیرکل سازمان ملل برای دستیابی به راه حل سیاسی به منظور نابودی ریشه‌های تندروی در سوریه واجرای خواسته‌های قانونی مردم این کشور موافق هستیم. ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل نیز تصریح کرد: ائتلاف، همکاری با سوریه و ایران را که دو کشور همپیمان برای مبارزه با تروریسم در منطقه محسوب می‌شوند، رد می‌کند.