کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

خواص این آنتی بیوتیک را دست کم نگیرید

7 بهمن 1399 ساعت 13:43


گروه علمی: شلغم یکی از سبزیجات بسیار مفیدی است که نقش قوی‌ترین آنتی بیوتیک‌ها را بازی می‌کند، اما ‏متأسفانه، چون نسبت به انواع دیگر سبزیجات کاربرد کمتری در وعده‌های غذایی مان دارد، کمتر از آن ‏استفاده می‌کنیم. ‏مصرف شلغم چه به صورت پخته که معمولا بوی آن برایمان غیر قابل تحمل است و چه به شکل خام، نقش ‏مهمی در درمان انواع بیماری‌ها دارد. در ادامه بیشتر با خواص و موارد مصرف این درمانگر طبیعی آشنا می ‏شویم‎
. ‎
خواص‎ ‎و مزایای شلغم‎ ‎برای سلامت
مصیب محمدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: شَلْغَم نوعی سبزی ریشه‌ای‎ ‎‏ به رنگ سبز ‏و سفید یا بنفش و با برگ‌هایی ناصاف و بریدگی‌های زیاد که ریشهٔ آن غدّه‌ای و ‏به شکل‌های گرد یا دراز به رنگ سفید‎ ‎با لکه‌های بنفش‎ ‎می‌باشد که در خانواده سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم ‏برگ‎ ‎و خردل‎ ‎قرار می‌گیرد.او افزود: شلغم نه تنها دارای ویتامین‎ ‎و خواص معدنی‌ ارزنده ای ‌است، ‏بلکه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های ‏مهم به شمار می‌رود. ‏مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: شلغم گیاهی بومی اروپا و آسیای مرکزی است که ‏هنوز هم در زمین‌های وسیع، یا در کنار جویبار‌ها به صورت وحشی می‌روید. ‏او بیان کرد:  شلغم مزه خوب و شیرینی دارد و در نتیجه شما می‌توانید آن را حتی خام هم ‏مصرف کنید. بنابراین، باید بدانید که مصرف منظم و به اندازه شلغم منظم مزایای ‏زیادی به شما خواهد داد. ‏

ترکیبات شلغم
مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: بر اساس تحقیقات و بررسی‌های دانشمندان، هر صد ‏گرم شلغم دارای ۳۵ کیلو کالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم ‏چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلی‌گرم گوگرد، ۲۸۰ میلی‌گرم پتاسیم، ۶۰ میلی‌گرم ‏کلسیم، ۳۶ میلی‌گرم ویتامین C ‎ است. ‏

شلغم و سرماخوردگی
محمدی در ادامه بیان کرد: خوردن شلغم می‌تواند مقاومت بدن را در برابر ‏بیماری‌های ویروسی و عفونی بالا برده و سبب التیام علائم زکام و ‏سرماخوردگی شده، از ابتلای افراد به سرماخوردگی خصوصاً در فصول سرد ‏سال جلوگیری نماید. ‏او افزود: ترکیبات شلغم خلط آور بوده، درمان کننده سرفه‌های خشک و گلودرد و ‏ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس ناشی از زکام است و با کمک به لینت مزاج، ‏سموم و میکروب‌ها را از بدن خارج می‌کند‎.
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: با استفاده از بخور شلغم آب‌پز یا بخارپز می‌توانید ‏به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی و سینوزیت و خروج اخلاط مجاری ‏تنفسی کمک کنید و سینوس‌ها و گرفتگی بینی را به این طریق رفع کنید. ‏

 شلغم مفید برای سلامت تنفسی‎
محمدی اظهار داشت: بسیاری از مطالعات نشان داده اند که شلغم برای افرادی که ‏مبتلا به آسم هستند، بسیار مفید است. چرا که شلغم مقدار زیادی ویتامین‎ C ‎دارد ‏که به عنوان آنتی اکسیدان قوی شناخته می‌شود. ‏
او تاکید کرد: علاوه بر آن، شلغم نیز خواص ضد التهابی دارد که به آن‌ها این ‏امکان را می‌دهد تا مشکلات تنفسی مختلف به ویژه آسم را بهبود بخشد. ‏

 شلغم و تقویت سیستم ایمنی‎
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی افزود: شلغم تازه حاوی مقدار زیادی ویتامین‎ C ‎و ‏فتوکیمیکال‌ها است که این دو ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل خاصیت ‏آنتی اکسیدانی که در بدن دارند رادیکال‌های آزاد تولید شده در بدن را نابود ‏کرده، لذا از این طریق مقاومت بدن در مقابل ابتلا به سرطان‌ها را افزایش می ‏دهد. ‏

 شلغم و سلامت قلبی و عروقی‎
محمدی بیان کرد: شلغم، درست مثل بیشتر دارو‌های گیاهی، ترکیبات خیلی زیادی ‏را شامل می‌شود که به عنوان ضد التهاب عمل می‌کند. ‏او گفت: شلغم دارای مقدار مناسبی ویتامین ‎ K است که به خاطر خواص ضد ‏التهابی اش مشهور است در نتیجه، از بیماری‌های قلبی و عروقی مانند حمله ‏قلبی‎ ‎یا سکته، جلوگیری می‌کند. ‏
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی در ادامه افزود: فیبر موجود در شلغم توانایی کاهش ‏سطح کلسترول در بدن را از طریق کاهش جذب روده‌ای را دارد و اگر سطح ‏کلسترول پایین باشد، ازابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مختلف جلوگیری ‏خواهد کرد. ‏

 شلغم و تقویت استخوان‎
محمدی گفت: شلغم به دلیل دارا بودن مقدار مناسبی کلسیم و پتاسیم برای سلامت ‏اسکلت بدن (استخوان‌ها و ماهیچه‌های) بسیار مفید می‌باشد. ‏او با اشاره به ضرورت پتاسیم‎ ‎و کلسیم برای تقویت استخوان و ماهیچه‌ها گفت: ‏مواد مغذی رشد استخوان‌ها را افزایش داده و موجب قوی‌تر شدن استخوان‌ها ‏می شود بنابراین، افراد کمتر به بیماری‌های مرتبط با ماهیچه‌ها و یا استخوان ‏هایی نظیر آسیب مفاصل و یا پوکی استخوان‎ ‎مبتلا خواهند شد.

 شلغم مفید برای دستگاه گوارش‎
مشاور تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه شلغم سرشار از فیبر است، گفت: مصرف ‏متعادل آن می‌تواند یبوست را برطرف نماید مضافاً مصرف مداوم آن به همراه ‏سایر سبزیجات به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدانی قوی نظیر ویتامین ‏C‏ ‏میتواند از سرطان روده تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند. ‏

 شلغم و کنترل وزن‎
محمدی افزود: در رژیم‌های کاهش وزن، شلغم یکی از سبزیجاتی است که باید به ‏طور مرتب مصرف کنید. ‏
او بیان کرد: همانند اغلب سبزیجات، شلغم کالری نسبتاً کمی داشته و مصرف آن ‏قبل از غذا کمک به سیری زود رس کرده، از طریق کاهش مصرف غذای اصلی ‏به کاهش وزن کمک می کند بنابراین هیچ تعجبی ندارد که این سبزی برای کاهش ‏وزن‎ ‎مفید باشد. ‏

 در صورت داشتن مشکلات زیر شلغم مصرف نشود
محمدی در رابطه با منع مصرف شلغم گفت: شلغم دارای مقدار نسبتاً زیادی ‏اگزالات کلسیم می‌باشد که مصرف بی رویه آن می‌تواند در افراد مستعد سنگ ‏کلیه، موجب تشکیل سنگ کلیه شود. ‏مشاور تغذیه و رژیم درمانی افزود: شلغم نیز مانند کلم آنتاگونیست ید بوده و در افرادی ‏که کم کاری تیروئید دارند مصرف آن توصیه نمی‌شود. ‏
او گفت: همچنین ‏در افرادی که نفخ شدید روده دارند مصرف شلغم باید حذف ‏شود. ‏

 نحوه مصرف شلغم
محمدی با اشاره به نحوه مصرف شلغم به طرق مختلف گفت: شلغم را می‌توان به ‏صورت بخار پز در وعده صبحانه و یا میان وعده میل کرد. ‏او افزود: همچنین شلغم خام و به عنوان پیش غذا در ترکیب با سایر سبزیجات ‏تازه یا به تنهایی و یا به صورت سوپ سبزیجات و یا اضافه نمودن آن به آش ‏ترخینه (دوینه) قابل مصرف است. ‏این مشاور تغذیه و رژیم درمانی ‏درادمه گفت: به صورت شربت شلغم با افزوده ‏کمی عسل یا شکر به شلغم خام و ترکیب عسل با شیره یا آب شلغم نیز می‌توان ‏آن را میل کرد. ‏محمدی افزود:هر سه شیوه مصرف شلغم مفید و در کمک به حفظ سلامتی و ‏پیشگیری از بیماری (خصوصاً بیماری‌های تنفسی) بسیار موثر و مفید است. ‏

 ویژگی‌های شلغم خوب
محمدی با اشاره به ‏ ویژگی‌های شلغم خوب‏ گفت: شلغم باید پر باشد؛ ‏بنابراین اگر وسط آن شل باشد و با فشار انگشت فرو برود، پلاسیده و ‏مانده ‌است و چنانچه پخته و مصرف شود، تولید نفخ می‌کند‎.او با تاکید بر اینکه پوست خارجی شلغم باید براق و شفاف باشد افزود: ‏شلغم باید سنگین باشد و وقتی وسط آن را بریدید، درونش روشن و ‏شفاف باشد‎.مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:‏ شلغم باید تازه بوده و از نگهداری ‏طولانی مدت آن حتی در دمای یخچال پرهیز کنید. ‏

 شربت شلغم
محمدی در پایان با اشاره به روش تهیه شربت شلغم گفت: ابتدا وسط یک شلغم را ‏خالی می‌کنند و در آن کمی شکر یا عسل می‌ریزند. پس از مدتی آب در آن جمع ‏می‌شود. آب را با قاشق برداشته و مصرف می‌کنند‎.


کد مطلب: 253206

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/253206/خواص-این-آنتی-بیوتیک-دست-کم-نگیرید

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir