به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۶ - ۱۰:۰۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۲۸ ساعت ۱۸:۴۷
کد مطلب : ۲۲۸۱۳۲

پاسخ منفی ایران به پیشنهاد پوتین

پاسخ منفی ایران به پیشنهاد پوتین
گروه سیاسی: سخنگوی دولت در واکنش به پیشنهاد پوتین برای برگزاری اجلاس ویدیویی سران ۵+۱ گفت: ما متوجه حسن نیت آقای پوتین برای کاهش تنش‌ها هستیم، ولی در عین حال بعید می‌دانیم که چنین نشستی در فقدان هرگونه نیات صادقانه از طرف دولت آمریکا موثر باشد و دیدگاه جمهوری اسلامی ایران کاملاً روشن است.
 علی ربیعی،  تاکید کرد: صرف نظر از این گمانه زنی ها، هر زمان که همه طرف ها درخواست رسمی برای برگزاری این اجلاس پیشنهادی را دریافت کنند، با جدیت آن را بررسی و نظر نهایی را اعلام خواهیم کرد.سخنگوی دولت درخصوص ناکامی آمریکا در تصویب قطعنامه ضدایرانی و ادعای ترامپ مبنی بر اینکه مکانیسم ماشه به زودی فعال خواهد شد، اظهار داشت: ایالات متحده با خروج از برجام در جایگاهی نیست که از سازوکارهای تعبیه شده در برجام و قطعنامه پشتیبان آن، بهره‌برداری کند.وی افزود: آمریکا بعد از خفت فاجعه‌بارش در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، کاملاً سراسیمه شده و پریشان‌گویی می‌کند. هدف از این تهدید نمی‌تواند چیزی جز ضربه زدن به شورای امنیت سازمان ملل و اختلاف انداختن در جامعه بین‌المللی باشد.
ربیعی خاطرنشان کرد: این بار رژیم مستاصل آمریکا تصمیم گرفته که زانوی خود را بر گردن جامعه جهانی و همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل بگذارد، ولی اطمینان داریم که این بار نیز با ایستادگی جامعه بین‌المللی در برابر بدعت قلدرمآبانه آمریکا، این یاغی‌گری در برابر قانون نیز به شکست خواهند انجامید.
سخنگوی دولت بیان داشت: این شکست آمریکا نشان داد که ظرفیت‌های ایجاد شده در برجام از یکجانبه‌گرایی و قلدری این رژیم توانسته جلوگیری کند و از آثار برجام این بود که دو نوبت شکست‌های بی‌سابقه آمریکا در پی داشته است. ما به طور کلی شاهد تلاش و دیپلماسی همه طرف‌ها برای حفظ برجام هستیم و بعید است آمریکا موفق به حرکتی شود. بنابراین واکنش‌های عصبی آمریکا علیه برجام و شکست مذکور قابل فهم است.
از سوی دیگر وزیر خارجه پیشین آمریکا  گفت که دولت آینده این کشور باید به برجام بازگردد؛ همین موضوع درباره توافق آب و هوایی پاریس که آمریکا تنها کشور غیرمتعهد به آن است نیز صدق می‌کند چرا که چنین رویکردی در راستای منافع آمریکا است.هیلاری کلینتون گفت که بهتر است دولت آینده آمریکا در عین بازگشت به برجام، محدودیت‌های اعمال شده علیه برنامه هسته‌ای ایران را به قوت خود نگه دارد تا به این ترتیب از به راه افتادن مسابقه تسلیحاتی در منطقه جلوگیری شود.کلینتون تاکید کرد که مطمئن نیست در صورت ابراز تمایل آمریکا به بازگشت به توافق هسته‌ای، ایران همچنان این موضوع را بپذیرد؛ این امر مستلزم در پیش گرفتن دیپلماسی بسیار فعالی است.وزیر خارجه پیشین آمریکا افزود که به اعتقاد وی با وجود تلاش‌ها برای توافق راهبردی میان تهران و پکن، ادامه تحریم‌های آمریکا علیه ایران به نفع این کشور نخواهد بود.

 
برچسب ها: پوتین ایران