به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۰۹ - ۲۱:۵۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۰۱ ساعت ۲۰:۱۳
کد مطلب : ۱۴۸۱۹۱
سیاوشی:

امنیت زنان در جامعه نباید خدشه دار شود

گروه جامعه: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ویدئوی پخش شده درباره ضرب و شتم یک زن توسط مامور انتظامی گفت: در این قضیه عده ای ما را متهم به دفاع از بدحجابی می کنند اما بحث اصلا این نیست بلکه بحث بسیار مهم، امنیت زنان است که نباید در جامعه خدشه دار شود.
امنیت زنان در جامعه نباید خدشه دار شود
طیبه سیاوشی عضو فراکسیون امید افزود: هر چند درباره این ویدئو ان قلت های زیادی وجود دارد اما مشاهده آن، شوک شدیدی به جامعه از جمله خود من وارد کرد؛ در حدی که می توانم بگویم طی این چند سال نمایندگی مجلس از هیچ واقعه ای به اندازه این اتفاق، پیام مردمی دریافت نکرده ام. از پیامهای مردمی در اینستاگرام گرفته تا تلگرام و توئیتر.وی با اشاره به ویدئوی مذکور گفت: باید نخست به این سوال پاسخ گفت که رفتار این مامور چقدر در چارچوب قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر مصوب سال 1394می گنجد؟او تصریح کرد: در روانشناسی گفته می شود بعد از نیاز به غذا مهم ترین نیاز انسان، احساس امنیت است. مهم ترین مساله اکنون این است که امنیت زنان در جامعه خدشه دار نشود.

سیاوشی ادامه داد: من با ناجا درباره قضیه پیش آمده صحبت کردم و آنها گفتند قرار نبوده چنین کاری صورت گیرد و رویه اینطور بوده که اگر شخصی پوشش خیلی خلاف عرفی داشت به او تذکر داده شود. ضمن اینکه مامور خاطی در وضعیت' انتظار خدمت' قرار گرفته است.وی گفت: البته خوشبختانه اتفاقی هم در این رابطه افتاد که از دید مردم مغفول ماند. آن اینکه وزیر کشور تلویحا از جامعه عذرخواهی کرد و ناجا هم اعلام کرد که برخورد این مامور غلط بوده است.این نماینده مجلس ادامه داد: در قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر به صراحت آمده است که قبل از هر چیز باید جامعه آموزش لازم را در این باره ببیند. سوال این است واقعا چقدر کار فرهنگی متناسب با علم روز در این باره انجام داده ایم؟ چند تیزر جذاب برای حفظ پوشش ساخته و نشان داده ایم؟ صدا و سیما در این باره چه کرده است؟

سیاوشی اظهار کرد: متاسفانه سیاستگذاران فرهنگی جوان امروزی را نمی شناسند. نسل جوان مانند گذشته نیست که یکساعت پای موعظه بنشیند و گوش دهد. برای انتقال درست پیام به این نسل باید از روشهای جدید استفاده کرد. باید به شکل مستدل و با ساخت برنامه های جذاب آنها را متقاعد کرد تا در پوشش، عرف جامعه را رعایت کنند وگرنه اجبار ، راه به جایی نخواهد برد.این نماینده مجلس گفت: بعد از بازی بسکتبال ایران و عراق که تعداد زیادی خانم برای تماشای آن حضور پیدا کرده بودند خانمی را دیدم که با فرزند خردسال خود بعد از پایان بازی با آرامش از سالن خارج شد. خیلی خوشحال شدم که این زن می تواند با احساس امنیت کافی به تماشای یک مسابقه ورزشی بیاید. وی افزود: چند دهه است که با شروع فصل گرما مساله پوشش خانم ها مطرح می شود و متاسفانه انگشت اتهام به سمت خانم های جامعه نشانه می رود اما نتیجه این کار چه بوده و آیا پوشش زنان جامعه بهتر شده است؟ این برخوردها جز انباشت مطالبات بیشتر، عدم اعتماد و ایجاد شکاف در جامعه چه نتیجه ای داشته است؟

** کمیسیون ویژه فضای مجازی در مجلس تشکیل می شود
وی درباره شبکه اجتماعی تلگرام گفت: تلگرام طی روزهای آینده فیلتر نخواهد شد اما مسئولین حکومتی ملزم به خروج از آن شده اند.سیاوشی ادامه داد: در سفرها و ملاقاتهایی که با مقام های دیگر کشورها از جمله فرانسه داشتیم شاهد بودم که مقامات حکومتی هرکدام در چند پیام رسان اجتماعی عضو هستند. و در کشور نسبتا پرجمعیتی مانند فرانسه هیچ وقت شما ملاحظه نمی کنید که مانند ایران همزمان چهل میلیون نفر عضو یک شبکه اجتماعی مانند تلگرام یا فیس بوک باشند بلکه بخش های مختلف جامعه عضو پیام رسان های متفاوتی هستند که نگرانی های امنیتی ایجاد نمی کند.وی افزود: البته نگرانی ها در این باره زیاد است ولی مردم مقصر نیستند بلکه حاکمیت فرصت های متعدد حضور در شبکه های اجتماعی مختلف را با فیلترینگ از مردم سلب کرده و باعث استقبال 40 میلیونی آنها از یک پیام رسان شده است.سیاوشی گفت: با ایجاد فرصت حضور در شبکه های اجتماعی مختلف می توان از هجوم مردم به تلگرام کاست. از سویی باید شرایطی را ایجاد کرد تا مردم به پیام رسانهای داخلی اعتماد کنند.او تاکید کرد: مجلس هم قرار است کمیسیونی ویژه فضای مجازی تشکیل دهد تا مسائل و قوانین این حوزه تدوین یا بازنگری شود؛ چرا که در این رابطه خلاء قانونی بزرگی وجود دارد. 
مرجع : ایرنا