به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ - ۱۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۱۴ ساعت ۰۹:۰۱
کد مطلب : ۲۵۹۷۲۲
نامه‌ ۳۲ نهاد آمریکایی به بایدن برای بازگشت به برجام

آمریکا توافقی محکم‌تر از برجام می‌خواهد

آمریکا توافقی محکم‌تر از برجام می‌خواهد
گروه سیاسی: نامزد قائم مقامی وزارت امور خارجه آمریکا،‌ گفت: هرچند دولت جو بایدن به بازگشت به برجام تمایل دارد، بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ ممکن نیست زیرا در ظرف شش سال گذشته شرایط ژئوپلیتیکی منطقه عوض شده است.
وندی شرمن در جلسه بررسی تایید صلاحیت خود در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت که دولت بایدن قصد دارد وارد توافق هسته‌ای شود اما می‌خواهد «آن را طولانی‌تر و محکم‌تر کند» و از آن به عنوان سکویی برای مذاکره در عرصه های دیگر استفاده کند. او گفت این باید بخشی از یک رویکرد جامع برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد.
وندی شرمن که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما معاون سیاسی وزیر خارجه و از مذاکره کنندگان هسته‌ای آمریکا بود گفت: «ما از خطر ایران علیه منافع آمریکا و متحدان کاملا آگاهیم. من یادآوری می‌کنم که سال ۲۰۲۱ سال ۲۰۱۵ نیست - سالی که برجام مورد توافق قرار گرفت و اجرا شد. شرایط میدان تغییر کرده است. ژئوپلیتیک منطقه عوض شده و مسیر رو به جلو نیز باید به همین ترتیب تغییر کند.» شرمن به عادی سازی روابط چهار کشور عرب با اسرائیل اشاره کرد که به گفته او «چیز خوبی بود» و «ژئوپلیتیک منطقه را تغییر داد». او افزود: «این به معنای آن است که ما باید به صورت دیگری فکر کرد زیرا عناصر مختلفی روی میز است.»
وندی شرمن تاکید کرد که دولت جو بایدن در مورد ایران با اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس رایزنی خواهد کرد. او گفت: دولت آمریکا تلاش می‌کند که ایران را به پایبندی کامل به توافق برجام بازگرداند «و سپس ما به توافق پایبند خواهیم بود و از این طریق می‌خواهیم توافقی طولانی‌تر و مستحکم‌تر بدست آوریم، زیرا این توافق اکنون چند سال از قدمتش گذشته است.»
سناتور باب منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا در این جلسه گفت که کارزار فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ برای ایران هزینه مالی داشته است «اما اهدافی که من فکر می‌کنم همه ما دنبال آن هستیم را برآورده نکرد.»سناتور منندز با اشاره به تاکید  شرمن بر «طولانی تر و محکم تر» شدن توافق هسته‌ای با ایران هشدار داد که اگر تمام تلاش دولت بایدن برای بازگشت به برجام باشد، به طور قطع توافق احتمالی آتی محکم تر نخواهد بود.
باب منندز اضافه کرد «و اگر آن را تمدید کنیم، ممکن است طولانی تر شود، اما محکم تر نخواهد بود» زیرا دربرگیرنده مهلت لغو محدودیت‌های بین المللی بر برنامه هسته‌ای یا برنامه موشکی ایران یا فعالیت‌های «بی ثبات کننده» جمهوری اسلامی در منطقه نخواهد بود.
برخی سناتورهای جمهوریخواه در این جلسه به وندی شرمن حمله کردند. سناتور جیمز رایش با رد هرگونه بازگشت آمریکا به توافق اصلی برجام عملکرد  شرمن به عنوان مذاکره کننده آن توافق را عمیقا مایوس کننده خواند.سناتور مارکو روبیو نیز از  شرمن خواست که تماس‌های غیررسمی خود با مقامات ایرانی در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را اعلام کند. وندی شرمن گفت که با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و شماری از مقامات دیگر جمهوری اسلامی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیداری داشته و آن‌ها را تشویق کرده است که برجام را نقض نکنند. او گفت که آن تماس‌ها با هماهنگی قبلی مقامات وقت وزارت امور خارجه آمریکا انجام شد.
از طرف دیگر سناتور کریس مورفی از چهره‌های طیف لیبرال حزب دموکرات در این جلسه درباره پیامدهای خط مشی دولت بایدن برای دستیابی به یک توافقی جامع و نه پذیرش توافق ۲۰۱۵ هشدار داد و گفت: «من نگرانم که ما ممکن است خودمان را برای ناکامی آماده می‌کنیم.»
نامه طرفداران برجام به بایدن
تعدادی از سازمان‌‌ها و نهادهای آمریکا در نامه‌ای از جو بایدن خواسته‌اند تا به سرعت به توافق هسته‌ای ایران که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شده بود برگردد. این نهادها هشدار دادند که بازگشت به این توافق با گذشت زمان دشوارتر خواهد شد.
۳۲ نهاد آمریکایی  در نامه‌ای، از دولت ترامپ که از توافق هسته‌ای خارج شد و سیاست «فشار حداکثری» را در پیش گرفت انتقاد کردند. آن‌ها تاکید کردند برای رسیدن به یک توافق جدید با ایران باید این رویکرد خیلی سریع تغییر کند: «هرچقدر بیشتر فشار حداکثری باقی بماند، تندروها جسارت بیشتری پیدا می‌کنند و این موضوع دیپلماسی بین ایالات متحده و ایران را دشوارتر می‌کند.»آن‌ها تاکید کردند که بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران یکی از وعده‌های انتخاباتی جو بایدن بوده است تا این کشور را از «یک جانبه‌گرایی جنگ طلبانه دونالد ترامپ» دور کند.در این نامه اضافه شده است: «تشدید تنش‌های اخیر در فعالیت‌های نظامی بین ایالات متحده آمریکا و نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران در سوریه و عراق نشان می‌دهد که یک اقدام جدید تا چه میزان ضروری است.»به نظر می‌رسد که این بخش از نامه به حمله هوایی هفته گذشته جنگنده‌های آمریکایی به نیروهای شبه نظامی تحت حمایت ایران در شمال شرق سوریه اشاره دارد. حمله‌ای که طبق گفته پنتاگون در تلافی حمله موشکی اوایل ماه فوریه به اربیل عراق انجام شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا شرط بازگشت این کشور به برجام را بازگشت ایران به تعهدات هسته‌ای خود عنوان کرده است. از سوی دیگر ایران نیز از آمریکا خواسته است ابتدا تحریم‌ها علیه این کشور را لغو کند تا تهران نیز به تعهدات هسته‌ای خود برگردد.با این حال نهادهایی که به دولت بایدن نامه نوشته‌اند تاکید دارند که این موضع گیری می‌تواند مانع از انجام مذاکرات شود.
در این نامه برخی از «تحولات مختلف» در طی هفته‌های اخیر «دلگرم کننده» توصیف شده است. با این وجود این نهادها تاکید کرده‌اند که ایالات متحده آمریکا ابتدا توافق هسته‌ای را نقض کرد: «بنابراین منطقی است که انتظار داشته باشیم که آمریکا دست کم همزمان با ایران گام‌هایی را برای بازگشت به توافق هسته‌ای بردارد.»
سازمان‌های «آنسوی بمب»، «دفاع مشترک»، «دموکراسی برای آمریکا»، «مبادله جهانی»، «حرکت»، «شورا برای جهانی قابل زیست»، «اقدام نایاک»، «بنیاد جامعه باز»، «پزشکان برای مسئولیت اجتماعی»، «کلیسای پروتستان آمریکا»، «پروژه امنیت ملی ترومن»، «بدون جنگ پیروز شوید» و … از جمله نهادهای امضا کننده این نامه هستند.


 
برچسب ها: برجام

حرف قطعی نه برجام بلکه رفع کلیه تحریم هاست
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۹/۱۲/۱۴ ۱۱:۴۷
بله ! ظرف شش سال گذشته شرایط ژئوپلیتیکی منطقه عوض شده است.
ایران موقعیت قوی تری در منطقه دارد و با برجام دو و سه ... دیگر نمی توان توان ایران را در منطقه و جهان محدود کرد. از طرفی دو عضو دیگر شورای امنیت هم از سیاست های شرق ستیز ترامپ و بایدن دل خوشی ندارند و رهبر چین هم متقابلا آمریکا را تهدید منافع چین می داند . بنابراین دیگر مثل سابق اجماعی علیه ایران شکل نخواهد گرفت و با بیرون رفتن از برجام به طمع برجامی چاق تر و محدودیت های دائمی این دستاورد نیم بند امریکا هم بر باد شد !! (370505)
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها