به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۱۷:۳۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۹/۱۳ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : ۱۴۰۴۷۰

پاک‌کردن گوش براي‌سلامتي ضرر دارد

پاک‌کردن گوش براي‌سلامتي ضرر دارد
گروه علمي: سایت گجت نیوز نوشت: پاک کردن گوش مدتی‌ست که در میان مسائل بهداشتی، به موضوعی داغ و مورد بحث تبدیل شده است؛ اما چرا دانشمندان معتقدند که جرم گوش را نباید تمیز کرد؟
 
با توجه به بافت ماده مومی و زردرنگی که با گذشت زمان در داخل حفره گوش شکل می‌گیرد، تمیز کردن آن با استفاده از گوش پاک کن گاهی بسیار لذت‌بخش است؛ با این حال مدت‌هاست که در وب سایت‌ها و کانال‌های مختلف این صحبت مطرح می‌شود که تمیز کردن جرم گوش کار درستی نبوده و وجود این ماده چسب ناک و نسبتا چندش‌آور برای بدن مفید است.

متخصصان انجمن گوش و حلق و بینی آمریکا (AAO) هم به تازگی با انتشار بیانیه‌ای در این رابطه، مشخصا اعلام کرده‌اند که در صورتی که جرم ایجادشده در حفره‌ شنوایی، این بخش از بدن را مسدود نکرده و یا باعث بروز بیماری خاصی نشده باشد،‌ نیازی به تمیز کردن گوش نیست.

در میان جزئیات بیانیه اعلام شده که دلیل به وجود آمدن چرک گوش، به دام انداختن گرد و غبار و آلودگی‌های مختلف و جلوگیری از وارد شدن این کثیفی‌ها به قسمت‌های داخلی و حساس‌تر سیستم شنوایی بدن است؛ از طرف دیگر، حرکات خاصی مانند جویدن و حرف زدن در کنار رشد سلول‌های پوستی جدید، باعث خارج شدن جرم گوش اضافی از داخل مجرای شنوایی شده و در هنگام حمام کردن و شستشوی بدن، این مواد به طور کامل پاک می‌شوند.

بنابراین، همانطور که پزشک باتجربه،‌ مارک وان (Mark Vaughan) در مصاحبه اخیر خود اظهار کرده است، شستشوی گوش به وسیله سرنگ و یا وسایل دیگر کاملا غیرضروری بوده و همچنین، به‌کارگیری وسایل بهداشتی مانند گوش پاک کن برای این کار، نه تنها موم ایجادشده را از مجرا خارج نمی‌کند، بلکه باعث وارد شدن مقدار بیشتری جرم گوش به درون حفره شنوایی می‌شود.

البته در بیانیه AAO اشاره شده است که سیستم طبیعی بدن برای پاک کردن گوش ، در تمامی افراد به درستی عمل نمی‌کند و در 10 درصد کودکان، 5 درصد از بزرگ‌سالان و حدود یک سوم سالمندان، جمع شدن بیش از حد جرم گوش باعث تنگ شدن و مسدود شدن مجرای شنوایی می‌شود.

به طور دقیق‌تر، متخصصان معتقدند که در صورت بروز هر یک از علائم مسدود شدن گوش که شامل درد حفره شنوایی، خارش، زنگ زدن، احساس پر بودن مجرا، ضعیف شدن قوای شنوایی، وجود بوی نامناسب و یا سرفه‌های مداوم می‌شوند، بهتر است که فرد برای مشکل خود به پزشک مراجعه کند؛ اما همانطور که اشاره شد، ‌در صورت نبود این علائم نیازی به پاک کردن جرم گوش نیست.
برچسب ها: سلامت سلامتي