به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۱۰ - ۱۸:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ ساعت ۱۰:۳۱
کد مطلب : ۲۰۵۶۳۴

آیا تابستان می‌تواند ناجی رهایی از کرونا باشد؟

گروه علمی: حرارت شدید تابستان آینده ممکن است طبیعت را با خشکسالی روبرو کند و تن بسیاری از مردم، به ویژه سالمندان را به لرزه بیندازد، اما در مقابله با ویروس کرونا (کووید ۱۹) مثبت خواهد بود.
آیا تابستان می‌تواند ناجی رهایی از کرونا باشد؟
الکساندر ککوله، ویروس‌شناس انستیتوی مطالعات میکروبی دانشگاه هاله در آلمان، اعتقاد دارد: «تابستان گرم می‌تواند ناجی ما باشد، زیرا در گرمای شدید معمولا ویروس کرونا ضعیف می‌شود و کمتر آسیب می‌رساند».
به نظر این کارشناس نباید انتظار داشت که زودتر از حدود یک سال و نیم دیگر واکسن کارا و مؤثری برای کرونا تولید و عرضه شود.
تضعیف ویروس در تابستان
گئورگ هاز، کارشناس هواشناسی نیز عقیده دارد که تغییرات دما و حرارت از عواملی است که بر رشد و سرایت ویروس مؤثر است. به گفته او خطر واگیری ویروس‌ها همیشه در زمستان بیشتر است؛ باید به این واقعیت نیز توجه داشت که در زمستان مردم بیشتر در فضاهای بسته و در ارتباط نزدیک با هم هستند.ویروس در هوای خشک بهتر مقاومت می‌کند. افزون بر این دمای سرد سیستم ایمنی بدن را تضعیف و آن را برای حمله ویروس‌ها آماده می‌کند.
به گفته آقای هاز ویروس در گرمای بالا ضعیف می‌شود. اشعه خورشید به ساختمان ژنتیک ویروس آسیب می‌زند. این کارشناس تردید ندارد که اگر تابستان آینده گرم و مرطوب و به همراه آفتاب شدید باشد، رشد و سرایت ویروس کرونا را ضعیف می‌کند. او تأیید می‌کند که در تابستان آینده در اروپا هوایی گرم و نیمه‌استوایی مسلط خواهد بود که گهگاه با بادهای سرد قطبی همراه می‌شود.اما نباید زیادی خوش‌بین بود: ویروس کرونا هنوز به اندازه کافی شناخته نشده و از سوی دانشمندان مورد کندوکاو قرار نگرفته است. آنها می‌گویند که هر روز نکته تازه‌ای درباره این ویروس یافته می‌شود، بنابرین نمی‌توان با قطعیت درباره چندوچون آن نظر داد.کارشناسان با احتیاط کامل می‌گویند که معمولا گرما رشد و فعالیت ویروس را کند و تضعیف می‌کند؛ باید امیدوار بود که تأثیر گرما بر ویروس کرونا نیز چنین باشد و آن را در گستردن اپیدمی تضعیف کند.