به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۱۹:۱۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : ۲۶۵۴۷۴

سفره ای با سخاوت بهاری

گروه عکس: با توجه به زمستان‌های طولانی و پربارش در استان چهارمحال و بختیاری، عادات غذایی مردم این خطه، پیوند ناگسستنی با گردش فصول دارد. در فصل بهار مردم سبزی‌های پرخاصیت خودرو را از دشت و کوه‌ها می‌چیدند و غذاهای متنوعی با آن درست می‌کردند و حتی برخی از آنها را با روش‌های مختلف از جمله خشکاندن برای فصل زمستان ذخیره می‌کردند. اگرچه نسل‌های جدید کمتر شناختی از این گیاهان دارند اما همچنان افراد مسن‌تر با جمع آوری این گیاهان غذاهای محلی لذیذی درست می‌کنند. شاخص‌ترین این گیاهان شنگ، مچه، پا کلاغ (در گویش محلی به آنها پاقلاق یا پنجه‌ای نیز گفته می‌شود)، ترشک، کرفس، کنگر و ترشک هستند. خواص متعدد این گیاهان نیز در طب سنتی مورد تأیید قرار گرفته است. انواع آش، تیلیکه ماست و خوراک های حاضری از جمله غذاهایی هستند که با این گیاهان تهیه می‌شوند. برای تهیه این آش ها انواع خاصی از رشته خانگی نیز تهیه می‌شود. بازار فروش این گیاهان در بازار اصلی شهر و به ویژه دست فروشان نیز در فصل بهار رونق ویژه ای دارد. تشخیص صحیح این گیاهان (به علت تشابه با موارد سمی و خطرناک) چینش صحیح (پرهیز از ریشه کنی) آنها بسیار حائز اهمیت است.
نام شما

آدرس ايميل شما
توجه: نظرات حاوی توهين، افترا، اتهام و ... به اشخاص حقيقی و حقوقی، و نظرات شعارگونه «مرگ، درود و مشابه آنها»، و همچنين نظرات طولانی تر از 500 حرف، به هيچ وجه منتشر نخواهند شد.
نظر شما *

پربيننده‎ترين مطالب و خبرها