به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۰۳:۵۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ ساعت ۱۶:۲۳
کد مطلب : ۱۹۵۱۸۸
روزنامه نیویورک‌تایمز: از بیم این‌که این منجر به جنگ شود

باراک اوباما و جرج بوش طرح ترور سردار سلیمانی را نپذیرفتند

باراک اوباما و جرج بوش طرح ترور سردار سلیمانی را نپذیرفتند
گروه سیاسی: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی نوشت: تصمیم دونالد ترامپ برای ترور (شهید) قاسم سلیمانی، تصمیمی بود که از سوی روسای‌جمهور پیشین از بیم این‌که این منجر به جنگ شود، رد شده بود.

این روزنامه در گزارشی نوشت: در یکی از شب‌های ژانویه ٢٠٠٧، کماندوهای نیروی ویژه آمریکا دشمنی را هدف تعقیب قرار دادند که کاروانی را از ایران به شمال عراق فرماندهی می‌کرد. وی همان قاسم سلیمانی، رئیس ارشد امنیتی و اطلاعاتی ایران بود. اما آمریکایی‌ها در آخرین لحظه، این عملیات را متوقف کردند اما پهبادآمریکایی ام-کیو٩ ریپر در بامداد جمعه ٣ ژانویه ٢٠٢٠، موشک‌هایی را به سوی کاروان خودرو حامل سلیمانی در حال خروج از فرودگاه بین‌المللی بغداد، شلیک کرد.

به نوشته این روزنامه، تا این لحظه روشن نیست که چرا ترامپ این زمان را برای از میان برداشتن بلندپایه‌ترین فرمانده نظامی ایران انتخاب کرد؛ در حالی که دو رئیس جمهوری پیش از او، از بیم این‌که تروز سلیمانی «منجر به وقوع جنگ گسترده‌تری با ایران بشود»، از این کار صرف‌نظر کردند. این روزنامه می‌افزاید: «کارشناسان امنیت ملی و حتی مقامات پنتاگون در مورد خطرناک بودن سلیمانی و این‌که هیچ تحول تازه‌ای در رفتار ایران در ماه‌های اخیر مشاهده نشده، توافق دارند». ژنرال سلیمانی متهم به تشویق شبه‌نظامیان شیعه به حمله به آمریکایی‌ها در بازه زمانی بیش از یک دهه می‌باشد. مقامات آمریکایی بیش از یک دهه است که وی را در امر فعالیت با سازمان‌هایی در کشورهای دیگر مانند حزب‌الله در لبنان و همچنین حوثی‌ها در یمن برای حمله به متحدان و منافع آمریکا، مقصر قلمداد می‌کنند.

روزنامه نیویورک‌تایمز می‌افزاید: «ردیابی موقعیت سلیمانی برای برهه‌ای طولانی، اولویت اصلی سرویس‌های جاسوسی، ارتش آمریکا و اسرائیل به ویژه در زمان حضور در عراق بود». این مسئولان تاکید داشتند که سلیمانی، معمولا بدون هیچ واهمه‌ای سفر می‌کرد، کار به حدی رسیده که یک فرمانده ارشد سابق آمریکایی، هواپیمای نظامی خود را در کنار هواپیمای ژنرال سلیمانی در فرودگاه اربیل در شمال عراق متوقف کرد. به گفته فرماندهان و مقامات کنونی و پیشین آمریكا، حمله بامداد جمعه بطور خاص مبتنی بر انبوهی از اطلاعات خبرچین‌ها، عملیات جاسوسی الکترونیکی، هواپیماهای شناسایی و سایر ابزارهای مراقبتی بوده است.

این روزنامه خاطرنشان كرد: «به گفته مقامات بلندپایه آمریكا، مأموریت بسیار طبقه‌بندی شده و محرمانه برای یافتن و هدف قرار دادن سلیمانی پس از کشته شدن پیمانكار آمریكایی، در جمعه گذشته آغاز گردید. فرصتی مناسب برای این عملیات. فرماندهی عملیات ویژه ارتش آمریکا روزهای گذشته را صرف یافتن فرصتی مناسب برای انجام عملیات کرد. بهترین گزینه که نهایتا تصویب شد، برمبنای ورود سلیمانی به فرودگاه بین‌المللی بغداد قرار داشت. یک مقام آمریکایی گفته بود در صورت ملاقات مقامات عراقی با سلیمانی، این حمله لغو خواهد شد اما این مقام مسئول تاکید کرد که این یک «هدف خالی از اشکال» است و لذا اجرای حمله مورد تأیید قرار گرفت. به نوشته این روزنامه، تصمیم ترامپ برای ترور سلیمانی توسط جورج بوش و باراک اوباما روسای جمهوری پیش از وی، رد شده بود، از بیم این‌که این حمله منجر به بروزجنگ شود، اما ترامپ آن را عملی کرد.

روزنامه انگلیسی: پهپاد آمریکایی از قطر کنترل می‌شد
روزنامه دیلی‌میل لندن به‌ نقل‌ از یک مقام نظامی محلی عراقی که از او نامی نبرده، مدعی‌شد: «پهپادی که آمریکایی‌ها با آن فرمانده نیروی قدس سپاه و نیز جانشین فرمانده حشد الشعبی را ترور کرده‌اند»، از پای‌گاه فرماندهی نیروهای نظامی آمریکا در قطر کنترل می‌شده است.
بنابر ادعای این نشریه، این پهپاد دو موشک به خودروهای که این دو فرمانده نظامی ایرانی و عراقی در آن‌ها بوده‌اند شلیک کرده است.
امروز وزیرامورخارجه قطر، در دیداری از پیش اعلام‌نشده، به تهران سفر کرده و مذاکره‌هایی پشت‌درهای بسته با محمدجواد ظریف، هم‌تای ایرانی‌اش داشت. مقام‌های قطری به‌ويژه پس‌از اختلاف‌های تند میان این کشور با عربستان‌سعودی و امارات، میانه خوبی با ایران دارند.