به روز شده در ۱۴۰۳/۰۱/۳۱ - ۰۲:۲۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۸/۰۱ ساعت ۱۲:۵۴
کد مطلب : ۲۳۷۴۱۸

گسترده‌ترین حمله به آثار هنری آلمان

گسترده‌ترین حمله به آثار هنری آلمان
گروه فرهنگ و هنر:در روز اتحاد دو آلمان مجموعه موزه‌های جزیره موزه‌ها در برلین مورد یک اقدام خرابکارانه قرار گرفته است. ۷۰ اثر نفیس هنری با یک مایع روغنی لکه‌دار و تخریب شده‌اند.
 این اتفاق در روز سوم اکتبر امسال (۱۸ روز پیش)، در روز اتحاد دو آلمان، روی داده است اما تا به امروز رسانه‌ای نشده بود. این که آیا انتخاب روز اتحاد دو آلمان برای این خرابکاری با منظور خاصی بوده و پیامی داشته، هنوز مشخص نیست.موزه‌هایی که هدف این خرابکاری قرار گرفته‌‌اند در "جزیره موزه‌ها"ی برلین واقع شده‌اند. این جزیره میان دو شاخه رود "اشپره" قرار دارد و شامل موزه پرگامون، موزه قدیم، موزه بُده، گالری ملی قدیم، موزه جدید و گالری "جیمز سیمون" است.
این مجموعه با کلکسیونی از مجسمه‌های معروف فراعنه مصر و نفرتیتی (همسر اصلی آخناتون، فرعون مصر) از آخرین نوسازی‌اش در سال ۲۰۱۸ تا کنون حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار بازدیدکننده را به خود جلب کرده است.در میان آثار تخریب‌شده تابوت‌های منقوش، تندیس‌های سنگی و نقاشی‌هایی از قرن ۱۹ میلادی وجود دارند. مایع روغنی که به این آثار پاشیده شده، لکه‌های قابل رویتی را بر جای گذاشته است.سخنگوی پلیس برلین گفت: ممکن است یکی از تئوریسین‌های تئوری توطئه در این خرابکاری دست داشته باشد. وی اما جزییات بیشتری را فاش نکرده است.
یک پرونده تحقیق با اتهام "تخریب اموال" برای رسیدگی به این موضوع گشوده شده است.روزنامه "تسایت" این خرابکاری را "گسترده‌ترین حمله به آثار هنری و آنتیک در تاریخ پس از جنگ آلمان" دانسته است."تاگس اشپیگل" گزارش داده که پلیس جنایی برلین با تمامی کسانی که روز سوم اکتبر بلیط این موزه را تهیه کرده بودند تماس گرفته و از آنها تقاضای کمک کرده است.
"جزیره موزه‌ها" از سال ۱۹۹۹ جزو میراث فرهنگی جهانی یونسکو ثبت شده است. موزه پرگامون از میان این مجموعه اوایل اکتبر امسال ۹۰ سالگی‌اش را جشن گرفت. نام این موزه برگرفته از مشهورترین اثر آن "پرگامون آلتار" است.قدمت "پرگامون آلتار" به قرن دوم قبل از میلاد  مسیح باز می‌گردد و متعلق به محل سکونت پادشاهان قدرتمند پرگامون است که یک کلان شهر فرهنگی را بر اساس مدل آتن در غرب ترکیه فعلی ایجاد کردند.موزه پرگامون یکی از معدود موزه‌های آلمان است که در زمانی که به طور کامل باز است هرسال بیشتر از یک میلیون بازدیدکننده دارد.
این پرسش که موزه‌ها چقدر در برابر اقدامات تبهکارانه ایمن هستند، همچنان مطرح است.
حدود سه سال و نیم پیش جزیره موزه‌ها تبدیل به صحنه وقوع یک جرم تماشایی شد: سکه طلای ۱۰۰ کیلویی موسوم به "برگ بزرگ افرا" Big Maple Leaf به ارزش ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار یورو در شب ۲۷ مارس ۲۰۱۷ از یک ویترین ربوده و توسط چرخ دستی و تخته غلتک به خارج موزه منتقل شد.
دزدان از پنجره وارد موزه شده بودند.این سکه هنوز پیدا نشده است و احتمال می‌رود که تکه تکه شده و به فروش رفته باشد.
در سال ۲۰۱۹ نیز  موزه جواهرات تاریخی شهر درسدن مورد سرقت قرار گرفت و سارقان توانستند سه مجموعه گرانبها  را که محتوی صد قطعه جواهر بود همراه خود از موزه خارج کنند.
وزیر فرهنگ برلین، مونیکا گروترز در ماه سپتامبر در جریان یک همایش تصریح کرد که بسیار ضروری است که وضعیت امنیتی موزه‌ها به طور اساسی بررسی و مورد بازرسی قرار بگیرد.



 
برچسب ها: موزه آلمان
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها